Krigsdagbok del 16, 4. til 10. mai 2022

0

Dette er 16. del av min ‘krigsdagbok’, som er basert på daglige notater om utviklingen av krigen i Ukraina etter Russlands invasjon 24. februar 2022, samt kommentarer om mediedekningen, tilbakeblikk og lignende.

Av Lars Birkelund.

4. mai

Uavhengig, Norges mest misbrukte ord? Her nok et tilfelle av det, der Klassekampen benytter seg av tankesmia International Crisis Group (ICG), som hevder at den er «uavhengig, upartisk, inkluderende». Men er den det? Erik Plahte er på saken:

Uavhengig, upartisk og inkluderende om Ukraina-krigen?

Seinere samme dag:

Adam Schiff, NATO-medienes helt da de hadde håp om at han kunne felle Trump i en riksrettssak som involverte Russland, sa det rett ut i januar 2020: «Vi hjelper Ukraina fordi vi slik kan bekjempe Russland der og ikke her», ca 4:25 i denne videoen. Men ifølge NATO-medier som NRK, TV 2 Nyheter, Aftenposten, VG Meninger, Dagbladet og Dagsavisen foregår krigen kun mellom Russland og Ukraina.

Seinere samme dag:

NRK har ifølge Øyvind Andresen fjernet pavens kommentar om at NATO kan ha provosert fram krigen og det at han setter spørsmålstegn ved om det er riktig å sende inn våpen. Det er i så fall i samme stil som NATO-kringkasterens øvrige ‘journalistikk’. 

Andresen: «Paven utrykker i denne artikkelen fra The World Street Journal 3. mai et mer nyansert syn på krigen i Ukraina. Første avsnittet fra denne artikkelen om at paven sier at NATO kan ha provosert fram krigen og setter spørsmålstegn om det er riktig å sende inn våpen, er blitt fjernet fra NRKs melding om saken i løpet av natta. Avsnittet er slik:

‘Pope Francis said that the “barking of NATO at the door of Russia” might have led to the invasion of Ukraine and that he didn’t know whether other countries should supply Ukraine with more arms’.

Samtidig er det krystallklart at paven fordømmer Russlands invasjon på det sterkeste».

5. mai

Er norske soldater allerede i Ukraina? Sannsynligvis, da regjeringen uansett holder slikt hemmelig så lenge det ikke er offisielt.

Seinere samme dag:

«USA har bidratt med etterretning som har hjulpet ukrainske styrker med å drepe flere russiske generaler i krigen, skriver New York Times» (ifølge NRK).

Når USA skryter av at de er med på å drepe russiske generaler er det ikke lenger mulig å hevde at krigen kun er mellom Russland og Ukraina. Og det var den heller ikke de åtte foregående åra, da USA/NATO væpna Ukraina og trente titusenvis av ukrainske soldater, om ikke enda flere, med tanke på krig mot Russland. Dette er altså nok et eksempel på hvor farlig NATO er.

Seinere samme dag:

For noen år siden kunne man tale relativt fritt om at Ukraina er nazi-infisert. Etter Russlands invasjon 24. februar er det om å gjøre å bortforklare det, feie det under teppet, mens det plutselig har blitt på mote å si at Russland er fascistisk/nazistisk. Scott Ritter taler om det og annet her, med svensk tekst: https://www.youtube.com/watch?v=Bzt-lGynH8s

Seinere samme dag:

En tagging på Grorud oppfordrer til drap på russere og muslimer.

6. mai

Så sant som det er sagt: «Den bevisste bruken av disse setningene – ‘bringe Russland på kne’ og ‘brekke ryggen’ til Russland – avslører som uredelig den offisielle fortellingen om krigen som presenteres for offentlig forbruk i media: Nemlig at det er et uprovosert angrep fra mektige Russland mot fattige og hjelpeløse Ukraina. Den klare implikasjonen av disse uttalelsene er utvidelsen av krigen til russisk territorium, potensielt inkludert utplassering av amerikanske styrker enten i Ukraina, på russisk territorium eller begge deler». 

Les: Om å «knekke Russlands rygg» – USAs krigsmål kommer til syne i Ukraina

Seinere samme dag:

Når til og med ukrainske ledere i en årrekke har sagt at de er i krig med Russland og når man vet at det har foregått med støtte av NATO-land er det rett og slett et bedrag å hevde at det kun er en krig mellom Russland og Ukraina.

“Can I be absolutely clear with you, this is not a fight with Russian-backed separatists, this is a real war with Russia,” – Ukrainas president Petro Poroshenko til BBC 20. Mai 2015. https://www.bbc.com/news/world-europe-32805555 

Seinere samme dag:

Corona-pandemien fikk dessverre til følge at folk flest fikk større tillit til mainstream-media, de ble på en måte en trygg havn for folk flest, i en periode da det verserte mange ville påstander om viruset, vaksinene osv. Det har svekket blant annet Steigan.nos troverdighet nå som troverdigheten trengs i enda høyere grad.

Seinere samme dag:

«Vet du hvem som er verdenshistoriens største formidler av desinformasjon? Amerikanske myndigheter». USA-senatoren Rand Paul sier det som det er, om Norges nærmeste allierte. 

7. mai

«Vesten må forstå at krigen mot Putin handler om grunnleggende sikkerhet for hele vår del av verden. Da må befolkningene tåle det som kommer, og de må mene at de tøffe tidene er verdt det, skriver DNs Frithjof Jacobsen».

Frithjof Jacobsen er en krigshisser av rang, mot Libya og Syria og nå mot Russland. Han snakker om tøffe tider, men de blir ikke tøffe for han, som er del av øvrigheta i USA/NATOs Norge. Han krever altså mer av andre enn av seg sjøl.

