Krigsdagbok del 3, 3. til 6. mars 2022  

0

Av Lars Birkelund.

3. mars 

Det norske folks empati er sannelig selektiv. Hva kan årsaken være om ikke flere generasjoner med indoktrinering i å ha empati med noen, men ikke andre, i at ‘våre’ kriger er gode mens andres kriger er dårlige osv?  

Russlands invasjon av Ukraina fordømmer jeg som de fleste andre. Og jeg har den samme sympati for uskyldige ukrainere og russere som lider på grunn av den. Men jeg vemmes når de norske kvinner og menn som tok avgjørelsene om krigene mot Libya og Syria, og andre støttespillere for krigene, nå gråter for ukrainere. For det gjorde de aldri for de som har blitt rammet av Norge/NATOs kriger mot Libya og Syria. Ja, de gjør til og med noe så farlig og uansvarlig som å sende våpen til Ukraina, noe som kun vil forlenge krigen og lidelsene samt at det fører til at krigen kan spre seg videre i Europa.   

Alle som går til krig hevder at de har gode grunner for det. Det sa Hitler om sine kriger, det sa norske og andre vestlige ledere da de gikk til krig mot Libya og Syria i 2011 og det sa Russland da de invaderte Russland i forrige uke. Og sannelig klarer lederne, med hjelp av lojale medier, nesten alltid å overbevise befolkningen om at det er riktig å gå til krig, at det og det landet fortjener det, som USAs utenriksminister Madeleine Albright sa da USA/NATO bomba Jugoslavia. Ja, vi blir indoktrinert til å elske noen og hate andre. Det begynner allerede mens vi er barn. Sånn sett er ikke Norge annerledes enn Russland. 

I dag har israeleren Gideon Levy en artikkel der han omtaler israelske lederes hykleri: «Israel har ingen rett til å kritisere Russland. Et land som mer enn én gang har opptrådt akkurat slik Russland nå gjør, har ingen rett til å kritisere aggresjon og invasjon. Et land som står bak en over 50 år lang voldelig okkupasjon, kan ikke kritisere en som har vart i sju dager». 

https://klassekampen.no/utgave/2022-03-03/dobbeltmoralen

I går kom Pål Steigan med denne videoen der han påpeker samme hykleri fra norske/vestlige ledere samt at han redegjør for årsakene til Russlands invasjon. Noe av det var nytt for meg, men allikevel helt i tråd med hva som er kjent fra før.  

https://www.facebook.com/watch/?v=258941992965983  

4. mars  

Dette vil ikke norske politikere og mediene deres at du skal vite, derfor må andre fortelle om det, inntil sensuren forbyr også det:  

«En grunn til at folk i Norge er så uvitende om dette er naturligvis at mediene har vendt det blinde øyet og det døve øret til nazismens framvekst i Øst-Europa, og spesielt i Ukraina. En like viktig grunn er at HL-senteret på Bygdøy med alle sine millioner og alle sine forskere har vært fullstendig tause om den aggressive nazismen og Holocaust-hyllesten i Ukraina. 

Og dette er ikke en glipp. Vi har spurt ledelsen for HL-senteret minst 10 ganger om hvorfor de er så tause om dette. Vi har spurt på steigan.no og vi har sendt eposter til de ledelsen på HL-senteret og spurt om dette. De har aldri svart». 

Det bør også nevnes at Norge var blant landene som unnlot å stemme for en FN-resolusjon mot nazisme for noen måneder siden.  https://www.facebook.com/lars.birkelund.7/posts/10158370136930952 

Seinere samme dag: Odd Ivar Lindland hadde 3. mars et interessant perspektiv på det jeg har kalt hodeløse, uansvarlige og farlige avgjørelser fra norske politikere som også tidligere har foretatt en rekke stupide beslutninger i utenrikspolitikken, uten egne og grundige vurderinger før de handler. Lindland trekker linjene tilbake til «Aristoteles’ moralfilosofi, dydsetikken, et tidløst rammeverk for å veilede menneskers veivalg i vanskelige og unike situasjoner. Dyden mot er spesielt relevant i forbindelse med Ukraina-krisen og nå -krigen. Det ene ytterpunktet av denne dyden er feighet og det andre ytterpunktet er dumdristighet».      

