Krigsdagbok del 65 – 27. til 31. mai 2023

0

Dette er 65. del av min ‘krigsdagbok’, som er basert på daglige notater om utviklingen av krigen i Ukraina etter Russlands invasjon 24. februar 2022, samt kommentarer om mediedekningen, tilbakeblikk og lignende.

Av Lars Birkelund.

27. mai

Roger Waters har fordømt fascisme i minst 44 år, bl.a. gjennom The Wall. Nå beskylder politiet i Berlin, i landet der nazismen oppsto, Waters for å «forherlige nazismen» (Dagbladet).

Vestlige eliter lider nå av en kollektiv galskap og forvirring man antagelig må tilbake til 1930-tallet for å finne sidestykke til. De er absolutt upålitelige.

28. mai

NATO-utvidelsene har skjedd i strid både med løfter/avtaler og med utallige advarsler siden 1990-tallet, fra Russland og ansvarlige og kompetente folk i Vesten. Hovedproblemet er dermed at Vesten ikke har ansvarlige/kompetente ledere. Skjønt, det er verre enn som så. For vestlige ledere har, i alle fall siden 2014, visst at de førte en politikk som kunne føre til russisk invasjon. Tilgi dem ikke, for de visste hva de gjorde.

Dette betyr ikke at Russland hadde rett til å invadere Ukraina. Men rett skal være rett. Enhver stormakt hadde gjort det samme som Russland gitt samme situasjon, og USA hadde gjort det for flere år siden. Jo raskere folk innser dette jo raskere vil det bli fred.

Men dessverre hjelper det ikke at ‘folk flest’ innser det så lenge politikerne klamrer seg til løgner om at Russlands invasjon var uprovosert og at Ukraina var et fredelig land på det tidspunktet Russland invaderte, som Norges ‘forsvarsminister’ presterte å si for to dager siden.

Hele verden ser nå at det er land som Kina, Brazil og Mexico, samt mange land i Afrika, som opptrer ansvarlig og som faktisk skaper fred, mellom Iran og Saudi Arabia, i Yemen og Syria og forsøksvis i Ukraina. De ser også hvem som opprettholder krigene: Norge, USA og andre NATO-land. Dette, og annet, som Kinas overlegne økonomi, fører til en ny og antagelig mer rettferdig verdensorden.

30. mai

Er sensuren mer omfattende i Norge enn i andre land?

Russere dør i Ukraina og det er «den beste investeringen USA noen gang har gjort», sa den innflytelsesrike USA-senatoren Lindsey Graham nylig. https://www.independent.co.uk/tv/us-news/lindsey-graham-zelensky-russia-meeting-b2347305.html

Jeg kjenner ikke til at noen norske medier har omtalt dette, bortsett fra steigan.no, som vi blir forsøkt skremt til ikke å bruke.

Så er det naturligvis mange som syns det er bra at russere blir drept, også i Norge. Men hva blir så igjen av påstanden om at NATO med Norge ikke fører krig mot Russland? Dessuten drepes det sannsynligvis langt flere ukrainere. Norges politikk bidrar derfor både til å drepe russere, ukrainere og å ødelegge Ukraina, samt til fattigdom og sult i Europa/verden.

Lindsey Graham har vært USAs sendemann til Ukraina flere ganger, som i 2016, da han sa til Ukrainas president og en gruppe militære at «deres kamp er vår kamp» og at de skulle få all den hjelp de trenger i sin allerede da pågående krig mot Russland. https://www.youtube.com/watch?v=AAoglg735I8

Ukrainske ledere har siden 2014 sagt at de fører krig mot Russland og like lenge har de prøvd å dra NATO inn i den. Og NATO var naturligvis villig til det. Da Russland invaderte i fjor hadde NATO væpnet Ukraina til å ha Europas største hær etter Russland.

USA/NATO har fått den krigen mot Russland de lenge har ønsket, med Ukraina som slaktoffer og ukrainere som kanonføde. USA/NATO prøver også å få til regimeskifte i Hviterussland, Georgia og andre land for å kunne bruke dem mot Russland på samme måte som Ukraina. De prøver dessuten å få til borgerkrig inne i Russland. Jfr norske mediers nærmest håpefulle spekulasjoner om det i det siste.

