Krigsdagbok del 6, 16. til 20. mars 2022

0
Russofobi. Hatkampanjer mot russere og russisk kultur.

Av Lars Birkelund.

16. mars 

Provokasjonene mot og ydmykelsen av Russland gjennom 30 år minner meg om en hendelse fra arbeidslivet på 1980-tallet: En kollega ble mobbet så kraftig over så lang tid at han til slutt trakk kniv mot en annen kollega. Det endte heldigvis uten blodbad, og han som trakk kniven fikk sjølsagt avskjed på dagen. Men det var jo egentlig mobberen som skulle ha fått sparken, lenge før dette. 

Etter denne hendelsen hadde jeg dårlig samvittighet og var flau over meg sjøl fordi jeg stort sett bare hadde vært tilskuer til mobbingen. Hvis norske/vestlige politikere hadde hatt samvittighet og evne til å skamme seg hadde de i det minste skjønt at de er skyldige i AKTIVT i mange år å ha ført en politikk som de visste kunne føre til krig. Og om de ikke skjønte det før 24. februar bør de i hvert fall skjønne det nå og inngå de kompromissene som er nødvendige for å stoppe krigen.   

Seinere samme dag:

«Storbritannias utanriksminister Liz Truss seier ho er skeptisk til fredssamtalane mellom Russland og Ukraina» (NRK). Nok en bekreftelse på at ledende NATO-land vil at krigen skal fortsette, med Norges hjelp.  

Seinere samme dag:

En pressekonferanse fra Det Hvite Hus viser en rekke nye eksempler på at journalister er enda mer krigskåte enn politikerne, der de presser USA til å innføre flyforbudssone, noe som fort vil kunne føre til at bomber faller også over USA. Skjønner de det? https://www.facebook.com/lars.birkelund.7/videos/545459403494225 

Seinere samme dag:

Hromadske.TV, med base i Kiev, ble opprettet i 2013 med støtte av NATO-land for å drive propaganda mot Russland, og var derfor aktiv under demonstrasjonene som førte til statskuppet 22. februar 2014. Der kan man finne folk som tar til orde for folkemord på russere. 

https://twitter.com/lysergenic/status/1503896838713315332 

Forbes gransket Hromadske.TV i 2016 og konkluderte etter lesning av deres økonomiske rapport for 2015 at de har nesten et dusin utenlandske støttespillere, deriblant USA, Nederland og Tysklands ambassader i Ukraina og størst av dem alle, ifølge Forbes: EU-kommisjonens   “Ukrainian delegation office”. 

Hva ville norske myndigheter, deres medietalerør og organisasjoner som den norske Helsingforskomiteen ha sagt hvis for eksempel TV 2 hadde latt seg finansiere av Russland, med dertil hørende politiske slagside? 

Seinere samme dag: 

Geir Ramnefjell (Dagbladet) driter seg ut like mye nå som da han ga Russland skylda for at Norge har fått høye strømpriser.  Denne gangen gjør han narr av påstanden «Krigen Vesten drømte om» når det er åpenbart at ledende krefter i Vesten 1. ønsket, støttet og finansierte statskuppet som førte til krig i 2014 og 2. ikke minst støtter Ukrainas motstand mot Russland, som de ser på som krig mot Russland. 

Seinere samme dag:

Historien vil dømme Jens Stoltenberg og NATO like hardt som Putin, da de i mange år førte en politikk de visste kunne føre til krig. 

Seinere samme dag:

Jeg: krigen er en følge av USA/NATO/EU og Ukraina har ført en antirussisk politikk i mange år. 

Han: det gjorde de rett i. 

Her tror jeg vi er nær kjernen av problemet. USA/NATO/EU har ført en ydmykende og provoserende politikk mot Russland i 30 år samtidig som de har forlangt eller forventet at Russland skulle finne seg i det. Og nå er de plutselig sjokkerte fordi Russland har reagert (riktignok overreagert, som en tidligere kollega da han trakk kniven mot en som hadde mobba ham i årevis). Slemme Russland, liksom. Astrid Meland i VG presterte til og med å si at det er en kamp mellom det gode og det onde. Så utrolig banale og overfladiske er disse mediepapegøyene. 

17. mars  

«Nato-sjef Jens Stoltenberg mener det vil gå raskt å få Sverige inn i alliansen, dersom svenskene ønsker det» (ABC-nyheter). Stoltenberg heller altså enda mer bensin på bålet.   