«Aristoteles anbefalte å finne den riktige balansen mellom disse ytterpunktene for den unike situasjonen veivalget skal tas. I – den gylne middelvei – som er det moralske rette valget. Det gir størst mulig gunstig utfall for alle berørte av veivalget. Både feige og dumdristige veivalg gir mindre gunstige utfall. Dumdristighet ansees å ha et større skadepotensial enn feighet».  

https://www.midtnorskdebatt.no/meninger/ordetfritt/2022/03/03/Vestens-sanksjoner-fremst%C3%A5r-som-meget-dumdristige-25220266.ece?fbclid=IwAR0mzSQRxos4gLlrxjQWMUxSFnpgDr2SZdW_Jez9Oeuk7zCpGPBIWU4MB-Q 

Hvorfor velger norske politikere stadig dumdristighet, det farligste og mest destruktive ytterpunktet istedenfor den gyldne middelvei, som ville ha vært nøytralitet, både ift Ukrainakrigen og mange andre? 

Seinere samme dag: Påstand: USA/NATO/EU kan stoppe krigen i morra, hvis de vil. Hvordan? Ved å innfri to av de kravene som Russland stilte før invasjonen. 1. at Russland får en garanti mot at Ukraina blir med i NATO. 2. ved å kreve at Ukraina etterlever den avtalen de aksepterte i 2015, nemlig Minsk/Minsk 2. 

5. mars   

Vi må ikke glemme at krigen begynte i 2014 og at USA/NATO/EU aldri gjorde noe for å stoppe den. Tvert imot. To USA-senatorer, Lindsey Graham og John McCain, lovte i 2016 Ukraina all den støtte de trenger i krigen mot Russland. «Deres kamp er vår kamp», sa de. USA m fl har altså ført krig mot Russland med hjelp av Ukrainas nazi-infiserte myndigheter i åtte år. Norge har også vært delaktig i dette. Jeg fordømmer både det og Russland invasjon i forrige uke. Hva med deg? 

Seinere samme dag: Nesten hele Norge er i blodtåke, folk oppfører seg som om Russland har invadert Norge, ikke et land som nærmest har ført krig mot Russland i åtte år. 

6. mars 

Var Kina innviet i Russlands plan om invasjon av Ukraina? 

Kina har i alle fall en god grunn til å støtte Russland og Russland en god grunn til å innvie Kina. For Kina vet at USA ser på dem som hovedfienden, mest økonomisk, men i økende grad også militært. Kina vet altså at de er neste på USA/NATO/EUs ‘hitlist’ hvis USA/NATO/EU klarer å uskadeliggjøre Russland. Derfor har da også samarbeidet mellom de to landene blitt til nærmest en allianse. De trenger hverandre. 

Allikevel stemte Kina avholdende i FNs generalforsamling til fordømmelsen av Russlands invasjon. Kina stemte altså hverken for eller mot invasjonen og fortsetter handel etc som før mens de uttrykker bekymring, ber partene om å besinne seg osv. Kina legger altså til rette for en meglerposisjon (kommentar: Kinas posisjon som mulig megler er etter min mening svekket nå, da det synes som om de står ved Russland, som før invasjonen).  

Var Kina innviet i Russlands plan om invasjon av Ukraina? I så fall blir det lettere å forstå hvorfor Russland gikk inn i et prosjekt som synes å være nederlagsdømt på lengre sikt. Med Kinas hjelp i kulissene er ikke invasjonen av Ukraina like nederlagsdømt. Og det er mulig at ledende krefter både i Kina, Russland og Vesten ser på krigen som det endelige oppgjøret om hegemoniet i verden. I så fall er dette en tredje verdenskrig, men det er ikke nødvendig at den utarter til atomkrig. Det massive arsenalet av atomvåpen på begge sider kan tvert imot være det som forhindrer atomkrig. Den som lever får se. 