Jfr hva jeg skrev i 2016: «Diesen klarer altså ikke å se for seg at USA/NATO  vil kunne bruke samme type krigføring mot Russland som de har brukt i flere tidligere kriger og ikke minst i Syria akkurat nå, der USA, NATO-land m fl har ført en slik hybridkrig siden 2011 eller lenger. Russlands frykt for at USA/NATO vil ta i bruk slike metoder også mot dem, inkl det å væpne og trene (islamistiske) terrorister, er et aspekt som verken Diesen, Heier eller Børresen berører». https://steigan.no/2016/09/fantasilost-av-sverre-diesen/

Seinere samme dag:

«Jeg håper det finnes fornuftige mennesker i Vesten som forstår det, skal utenriksministeren (Lavrov) ha sagt ifølge Tass» (ABC Nyheter).

Ja, det finnes mange fornuftige mennesker i Vesten. Men det er dessverre ikke de som bestemmer. For da hadde vi ikke kommet i denne situasjonen, langt mindre eskalert den.

31. mai

NATO-kringkasteren NRK er sint fordi Erdogan vant valget.

Jeg er ikke Erdogan-tilhenger og vet for lite om motkandidaten hans til å ha noen mening om ham. Men jeg vet hvorfor NRK er sint på Erdogan. Det skyldes at han ikke vil være med på NATOs krig mot Russland og at han, i alle fall så langt, ikke har villet slippe Sverige inn i NATO.

Seinere samme dag:

Irakli Garibashvili, statsministeren i Georgia, sier sannheten om krigen i Ukraina, at den blant annet skyldes NATO-utvidelsene. Det får Aage Borchgrevink i Den norske Helsingforskomité til å si at myndighetene i landet er «fullstendig i lomma på Russland» (på Twitter). Finnes det ikke andre grunner til å snakke sant, Borchgrevink? Han svarte som vanlig ikke.

Abraham Lincoln skal ha sagt noe sånt som at man kan lure deler av folket hele tiden eller hele folket noe av tiden, men man kan ikke lure hele folket hele tiden. Flere og flere skjønner nå at NATO er høyst medansvarlig for krigen. Eller: flere og flere tør å si det.

Seinere samme dag:

Stoltenberg ønsker ikke EU-hær, melder Klassekampen. Stoltenberg er først og fremst USAs marionett. Han frykter derfor at en EU-hær vil gjøre Europa uavhengig av USA.

Seinere samme dag:

I desember 2013 kunne NRKs Dagsrevyen vise scener som dette, fra demonstrasjonene under den såkalte revolusjonen i Ukraina. I 2022, etter Russlands invasjon av Ukraina, påsto NATO-kringkasteren at demonstrantene var fredelige. 

https://www.youtube.com/watch?v=PXTqb8csmuo&has_verified=1&client=mv-google&layout=mobile&app=desktop

Seinere samme dag:

«Gravejournalister i tyske Süddeutsche Zeitung og radiostasjonene WDR/NDR, den polske nettavisen Frontstory, svenske Expressen og danske Berlingske har i månedsvis samarbeidet for å komme til bunns i saken. De konkluderer med at sporene peker mot Ukraina» – Aftenposten om Nord Stream-sabotasjen. Men ukrainerne hadde ikke klart dette uten hjelp eller i alle fall samtykke fra USA/NATO, det tier Aftenposten om.

I alle fall viser Aftenposten at Ukraina har begått et angrep ikke bare på Russland, men også mot allierte Tyskland, som har basert sin velstand på billig russisk gass.

Seinere samme dag:

«De russiske rakettene kommer som regel fra havet. Det er nesten umulig å skyte dem ned, så alle treffer sine mål».

Igor Bondar, bosatt i Kharkov, Ukraina i Klassekampen i dag, stikk i strid med hva ukrainske myndigheter sier. Hvem skal vi tro på? Jeg er overbevist om at ukrainske myndigheter i det minste overdriver når de sier at de skyter ned mer eller mindre alt av russiske droner og granater. Og de overdriver for å få flere våpen fra NATO-land som Norge.

Seinere samme dag:

Kiev-regimet, som daglig taper terreng til Russland til tross for massiv NATO-støtte, krever nå en demilitarisert sone mer enn ti mil inn i Russland. Foreløpig har ingen NATO-land fordømt dette kravet. Både regimets krav og NATO-lands manglende fordømmelse av kravet bekrefter dermed den russiske ‘propagandaen’ om at NATO fører krig mot Russland med Ukraina som stedfortreder.

«Betingelsene som ble lagt fram av Zelenskys rådgiver kan hindre internasjonal innsats for å få slutt på krigen i Ukraina. Brasils president Luiz Inácio Lula da Silva forsøkte å legge til rette for en avtale, men det ble stoppet da Zelensky avlyste et møte med den brasilianske lederen. I tillegg arbeider en koalisjon av afrikanske nasjoner og Kina med en forhandlet løsning på krigen». https://libertarianinstitute.org/news/ukraine-calls-for-massive-demilitarized-zone-inside-of-russia/

Seinere samme dag:

Jeg tror sensuren i Norge er mer omfattende enn i mange andre land. Og her er en av grunnene til at jeg sier det: Alf R Jacobsen ble regnet nærmest som en guru tidligere. Nå som han prater USA, NATO og Norge midt imot om Nord Stream og Ukraina forties han systematisk. Det finnes knapt andre forklaringer enn sensur.

