Krigsdagbok del 46 – 25. til 30. januar 2023

0

Dette er 46. del av min ‘krigsdagbok’, som er basert på daglige notater om utviklingen av krigen i Ukraina etter Russlands invasjon 24. februar 2022, samt kommentarer om mediedekningen, tilbakeblikk og lignende.

Av Lars Birkelund.

25. januar

Kun krigshissere har adgang til norsk TV. NRK og TV 2 tar sitt oppdrag som propagandister for NATO på alvor. I dag påsto Norges ‘forsvarsminister’ at Russland angrep en fredelig nabo. Juger han eller vet han ikke bedre? Og hvorfor korrigerte ikke NRK ham?

Seinere samme dag:

Russerne finner seg ikke lenger i at Vesten kun krever ting av dem, mens Russland aldri kan kreve noe av Vesten.

Russland ut av Ukraina, ropes det ut. Men det ‘roperne’ tilsynelatende ikke vet er at hvis Russland trekker seg ut vil NATO fortsette å væpne Ukraina, etter hvert med atomvåpen. Det som må til, er altså en avtale som gir Russland trygghet for at det ikke vil skje. Men det vil ikke NATO. Ukrainas forsvarsminister, Oleksiy Reznikov, sa nylig: «Vi fører NATOs krig i dag. De slipper å yte blod. Vi yter blod og de gir oss våpen».

26. januar

Har ‘ansvarlige’ vestlige politikere, dvs tidligere tiders Johnson, Biden, Stoltenberg, Støre, Macron osv, klart å ødelegge Europa før, samt også andre deler av verden? Ja, det har de, med verdenskrigene som de mest opplagte eksemplene.

Nå kan de være i ferd med å gjøre det igjen. Vet de hva de gjør denne gangen? Neppe, like lite som før verdenskrigene og som da de i dette århundret sa at de skulle lage demokratier av Afghanistan, Irak, Libya, Syria osv.

Jeg frykter at norske/vestlige politikere knapt ‘vet’, mer enn NATO-propaganda. I alle fall er det mye bredere kunnskap om krigen i land utenfor ‘NATO-bobla’. Det er derfor de fører en annen politikk enn NATO-landene, som dessuten presses og trues av USA til å sende flere og flere våpen.

Krigene mot Libya og Syria var basert på løgner om folkemord. NATO-propagandaen om krigen i Ukraina er basert på to løgner 1. at Russland invasjon var uprovosert, en løgn som stadig gjentas, i går av Norges ‘forsvarsminister’. 2. at krigen kun foregår mellom Ukraina og Russland. Men for hver dag som går blir det tydeligere at den er noe langt mer.

Bare for å rekapitulere:

Petro Porosjenko, Ukrainas president: «Det er Europas krig, og det er Amerikas krig også» – 18. september 2014.

Poroshenko: Ukraine’s Battle with Russia Is ‘America’s War Too’

Alexey Arestovich, som er rådgiver for president Zelenskyj sa i et intervju i mars 2019 at han så på «en større krig med Russland» som noe som kunne kvalifisere Ukraina for NATO-medlemskap og at krigen vil komme innen få år, med 99% sannsynlighet, grunnet Ukrainas partnerskap med NATO. Fra ca 7 minutter: https://www.youtube.com/watch?v=1xNHmHpERH8 Den samme Zelenskys rådgiver har snakket rosende om IS brutalitet: https://twitter.com/bonanzamedia2/status/1509186838724063250

Ukrainas forsvarsminister, Oleksiy Reznikov, sa nylig: «Vi fører NATOs krig i dag. De slipper å yte blod. Vi yter blod og de gir oss våpen». Og i går så Tyskland utenriksminister Annalena Baerbock «Vi fører en krig mot Russland, ikke mot hverandre!»

Kineserne, inderne og andre har skjønt dette for lengst. Kina har for eksempel kalt USA for sjefsbrannstifteren. Men norske medier komme til å fortsette å lure oss med eventyrfortellingen om snille Zelensky, Biden og Stoltenberg og slemme Putin. Det er absolutt nødvendig at vi slutter å tro at norske medier gir et objektivt bilde av virkeligheten og at politikerne våre vet hva de driver med.

Seinere samme dag.

Klassekampens krigspropaganda er iblant like drøy som NATO-medienes krigspropaganda. Dagens intervju med Peter Pomerantsev skaper bare mer hat, som fører til at det blir vanskeligere å få slutt på krigen.

27. januar

I rekken av nyheter som norske medier fortier har vi i dag denne: «Tyrkia kan gå ut av NATO om 5-6 måneder over USA (…) 80% av den tyrkiske befolkningen er imot at Tyrkia er i den militære alliansen ledet av USA, hevdet den tyrkiske ministeren. ‘USA er et land som fører den mest fiendtlige og destruktive politikken overfor Ankara’, sa han».

Turkey May Exit NATO In 5-6 Months Over US, Alliance’s Provocation: Minister

28. januar

Det er lett å være skråsikker, høy og mørk så lenge man mener det samme som øvrigheta. Det vi blir indoktrinert til å tro, mene og si. Det som er politisk korrekt. Da kan man være skråsikker sjøl om man ikke en gang kan det mest elementære.

30. januar

Påstand: Medienes viktigste oppgave er å få folk, ikke minst politikerne, til å ønske krig.

Hvorfor skulle det ikke være sånn når det er sånn mediene faktisk oppfører seg? Og hvordan skal krigshisserne ellers få oss til å ønske krig? Dette reiser naturligvis et nytt spørsmål: er det mediene som styrer politikerne eller omvendt?

Seinere samme dag.

