Krigsdagbok del 42 – 16. til 25. desember 2022

0
Bakgrunnsbilde Shutterstock / n_defender

Dette er 42. del av min ‘krigsdagbok’, som er basert på daglige notater om krigen i Ukraina etter Russlands invasjon 24. februar 2022, samt kommentarer om mediedekningen, tilbakeblikk og lignende.

Av Lars Birkelund.

 16. desember

Rasisme, eller «disrespect for africans», er årsaken til at USA taper innflytelse over Afrika. Det er i bunn og grunn sånn USA har oppført seg mot alle land, men sikkert verre overfor afrikanere og asiater (og russere) enn overfor europeere.

Nå har verden fått nok av USA. De siste som kommer til å skjønne dette sitter på Stortinget og i Regjeringen. Arikana Chihombori-Quao, en representant for den afrikanske unionen, forteller videre at Kina opptrer langt mer respektfullt overfor Afrika og afrikanere enn USA gjør (Al Jazeera 15. desember 2022). Men det er bare et av Kinas konkurransefortrinn. https://www.youtube.com/watch?v=UfLxnIqi4Uc

Seinere samme dag:

De norske journalistene som aksepterer at Ukraina har en ‘drapsliste’ som inkluderer 5000 journalister, aksepterer IKKE at Elon Musk har stengt noen journalister ute fra Twitter. Det er «urovekkende» mener Henning Carr Ekroll, tidligere NRK, nå Aftenposten.

‘Doxxing’, den ‘journalistiske’ praksisen som er årsaken til Musks utestengninger av ‘journalister’, har dessuten likheter med den ukrainske ‘drapslista’, da doxxing går ut på å dele personopplysninger om andre folks adresse, tilholdssted og annet.

21. desember

Kansellering, eller sensur, dreier seg ofte om å stenge ute de som kan mest om en sak.

Lytt til Jeffrey Sachs, som har en eventyrlig karriere bak seg. I 1989 var han rådgiver for Polens økonomiske reformer da den kalde krigen gikk mot slutten. Rådene ga gode resultater. Men da han anbefalte samme tiltak for Russland sa hans amerikanske overordnede NEI.

Etter det har han virket som rådgiver for rundt 100 land samt FN. Se denne videoen. Du har aldri sett en så opplysende samtale på NRK eller TV 2 Nyheter. https://www.youtube.com/watch?v=qNymCy637AM

Seinere samme dag:

«Det å prøve å konvertere Ukraina til en militærbase mot Russland var en feil, sa Budapests parlamentariske speaker (…) Det etterlot Moskva ikke noe annet valg enn å gripe inn».

https://www.rt.com/news/568643-hungary-west-mistake-ukraine/

Seinere samme dag:

Jeg må le, Ivar Dale fra Den ‘norske’ Helsingforskomiteen ble forbanna og blokkerte meg etter at han oppdaga at jeg hadde undersøkt inntekten hans via skattelistene. Jeg har hatt noen ganske tøffe diskusjoner med Dale i det siste (også tidligere). Men det var altså dette som fikk ham til å blokkere meg, som om jeg har gjort noe kriminelt.

Ja, jeg syns dette er morsomt og ikke minst betegnende for folk som Dale. For han bør jo skjønne at han må regne med å bli sett i kortene. Det gjør i hvert fall jeg, og jeg vet at det finnes folk som blant annet samler på skjermdumper av hva jeg har skrevet, som de håper på å kunne bruke mot meg ved anledning. Jeg vet også at jeg har blitt anmeldt til PST. Men jeg har ikke hørt noe fra PST, bare så det er sagt. At det finnes noen som har sjekket inntekten min, noe som er en vanlig journalistisk metode, går jeg ut ifra, uten at jeg vet det.

Det at Dale ble så rystet over at jeg undersøkte ham (ikke omvendt) skyldes, slik jeg ser det, at ‘folk som Dale’ tror at de er hevet over kritikk. Dette fordi de mener og sier det som er ‘korrekt’ til enhver tid. Jeg tror altså at det forklarer hans panikkartede blokkering. Han ble rystet av at jeg sjekket hans inntekt, men hadde sjølsagt ikke blitt rystet hvis andre hadde undersøkt meg.

You made my day, Ivar Dale.

22. desember

Dagsrevyen i dag fikk meg til å skjønne hensikten med Zelenskys visitt I USA: å motvirke en (svak) tendens til ‘krigstrøtthet’ blant USAs politikere. Og andre vestlige politikere.

23. desember

USA trakk seg ut av Afghanistan for lettere å kunne væpne Ukraina, iflg RT. Og det skjedde som kjent et halvt år før Russlands invasjon. https://www.rt.com/news/568776-us-afghanistan-withdrawal-ukraine-aid/

25. desember

«Russlands president Vladimir Putin har kalt krigen i Ukraina for en krig. Det er han nå blitt anmeldt for. Det er opposisjonspolitikeren Nikita Juferjev i Putins fødeby St. Petersburg som har levert inn en anmeldelse» (NTB/ABC).

Det finnes ikke opposisjon mot Putin i Russland, sier NATO-mediene den ene dagen. Den neste dagen kan de si sånt som dette, som viser at Russland har en ‘tøffere’ opposisjon enn Norge.

Hele kongressen i USA applauderte for Zelensky, påsto NATO-mediene for noen dager siden. Men nå foregår det nærmest en klappjakt på de som ikke applauderte eller ikke applauderte kraftig nok. De blir kalt for forrædere og annet. Det har forøvrig jeg også blitt kalt, av nordmenn som oppfører seg som om Russland har invadert Norge. I dag forteller også Forsvarets Tormod Heier at han har fått drapstrusler fordi han ikke er like krigshissig som sine kolleger.

