Krigsdagbok del 10, 8. til 10. april 2022

0

Av Lars Birkelund.

8. april 

Faktum 1:

Ukraina var på randen av borgerkrig allerede i 2004, i forbindelse med den USA-støttede Oransjerevolusjonen. 

Faktum 2:

Da de USA/EU-støttede opptøyene med sikte på statskupp brøt ut i Kiev fra og med 21. november 2013 ble det på nytt snakket om fare for borgerkrig, i alle fall så tidlig som 2. desember 2013. Men USA/NATO/EU, og Norge, fortsatte å støtte den blodige prosessen som førte til statskupp 22. februar 2014 og krig et par måneder etterpå. Dette fordi regioner i det Russland-vennlig Øst-Ukraina ikke anerkjente det nye regimet og prøvde å løsrive seg, som varslet blant annet på Dagsrevyen 2. desember 2013. 

Faktum 3.

Russland ble i likhet med USA/NATO tidlig involvert i denne krigen. Fra og med da er ting mer usikkert for meg. Men det synes som om USA/NATO snart så på denne krigen som en proxykrig der de brukte ukrainere som ‘nyttige idioter’ mot Russland, samt at det finnes en del ukrainere som lenge har ønsket krig mot Russland. «Før eller seinere er vi nødt til (doomed to) å føre krig mot Moskva-imperiet».

Han som sa dette er fascist, heter Dmytro Yarosh og ble for noen år siden utnevnt til sikkerhetspolitisk rådgiver i Ukraina. Det var altså Ukrainas regjering som ønsket at han skulle bli deres rådgiver. Nå har han og andre fått krigen de ønsket seg. 

I 2016 lovte de to USA-senatorene Lindsey Graham og John McCain Ukraina all den støtte de trenger i krigen mot Russland. 

Og med det skjønner vi hvorfor USA/NATO aldri har vist interesse for å få stoppet krigen. Heller ikke da de påsto at Russland var i ferd med å invadere Ukraina var de villige til å inngå så mye som et ørlite kompromiss for å unngå det. Tvert imot, Jens Stoltenberg og andre sa akkurat det de visste ville provosere Russland, nemlig at de skulle ‘hjelpe’ Ukraina inn i NATO. Heller ikke etter invasjonen har de gjort annet enn å pøse inn mer våpen. Norge rævdilter som vanlig etter i alt det dumme USA/NATO gjør. 

Seinere samme dag:  

Man kan like det kineserne sier eller la være, tro dem eller ikke. Men for det første er det mye de vet som ikke vi vet, og de har et mer objektivt syn på for eksempel Russland og Ukraina, ulikt det vi har blitt indoktrinert med i USA/NATOs Norge i 75 år. For det andre kan man ikke ignorere en supermakt, en voksende supermakt, som også har en voksende innflytelse i verden. Statlige Global Times kritiserte i går USA/NATOs bøllete opptreden overfor andre land:  

«For en bøllete måte å opptrå på! Dette er en åpen trussel fra USA mot India og deres egne anliggender. Når det kommer til Ukraina-krisen, viser USA åpenlyst sin hegemoniske mentalitet – enten er du med USA eller mot USA. Dette gjenspeiler nøyaktig slagordet til George W. Bush, laget i kjølvannet av 11. september-angrepene, sa Zhao Gancheng, stipendiat ved Shanghai Institute for International Studies (…) 

Det å være nøytral er ikke bra nok USA. Det Washington ønsker fra New Delhi er å stå fullstendig ved siden av USA (…) Dette gjelder ikke bare India. Heller ikke flertallet av befolkningen i Kina og latinamerikanske land og andre utviklingsland har tatt side med USA i Russland-Ukraina-konflikten». 

https://www.globaltimes.cn/page/202204/1258760.shtml

Altså: USA/NATO aksepterer ikke en gang nøytralitet. USA har også undervurdert antipatien som finnes mot landet rundt omkring i verden. Ja, det har slått meg at USA/NATO synes å være overrasket over at de ikke har fått med seg alle land mot Russland. Antipatien mot USA har lenge ligget og ulmet, nå bryter den løs, sier Global Times.  

Seinere samme dag:  

Jeg så nylig «Da Einar Gerhardsen var statsminister», NRKs serie fra 1982 og merket meg hvor fanatisk tendensiøst NRK her fremstiller årsakene til den kalde krigen. De eneste to årsakene NRK nevnte var 1. det såkalte statskuppet i Tsjekkoslovakia i 1948 og 2. Berlinblokaden, som Sovjet sto bak, det er riktig. Men NRK sa ikke et ord om årsakene til (den dumme) beslutningen, som inkluderte Trumandoktrinen og Marshallplanen og at nazi-Tyskland, dvs Vest-Tyskland, med dette ble tatt inn i USA, Storbritannia, Frankrike, Norge og BeNeLuxs varme.  