Vesten står samlet (mot Russland), lyder det stadig fra mediene og politikerne. Vesten er «fullstendig splittet og forvirret», hevder indiske Hindustan Times i dag. Hvem har rett, eller hvem har mest rett?

YouTube player

Seinere samme dag.

Under NATOs krig mot Syria (som riktignok pågår fortsatt) var det stadig medieoverskrifter der det ble hevdet at Russland var i ferd med å svikte Syria. Det skjedde som kjent ikke, det var knapt mer enn krigspropaganda som skulle lure oss til å tro at krigen kunne vinnes.

Nesten det samme har vi sett i medienes dekning av krigen om Ukraina, der vi gjentatte ganger har sett at de (håpefullt) har sagt at Kina vender Russland ryggen. Det er naturligvis propaganda av samme type. Og om du er i tvil så sier indiske Hindustan Times i dag at Kina beskylder USA for å holde krigen gående fordi USA tjener på den og at USA har det største ansvaret for at krigen er et faktum.

Seinere samme dag.

«Vår krig er mot fattigdom, ikke Russland». Dette sa Brazils president Lula til Frankrikes president Macron i går, da Macron spurte om Brasil ville sende ammunisjon til Ukraina.

Seinere samme dag.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok, i likhet med et stort flertall i idrettsverdenen, til orde for at Russland og Hviterussland skal kunne komme tilbake til OL og VM. Det gjør man ikke ustraffet i det mer og mer totalitære USA/NATOs Norge, der også sportsjournalister opererer som krigspropagandister. En av de verste er NRKs Jan Petter Saltvedt, som mener at Jacobsen etter dette bør trekke seg som leder for den norske Utøverkomiteen til IOC.  

Når man er leder for denne komiteen er det altså bare en ting som betyr noe og det er at man har politisk korrekt syn på denne utenrikspolitiske saken. Dvs politisk korrekt i Norge, ikke i verden. Og heller ikke i idrettsverden, der mottoet er at ingen utøvere skal ekskluderes på bakgrunn av passet sitt. Fortsetter denne utviklingen blir de skinnhellige NATO-landene nødt til danne egne OL og VM.

Her passer det å nevne at Skiforbundet hadde en sentral CIA-agent i sin organisasjon. «Den trønderske CIA-agenten Herbert Helgesen var en ressursperson, personlig venn av Colby (CIA) og leder for Skiforbundets langrennskomite. Det førte ham, sammen med det norske skilandslaget, blant annet til Sverdlovsk på slutten av 50-tallet. Det fremste industrisenteret i Sovjet var lukket for resten, men skihelter var velkomne.» (Geir Jan Johansens CIA i Norge, side 10). 


Krigsdagbok del 45 – 15. til 20. januar til 2023

Krigsdagbok del 44 – 6. til 14. januar 2023

Krigsdagbok del 43 – 30. desember 2022 til 5. januar 2023

Krigsdagbok del 42 – 16. til 25. desember 2022

Krigsdagbok del 41 – 12. til 13. desember 2022

Krigsdagbok del 40 – 2. til 11. desember 2022

Krigsdagbok del 39 – 22. november til 1. desember 2022

Krigsdagbok del 38 – 19. til 21. november 2022

Krigsdagbok del 37 – 1. til 15. november 2022

Krigsdagbok del 36 – 20. til 30. oktober 2022

Krigsdagbok del 35, 15. til 19. oktober 2022

Krigsdagbok del 34

Krigsdagbok del 33, 1. til 12. oktober 2022

Krigsdagbok del 32, 20. til 30. september 2022

Krigsdagbok del 31, 9. til 19. september 2022

Krigsdagbok del 30, 29. august til 8. september 2022

Krigsdagbok del 29, 21. til 28. august 2022

Krigsdagbok del 28, 7. til 18. august 2022

Krigsdagbok del 27, 28. juli til 6. august

Krigsdagbok del 26, 21. til 27. juli

Krigsdagbok del 25, 12. til 20. juli

Krigsdagbok del 24, 4. til 11. juli

Krigsdagbok del 23, 28. juni til 3. juli 2022

Krigsdagbok del 22, 15. til 26. juni 2022

Krigsdagbok del 21, 7. til 15. juni

Krigsdagbok del 20, 29. mai til 5. juni 2022

Krigsdagbok del 19, 23. til 28. mai 2022

Krigsdagbok del 18, 19. til 21. mai 2022

Krigsdagbok del 17, 11. til 18. mai 2022

Krigsdagbok del 16, 4. til 10. mai 2022

Krigsdagbok del 15, 3. mai 2022

Krigsdagbok del 14, 28. april til 2. mai 2022

Krigsdagbok del 13, 22. til 27. april 2022

Krigsdagbok del 12, 17. til 21. april 2022

Krigsdagbok del 11, 12. til 15. april 2022

Krigsdagbok del 10, 8. til 10. april 2022

Krigsdagbok del 9, 1. til 7. april 2022  

Krigsdagbok del 8, 26. til 31. mars 2022  

Krigsdagbok del 7, 22. til 25. mars 2022  

Krigsdagbok del 6, 16. til 20. mars 2022

Krigsdagbok del 5, 11. til 15. mars 2022

Krigsdagbok del 4, 7. til 10. mars 2022

Krigsdagbok del 3, 3. til 6. mars 2022

Krigsdagbok del 2, 28. februar – 2. mars 2022 

@Krigsdagbok

Forrige artikkelRegjeringas håndtering av Høyesterettsdommen om vindturbinene på Fosen kan bli en svært «pinlig» sak for Norge
Neste artikkelRødts arbeiderråd