Denne tilstanden i dagens Vesten minner om Sovjetunionen under Stalin, bortsett fra at det nå er vestlige medier og politikere som oppfører seg sånn (riktignok uten å forvise folk til Sibir eller andre kalde plasser, foreløpig).

Den nye kalde krigen er farligere (for oss) enn den forrige, da den inkluderer en varm krig i Europa, en krig ledende krefter i USA/Vesten har provosert fram. Ja, de ønsket krigen. For hvis ikke hadde de ført en annen politikk.

USAs militær-industrielle kompleks kan igjen glede seg over å føre krig på et annet lands territorium. De ønsker å bruke krigen i (om) Ukraina til å gi Russland et banesår. Denne politikken er norske medier og politikere enten nyttige idioter for eller bevisste tilhengere av, en politikk som kan føre til atomkrig. Men vi vet ikke hvem som er hvem, da de som er tilhengere av politikken ikke tør å innrømme det. En politikk som føres på vegne at et ukrainsk regime som har seg sjøl å takke for at Russland invaderte og der blant annet Zelenskys rådgiver Arestovich har sagt at han ønsket krigen. Fra ca 7 minutter her:

YouTube player

Den samme Zelenskys rådgiver har snakket rosende om IS: 

Dette tier NATO-mediene om: NRK, TV 2 Nyheter, Aftenposten, VG, Dagbladet, Dagsavisen Oslo, Vårt Land, Bergens Tidende, Nordlys, Romerikes Blad etc. Men det tier ikke øvrige medier om. Derfor vet folk flest i Asia og Afrika at NATO er like ansvarlig for krigen som Russland. Og derfor fører disse landene en politikk som er nøytral ift krigen.

Men fortsatt god jul. Vi overlever nok den, hvis den ikke varer helt til påske.

Seinere samme dag:

Det er sannelig synd på Jens Stoltenberg, som måtte si nei til Zelensky til tross for at det var «følelsesmessig vanskelig» for ham. Det er inntrykket man får etter å ha sett NRKs Årsrevyen. For Jens, NATO og USA har faktisk gitt Zelensky det meste av det han har bedt om, bortsett fra å stenge luftrommet over Ukraina. Men hvis NATO hadde prøvd å gjøre det ville første NATO-fly blitt skutt ned av Russland, noe som så hadde ført til full krig mellom Russland og NATO.

Jeg vet riktignok ikke om Zelensky var klar over hva han ba om. Men det å stenge luftrommet var hva NATO gjorde i Jugoslavia, Irak og Libya. Disse landene hadde imidlertid lite å slå tilbake med.

«Nå er det i gang», ble Jens Stoltenberg fortalt på morgenkvisten 24. februar. Og da han ble fortalt det skjønte han øyeblikkelig hva som var på gang, forteller han i Årsrevyen. Nemlig noe han sjøl var med på å framprovosere: Russlands invasjon av Ukraina. Ja, etter dette er det helt åpenbart at han var klar over at han førte en politikk som ville føre til at Russland ville invadere Ukraina. Altså må man gå ut ifra at han ville at det skulle skje.


Krigsdagbok del 41 – 12. til 13. desember 2022

Krigsdagbok del 40 – 2. til 11. desember 2022

Krigsdagbok del 39 – 22. november til 1. desember 2022

Krigsdagbok del 38 – 19. til 21. november 2022

Krigsdagbok del 37 – 1. til 15. november 2022

Krigsdagbok del 36 – 20. til 30. oktober 2022

Krigsdagbok del 35, 15. til 19. oktober 2022

Krigsdagbok del 34

Krigsdagbok del 33, 1. til 12. oktober 2022

Krigsdagbok del 32, 20. til 30. september 2022

Krigsdagbok del 31, 9. til 19. september 2022

Krigsdagbok del 30, 29. august til 8. september 2022

Krigsdagbok del 29, 21. til 28. august 2022

Krigsdagbok del 28, 7. til 18. august 2022

Krigsdagbok del 27, 28. juli til 6. august

Krigsdagbok del 26, 21. til 27. juli

Krigsdagbok del 25, 12. til 20. juli

Krigsdagbok del 24, 4. til 11. juli

Krigsdagbok del 23, 28. juni til 3. juli 2022

Krigsdagbok del 22, 15. til 26. juni 2022

Krigsdagbok del 21, 7. til 15. juni

Krigsdagbok del 20, 29. mai til 5. juni 2022

Krigsdagbok del 19, 23. til 28. mai 2022

Krigsdagbok del 18, 19. til 21. mai 2022

Krigsdagbok del 17, 11. til 18. mai 2022

Krigsdagbok del 16, 4. til 10. mai 2022

Krigsdagbok del 15, 3. mai 2022

Krigsdagbok del 14, 28. april til 2. mai 2022

Krigsdagbok del 13, 22. til 27. april 2022

Krigsdagbok del 12, 17. til 21. april 2022

Krigsdagbok del 11, 12. til 15. april 2022

Krigsdagbok del 10, 8. til 10. april 2022

Krigsdagbok del 9, 1. til 7. april 2022  

Krigsdagbok del 8, 26. til 31. mars 2022  

Krigsdagbok del 7, 22. til 25. mars 2022  

Krigsdagbok del 6, 16. til 20. mars 2022

Krigsdagbok del 5, 11. til 15. mars 2022

Krigsdagbok del 4, 7. til 10. mars 2022

Krigsdagbok del 3, 3. til 6. mars 2022

Krigsdagbok del 2, 28. februar – 2. mars 2022 

@Krigsdagbok

Forrige artikkelTanks til Ukraina var helt utenkelig – nå forbereder USA å sende jagerfly
Neste artikkelLite relevant informasjon om superindustrialiseringen av Norge