Russlands invasjon fordømmer jeg igjen. Men blodtåka store deler av det norske folk befinner seg i nå skyldes etter alt å dømme at mange ikke vet at både Ukraina og Vesten, inkludert Norge, lenge har ført en antirussisk politikk, der målet for mange har vært å splitte opp Russland ala Jugoslavia. Også det deltok USA/NATO/EU i gjennom nesten hele 1990-tallet, noe som kulminerte med den folkerettstridige bombingen i 1999, da NATO forverret krigen på drastisk vis. 

Forøvrig har jeg nettopp begynt å bruke Kinas Global Times, som synes å ha en tendens til fordel for Russland, med for eksempel denne artikkelen med tittelen: «Washington takes advantage of Ukrainian crisis to sustain its hegemony». https://www.globaltimes.cn/page/202203/1254005.shtml 

Seinere samme dag:  

«Valgt på en plattform for deeskalering av fiendtlighetene med Russland, var Zelensky fast bestemt på å håndheve den såkalte Steinmeier-formelen unnfanget av den daværende tyske utenriksministeren Walter Steinmeier som kalte til valg i de russisktalende regionene Donetsk og Lugansk.  

I en ansikt-til-ansikt konfrontasjon med militante fra den nynazistiske Azov-bataljonen som hadde satt i gang en kampanje for å sabotere fredsinitiativet kalt «Nei til kapitulasjon», møtte Zelensky en mur av obsternasighet. 

Med appeller om løsrivelse fra frontlinjene bestemt avvist, falt Zelensky sammen på kamera. «Jeg er presidenten i dette landet. Jeg er 41 år gammel. Jeg er ikke en taper. Jeg kom til deg og ba dere: fjern våpnene,» bønnfalt Zelensky krigerne. Da videoen av den stormfulle konfrontasjonen spredte seg over ukrainske sosiale mediekanaler, ble Zelensky målet for et backlash fullt av sinne. 

Andriy Biletsky, den åpent – og stolt av det – fascistiske Azov-bataljonslederen som en gang lovet å «lede de hvite rasene i verden i et siste korstog … mot semittledede undermennesker», sverget å bringe tusenvis av jagerfly til Zolote hvis Zelensky presset på videre. I mellomtiden fantaserte en parlamentariker fra partiet til den tidligere ukrainske presidenten Petro Porosjenko åpenlyst om at Zelensky skulle bli sprengt i biter av militantenes granater».  

Les: Hvordan Ukrainas jødiske president Zelensky inngikk fred med nynazistiske paramilitære på frontlinjene i krig med Russland

Dette ble skrevet av Alexander Rubinstein og Max Blumenthal. De er jøder og har formodentlig ekstra gode grunner til å kritisere Ukrainas nazi-tendenser (som Norge/Vesten fortsetter å pøse penger over, nå på niende året). Israelske medier har også kritisert Ukraina for det.  

Seinere samme dag:  

Denne gangen flykter folk for en gangs skyld fra en krig som andre enn Norge og/eller allierte starta. Dvs, det kan argumenteres for at Norge/allierte starta denne krigen også, da den egentlig begynte i 2014 som følge av et statskupp de støtta/finansierte. Også da var det flere hundre tusen som flykta, de fleste til Russland. Nå får vi bare håpe det ikke også blir krig mellom ukrainere og russere i Norge. Jeg hørte at ukrainere her lager lister over russere de ikke liker.  

@Krigsdagbok

Forrige artikkelVindturbiner til havs: Hva skjer med livet på bunnen?
Neste artikkelMålene til neocons