Ja, man kan alltids diskutere hvor nazistisk Vest Tyskland var i 1947. Men faktum er at avgjørelsen var et brudd med avtaler med Sovjetrussland inngått under andre verdenskrig OG førte til at offiserer og andre fra Hitlers øvre sjikt ble rehabilitert og etter hvert fikk stillinger i blant annet NATO. Dette ble dysset ned av norske/vestlige medier og myndigheter fordi de ønsket å ‘klargjøre’ Vest-Tyskland for NATO-medlemskap. Men det ble ikke dysset ned i Russland. Tvert i mot.   

Seinere samme dag:  

Det er ikke sant, politikerne og ‘journalistene’ vil ikke tro det, de tør i alle fall ikke å si det før et av NATOs egne medier har sagt det. Inntil da er det ‘konspirasjonsteorier’ eller ‘falske nyheter’. Nå tør NATOs Aftenposten å si det fordi NATOs New York Times, bjellekua, har sagt det: 

«New York Times har endelig innsett at Hunter Bidens forretningsaffærer er legitime nyheter. Den stilltiende unnskyldningen er akseptert, slår økonomiavisen fast på lederplass. Erketabloide New York Post tar enda hardere i. – Verifisert!!! Nei, har du sett. Du mener at når en avis faktisk går inn i en sak og ikke bare forsøker å renvaske dekningen sin av Joe Biden, så finner de ut at det faktisk er sant? skriver avisen. Utfallene kommer etter at både New York Times og Washington Post de siste ukene har publisert saker om Hunter Biden og en svært berømt datamaskin. Flere andre medier har også kastet seg på».  

Men det er et par år siden dette ble meldt for første gang, under Joe Bidens valgkamp, og den dreier seg blant annet om Bidens Ukraina-forbindelser, samt intime avsløringer. Men da ble det avfeid som falske nyheter, åpenbart for å beskytte hans valgkamp.  

9. april  

En venn i mediebransjen sa, som forsvar for norske mediers utenriksdekning, at jeg bør respektere at journalistene forsøker å skaffe seg en inntekt for å forsørge sin familie. Ja, men da bør ‘journalistene’ også være ærlige om at det er det de driver med, ikke journalistikk.  

Seinere samme dag:  

Michael Hudson er president for Institute for the Study of Long-Term Economic Trends (ISLET), en finansanalytiker på Wall Street, en framtredende professor i økonomisk forskning ved University of Missouri, Kansas City. Her er han oversatt til norsk av Steigan.no. Hudson mener at krigen i Ukraina sannsynligvis vil vare i «minst et tiår, kanskje to». Det høres helt skrekkelig ut. Men det er ikke usannsynlig når man tenker tilbake på USA/NATOs kriger mot Afghanistan (20 år), Irak (pågår fortsatt siden 2003) og Syria (pågår fortsatt siden 2011). Og alt tyder så langt på at USA/NATO vil holde krigen i gang, da de ser på sin støtte til Ukraina som krig mot Russland.  

Seinere samme dag:  

Hvor mange statsledere har blitt utropt til den nye Hitler av norske/vestlige medier, la oss si siden 1990? Mange, men aldri noen av lederne i NATO-land, som er de landene som har vært mest krigerske i denne perioden, ja, siden andre verdenskrig. Akkurat nå leser jeg om Korea-krigen (1950-53) som var et resultat av at USA først splittet opp landet, deretter prøvde å samle det ved å støtte Sør-Korea i krig mot Nord-Korea.  

Nå hagler det med Hitler-karakteristikker av Putin. Ja, Putin og Russland fortjener kritikk for invasjonen av Ukraina. Men NATO-lands kriger mot Korea, Vietnam, Laos, Cambodsja, Panama, Jugoslavia, Somalia, Afghanistan, Irak, Libya og Syria førte aldri til slike karakteristikker av disse landenes ledere. Tvert imot, norske/vestlige medier var i varierende grad en eneste stor heiagjeng for disse krigene, som de nå er talerør for de som ønsker å sende flere våpen til Ukraina og dermed forlenge krigen.  

Det er altså ikke uten grunn at mange kaller disse mediene for NATO-medier, der de lurer oss til å tro at ‘våre’ kriger er gode mens Russland første invasjonskrig på minst en generasjon er dårlig. Hvorfor kan vi ikke være enige om at alle kriger er dårlige? 

Seinere samme dag: 

«Fy faen. Logg av. Slett kontoen». Andreas Christiansen Halse (tidligere SV, nå AP) er i sannhet på krigsstien. Og sensurstien.  Dette sa han etter at jeg kritiserte SV for å ville sende våpen til Ukraina med denne replikken: «SV ble med på krig mot Jugoslavia, Libya og Syria fordi de ble lurt av krigspropaganda. Nå har de blitt lurt av propagandaen mot Russland, slik at de ikke skjønner at denne krigen, som har pågått i 8 år, er en følge av et statskupp som de også støttet fordi de ble lurt av propaganda». Halse mener altså jeg bør slette Facebook-kontoen min pga den kommentaren.  