Seinere samme dag:

I går påsto Dagsrevyen, riktignok med forbehold, at 1000 mennesker kunne ha blitt drept av Russlands bombing av teateret i Mariupol. Nå melder blant annet The Guardian at INGEN så langt har blitt funnet drept. Dette som nok et eksempel på at man må være ekstremt forsiktig med å tro på noe som helst under krig,  

18. mars  

Ukraina ved Alexey Arestovich, som er presidentens rådgiver, gjør alt de kan for at krigen skal spre seg ved å be om sabotasje mot Hviterusslands jernbaner.  “Total rail war”.  

https://www.rt.com/russia/552159-arestovich-rail-war-belarus/

Seinere samme dag:

Talsmann for det kinesiske utenriksdepartementet, Zhao Lijian, ble spurt om Kinas holdning til krigen i Ukraina, og svarte: 

«Land som tror de har vunnet den kalde krigen slik at de kan dominere verden, land som neglisjerer andres bekymringer og har presset på for fem runder med NATO-utvidelse og land som har ført kriger rundt om i verden, men lagt skylden på andre, burde virkelig føle seg ukomfortable (…) 

Når det gjelder Ukraina, har Kina oppfordret det internasjonale samfunnet til å fokusere på å ‘fremme fred og samtaler’ og ‘forebygge en storstilt humanitær krise’, og har gjort en stor innsats. Kina har fremmet et sekspunkts initiativ for å lindre den nåværende krisen i Ukraina og har tatt praktiske grep. 

Zhao sa at han hørte at til og med katter, hunder og trær i Russland blir sanksjonert, sammen med Tsjaikovskijs Svanesjøen. ‘Tsjaikovskij er en berømt komponist som døde for mer enn 100 år siden. Hva er hans forbrytelse?’ spurte Zhao. ‘Svanesjøen er et mesterverk i verdensklasse. Hva er dens forbrytelse’?» 

Seinere samme dag:

Om en av Norges nærmeste allierte: «I 1939 så engelskmennene fordelene av å provosere Tyskland til å angripe Skandinavia. De så på Norge som de så på koloniene sine, atter et ‘vilt og underutviklet land’. For sjefen for det britiske imperiets generalstab, var dette veien å gå: «Vi har en strålende mulighet til å gjøre en avledning for en billig penge, og overføre krigen til Skandinavia.» Han mente at ‘en avledning i Skandinavia vil være fornuftig strategisk, og sannsynligvis utelukke muligheten for offensiver andre steder i enhver skala både fra tyskerne og russerne’. Tyskerne ville være nødt til ‘å spre styrkene sine’ og krigen ville foregå et godt stykke fra de britiske øyer. 

For Norge ble avledningen ikke billig. Ifølge statsminister Johan Nygaardsvold utmerket britiske soldater ‘ikke seg på annen måte enn som tyveknekter og voldsmenn’. General Ruge tilføyde: ‘Byer og bygder blir brent der de allierte opptrer, og til ingen nytte. Så snart stedet er brent, forlater de allierte det’.  

Til ingen nytte, det mente også statsministeren: ‘Men hva betydning hadde det? Ikke det minste! Hverken strategisk eller politisk’. Britene dro fra Norge uten forvarsel, og da forsvarsminister Ljungberg spurte om Norge kunne beholde de alliertes krigsutstyr for å fortsette kampen mot tyskerne alene svarte den britiske ambassadør i Norge: ‘Alt tas med’. Stortingspresident Carl Hambro hadde all grunn til å si at nordmennene aldri mer kunne stole på Storbritannia. ‘Og så stod vi der. Forrådt, sviktet og bedratt’, konkluderte statsministeren. Som en fransk offiser oppsummerte det, britene planla kampanjen i Norge ‘som en straffeekspedisjon mot zuluene’». 

20. mars 

I helga fikk jeg omsider prøvd felleskiene jeg kjøpte inn med tanke på påsken 2020 og jeg er fornøyd med innkjøpet. Skiene ga meg tilbake noe av lysten til å gå på ski, da de funker fint også mellom 5 og 9 varmegrader. Ved hjemkomst i dag hadde jeg fått følgende melding fra nordmann bosatt i Moskva: 

«Livet i Moskva går som normalt. At McDonald legger ned betyr at tallet på usunne kalorier går ned. Ingen gråter over det. Kritikken fra vest treffer en rå nerve som gjør at russere flest slår ring om sin leder. Vesten og USA er guden som sviktet. Den gjensidige mistilliten som krigen har skapt i vest, men like mye i Russland, vil det ta tiår å komme over. Istedet for fordømmelse og moralsk hykleri fra NATO land som har Beograd, Irak, Jemen, Libya, Syria og Afghanistan på samvittigheten, er tiden kommet for å se fremover og forbi krigen som hegemonen USA med et rævdiltende Vest Europa selvsagt håper skal vare evig». 

Seinere samme dag:

Lara Logan var korrespondent for CBS News fra 2002 til 2018 og bekrefter her mye av det som NRK og andre avfeier som russisk propaganda.  https://www.youtube.com/watch?v=r2jX59BKHO0 

Seinere samme dag:  

Om Hunter Bidens laptop. Denne saken er også knyttet til Ukraina. En historie som ble kalt «russisk desinformasjon» av hensyn til faren Joe Bidens valgkamp i 2020, men som nå har blitt bekreftet av et at Bidens valgkamp-organer, New York Times.

Les: New York Times innrømmer nå at historien om Hunter Bidens laptop er autentisk

Forrige artikkelFilosof og skribent Pål-Henrik Hagen post covid: Vi skal ikke glemme!
Neste artikkelBiden prioriterer krigsindustrien fremfor mat til barna