Skjønner’u? #10 – Alf R Jacobsen om Ukraina – hva er det vi går i møte?


Krigsdagbok del 64 – 24. til 26. mai 2023

Krigsdagbok del 63 – 20. til 23. mai 2023

Krigsdagbok del 62 – 12. til 19. mai 2023

Krigsdagbok del 61 – 4. til 11. mai 2023

Krigsdagbok del 60 – 30. april til 3. mai 2023

Krigsdagbok del 59 – 25. til 29. april 2023
Krigsdagbok del 58 – 19. til 23. april 2023
Krigsdagbok del 57 – 7. til 18. april 2023
Krigsdagbok del 56 – 1. til 6. april 2023
Krigsdagbok del 55 – 27. til 31. mars 2023
Krigsdagbok del 54 – 21. til 26. mars 2023
Krigsdagbok del 53 – 12. til 20. mars 2023
Krigsdagbok del 51 – 3. til 5. mars 2023
Krigsdagbok del 50 – 20. til 27. februar 2023
Krigsdagbok del 49 – 10. til 17. februar 2023
Krigsdagbok del 48 – 4. til 9. februar 2023
Krigsdagbok del 47 – 1. til 30. februar 2023
Krigsdagbok del 46 – 25. til 30. januar 2023
Krigsdagbok del 45 – 15. til 20. januar til 2023
Krigsdagbok del 44 – 6. til 14. januar 2023
Krigsdagbok del 43 – 30. desember 2022 til 5. januar 2023
Krigsdagbok del 42 – 16. til 25. desember 2022
Krigsdagbok del 41 – 12. til 13. desember 2022
Krigsdagbok del 40 – 2. til 11. desember 2022
Krigsdagbok del 39 – 22. november til 1. desember 2022
Krigsdagbok del 38 – 19. til 21. november 2022
Krigsdagbok del 37 – 1. til 15. november 2022
Krigsdagbok del 36 – 20. til 30. oktober 2022
Krigsdagbok del 35, 15. til 19. oktober 2022
Krigsdagbok del 34
Krigsdagbok del 33, 1. til 12. oktober 2022
Krigsdagbok del 32, 20. til 30. september 2022
Krigsdagbok del 31, 9. til 19. september 2022
Krigsdagbok del 30, 29. august til 8. september 2022
Krigsdagbok del 29, 21. til 28. august 2022
Krigsdagbok del 28, 7. til 18. august 2022
Krigsdagbok del 27, 28. juli til 6. august
Krigsdagbok del 26, 21. til 27. juli
Krigsdagbok del 25, 12. til 20. juli
Krigsdagbok del 24, 4. til 11. juli
Krigsdagbok del 23, 28. juni til 3. juli 2022
Krigsdagbok del 22, 15. til 26. juni 2022
Krigsdagbok del 21, 7. til 15. juni
Krigsdagbok del 20, 29. mai til 5. juni 2022
Krigsdagbok del 19, 23. til 28. mai 2022
Krigsdagbok del 18, 19. til 21. mai 2022
Krigsdagbok del 17, 11. til 18. mai 2022
Krigsdagbok del 16, 4. til 10. mai 2022
Krigsdagbok del 15, 3. mai 2022
Krigsdagbok del 14, 28. april til 2. mai 2022
Krigsdagbok del 13, 22. til 27. april 2022
Krigsdagbok del 12, 17. til 21. april 2022
Krigsdagbok del 11, 12. til 15. april 2022
Krigsdagbok del 10, 8. til 10. april 2022
Krigsdagbok del 9, 1. til 7. april 2022  
Krigsdagbok del 8, 26. til 31. mars 2022  
Krigsdagbok del 7, 22. til 25. mars 2022  
Krigsdagbok del 6, 16. til 20. mars 2022
Krigsdagbok del 5, 11. til 15. mars 2022
Krigsdagbok del 4, 7. til 10. mars 2022
Krigsdagbok del 3, 3. til 6. mars 2022
Krigsdagbok del 2, 28. februar – 2. mars 2022 
@Krigsdagbok

Forrige artikkelI 20 år drev USA en narkostat i Afghanistan – til Taliban satte en stopper for det
Neste artikkelKlar konklusjon: «Pasientene døde av vaksinen»