Seinere samme dag:

«Bryllupsdansen går viralt» (Dagbladet). Allerede da jeg så overskriften skjønte jeg det måtte han noe med Ukraina å gjøre. For Ukrainas motstandskamp, med massiv hjelp fra USA/NATO/Norge, skal feires og fremmes, mens syrernes motstandskamp mot USA/NATO/Norge skal fordømmes og bekjempes. Og det sørger NATO-medier som Dagbladet for.  Her dreier det seg om et bryllup der bruden er krigsskadet.

Seinere samme dag:

Den hviterussiske «opposisjonslederen» Svetlana Tikhanovskaja har vært en av NATO-medienes kjeledegger siden august 2020. Dette følger av at Norge og andre NATO-land har pøst penger over henne i håp om at hun og hennes medsammensvorne i Hviterussland skal klare å styrte landets president Alexander Lukashenko, han de kalte for president da det var knute på tråden mellom ham og Putin, men som de ellers kaller «Europas siste diktator».

Ifølge en meningsmåling utført av Chatham House i april i fjor var det bare 4 % av hviterusserne som da ville ha henne som president. Hvor mange vil ha henne nå som hun i tillegg til å støtte sanksjoner mot hjemlandet også oppfordrer til sabotasje der? Hviterussere klarte å stikke kjepper i hjulene for de russiske styrkene som angrep Ukraina fra hviterussisk territorium og de har utført opptil 80 sabotasjeaksjoner i Hviterussland, skryter hun til blant annet VG. Hun ble i går feiret av Dagsrevyen og TV 2 av samme grunn, samt av Norges stats og utenriksminister.

I alle fall mer enn et tankekors at det er akkurat henne norske/vestlige myndigheter fremmer.

8. mai

Hvordan skal krigshissere få oss til å ønske krig uten å ha medier som formidler den propagandaen som får oss til å ønske krig? Denne artikkelen fra i fjor er mer aktuell enn noensinne. For det er faktisk mørke krefter som råder over de store mediene.  

Les: Mørke krefter råder over våre medier

Seinere samme dag:

Dette ble skrevet fire dager før statskuppet i Ukraina:

«En rekke bekreftelser har kommet inn fra lesere om at Washington gir næring til de voldelige protestene i Ukraina med våre skattebetaleres  penger. Washington har ingen penger til matkuponger eller for å forhindre tvangsuttak, men de har nok av penger til å undergrave Ukraina (…)

Jeg har ingen innvendinger mot at ukrainere protesterer mot regjeringens korrupsjon (…) Det jeg protesterer mot er mangelen på bevissthet fra demonstrantenes side om at ved å tillate seg å bli manipulert av Washington, presser de verden mot en farlig krig».

Paul Craig Roberts fikk rett da han skrev dette 18. februar 2014. For det ble krig kort tid etter kuppet 22. februar.

9. mai

26. mars kom TV 2 i skade for å vise at heltene deres i Ukraina, Azov Battalion, bruker sivile som skjold (se krigsdagbok 10). I dag skriver tyske Thomas Röper, oversatt av Steigan.no, at Der Spiegel sensurerte en video som bekrefter dette:

«Realiteten var det helt motsatte av hva som ble rapportert av Der Spiegel: Azov-bataljonen i Mariupol nektet sivile å benytte de humanitære korridorene. De brukte sivilistene som menneskelig skjold. Kvinnen anklager Azov-nazistene for ikke å slippe sivile ut av bunkeren. Hun sier eksplisitt på slutten: «Ukraina som stat døde for henne der og da og at hun ikke vil tilbake dit»».

Seinere samme dag:

De mediene, NATO-mediene, som i 2011 sa at Assad ville bli styrtet i løpet av noen måneder hevder nå så og si at Russland er i ferd med å tape krigen mot Ukraina, mens andre sier at NATO-mediene og NATO-politikere har misforstått Russlands taktikk og at Russland vinner fram, sakte men sikkert, at de beste soldatene til Ukraina har blitt drept og at våpenforsyninger fra NATO-land blir bombet før de når fram til østfronten. Hvem får rett denne gangen?

10. mai

Både USA og Ukraina har sagt, i alle fall så tidlig som 2015, at de fører krig mot Russland. Og de har siden 2014 hatt som uttalt mål å ta tilbake Krim, som Russland regner som sitt territorium. Dette er et faktum. Allikevel presterer Jonas Gahr Store å si at Putin «beveger seg stadig lenger vekk fra virkeligheten på bakken», som kommentar til at Putin sa at Vesten ønsker å «invadere landet vårt». Så hvem mangler realitetssans? Putin eller Støre?


Krigsdagbok, 24. til 27. februar 2022

Krigsdagbok del 2, 28. februar – 2. mars 2022 

Krigsdagbok del 3, 3. til 6. mars 2022

Krigsdagbok del 4, 7. til 10. mars 2022

Krigsdagbok del 5, 11. til 15. mars 2022 

Krigsdagbok del 6, 16. til 20. mars 2022

Krigsdagbok del 7, 22. til 25. mars 2022  

Krigsdagbok del 8, 26. til 31. mars 2022  

Krigsdagbok del 9, 1. til 7. april 2022  

Krigsdagbok del 10, 8. til 10. april 2022

Krigsdagbok del 11, 12. til 15. april 2022

Krigsdagbok del 12, 17. til 21. april 2022

Krigsdagbok del 13, 22. til 27. april 2022

Krigsdagbok del 14, 28. april til 2. mai 2022

Krigsdagbok del 15, 3. mai 2022

@Krigsdagbok

Forrige artikkelThe Guardian: Rubelen og Putin er sterkere enn noen gang – sanksjonene har slått feil
Neste artikkelDu tror det ikke før du har hørt det på NRK nyheter