Det er lettere å lure folk enn å få dem til å innse og innrømme at de har blitt lurt. Ekstra vanskelig er det med karrierekåte politikere og andre som står over deg i det sosiale hierarkiet. For de føler at det er ydmykende å måtte innrømme noe slikt overfor folk de ser ned på. Og da hender det at de reagere slik som Halse.  

10. april. 

Jeg vet ikke hvem han er. Men han holdt på å rive av seg håret i ergrelse over det Clare Daly sa i EU-parlamentet (om sanksjonene mot Russland, det viste seg at det var bulgareren Angel Dzhambazki, som har blitt anklaget for å vise nazihilsen i parlamentet).    

https://www.facebook.com/lars.birkelund.7/videos/1414879102284314 

Seinere samme dag: 

Hvorfor prøver VG og andre NATO-medier, samt ‘journalister’ som Hans Petter Sjøli å knuse Steigan.no? Det er sjølsagt fordi Steigan.no ikke nedlater seg til å smiske for NATO, ikke er villig til å promotere NATO/Norges kriger, opprustning mm, slik de aller fleste norske medier og ‘journalister’ gjør. Sånne som Sjøli syns ikke at det er nok med 99% ensretting av mediene, de vil ha 100%. I dag later han som om han har omsorg for Rødt. Men det er kun hykleri. For han ser gjerne at de ryker ut av Stortinget. 

https://www.facebook.com/lars.birkelund.7/posts/10158421592810952 

Kommentar: 19. juni ble jeg gjort oppmerksom på at Facebook har stempla Steigan.no som «helt eller delvis redigert av Russlands regjering».  Denne løgnen skyldes antageligvis at ‘faktasjekkeren’ Faktisk, som eies av NRK og andre NATO-medier, har angitt Steigan til Facebook. For Faktisk har tidligere påstått at Steigan formidler russisk propaganda. Den norske staten trenger ikke å sensurere medier, da de har organer som Faktisk til å gjøre det for seg. Dvs, sensur er det ikke. Men de prøver åpenbart å skremme folk til ikke å bruke medier som bryter med NATO-medienes kompakte ensretting.   

Seinere samme dag: 

«10 spørsmål og svar om krigen i Ukraina. NRKs eksperter har svart på 2000 spørsmål siden krigen i Ukraina brøt ut. Her får du svar på noen av de mest stilte». 

Slik lyder det i en stor og bilderik artikkel fra NRK. Mer bilder enn tekst, hvilket minner meg om da jeg var åtte år og ikke ville lese annet enn tegneserier.  

Hvordan svarer Norges suverent mest ressurssterke mediebedrift og deres ‘eksperter’ på spørsmålene? Som forventet. Mangelfullt, med den typiske NATO-tendensen. Særlig gjelder det spørsmålet «Hva ligger til grunn for invasjonen»?  

Her ser NRK helt bort fra statskuppet 22. februar 2014, som ble støttet og langt på vei finansiert av USA/NATO/EU og som ødela det relativt gode forholdet Russland hadde hatt til Ukraina inntil da. For da fikk Ukraina et antirussisk regime som reiser statuer av nazister, underviser sine barn til å hate russere, forbyr russiske medier, Russland-vennlige partier og til dels det russiske språket og som snart startet krig mot den Russland-vennlige befolkningen i østlige regioner. Dette med backing fra USA/NATO/EU som i åtte år har trent og væpnet den ukrainske hæren med tanke på krig mot Russland.  

NRK ‘glemmer’ også å fortelle at alle de 14 NATO-utvidelsene etter den kalde krigen er brudd på løfter fra 1990. De påstår også noe så dumt som at Russland ikke har noe å frykte fra NATO, som består av verdens mest krigerske land, hvorav de fleste har ført krig mot Russland opptil flere ganger tidligere. 

Det at USA, Ukraina med flere klarte å stanse prestisjeprosjektet Nord Stream 2, som Russland hadde brukt flere år og 100 milliarder kroner på, var sjølsagt også noe som gjorde vondt for Russland. Beslutningen ble så vidt jeg husker tatt rett før invasjonen. Så den kan ha medvirket ganske kraftig. 

«Forskjellen er at vi i Vest lever i demokratier med en pluralisme av meninger», sier NRK til spørsmålet om hva russerne vet om krigen. Ja, Norge er nok mer demokratisk enn Russland, men er mangfoldet av meninger større? I alle fall er det åpenbart at kritiske røster undertrykkes også i Norge.   

Krigsdagbok, 24. til 27. februar 2022

Krigsdagbok del 2, 28. februar – 2. mars 2022 

Krigsdagbok del 3, 3. til 6. mars 2022

Krigsdagbok del 4, 7. til 10. mars 2022

Krigsdagbok del 5, 11. til 15. mars 2022 

Krigsdagbok del 6, 16. til 20. mars 2022

Krigsdagbok del 7, 22. til 25. mars 2022  

Krigsdagbok del 8, 26. til 31. mars 2022  

Krigsdagbok del 9, 1. til 7. april 2022  

@Krigsdagbok

Forrige artikkelCovid-19 Mørketall
Neste artikkelKina dobler innsatsen i sitt forhold til Russland