Krigsdagbok del 33, 1. til 12. oktober 2022

0

Dette er 33. del av min ‘krigsdagbok’, som er basert på daglige notater om utviklingen av krigen i Ukraina etter Russlands invasjon 24. februar 2022, samt kommentarer om mediedekningen, tilbakeblikk og lignende.

Av Lars Birkelund.

1. oktober

Vi har et svært alvorlig problem i Norge: Ingen politikere, ingen journalister, ingen redaktører, kort sagt nesten ingen i hele Norges land tør å anklage USA for noe slikt som sabotasje av gassledninger, det til tross for at USA har truet med å gjøre det flere ganger. Ikke en gang de som eventuelt skulle få vite at det var USA som gjorde det tør å si det.

De få som allikevel tør å si det som er mest innlysende slipper aldri til i de store mediene, de blir erklært som konspirasjonsteoretikere, russiske agenter, eller hva det måtte være av unnskyldninger for å kansellere dem fra den offentlige samtalen.

Så er det også andre som har interesse av at disse rørene ble sprengt, som Ukraina og Polen. Og Norge. Men det er det heller ikke lovlig å si i Norge uten å bli erklært som samfunnsfiende, sjøl om elementær kriminaletterforskning går ut på å finne ut hvem som har motiver for å gjøre noe. Og hvem som har sagt at de skal gjøre det.

Jeg påstår naturligvis ikke at Norge gjorde det. Og det er heller ikke umulig at Russland gjorde det. Dessuten finnes det ‘løse kanoner’ i etterretningsmiljøer verden over som kan ha gjort det bak ryggen på sine egne myndigheter. Men det er det heller ikke lovlig å si i Norge.

Poenget er og blir at det i Norge nærmest ikke er lovlig å anklage andre enn Russland. Så underkua har Norge og nordmenn blitt etter 73 år i NATO. Og nå har jeg bare nevnt et av mange temaer som er tabu i USA/NATO/EUs Norge.

3. oktober

Se panikken som oppstår på TV når en kjent professor, Jeffrey Sachs, sier det som sannsynligvis er sannheten om sabotasjen.

https://www.facebook.com/lars.birkelund.7/videos/637319174649647

5. oktober

Den verdenskjente Roger Waters har som mange vet blitt oppført på Ukrainas ‘drapsliste’, som ble innført i 2014. Dvs, de som leser Steigan.no og andre alternativmedier vet det. Stadig nye kritikere av USA/NATO/EU/Ukraina blir lagt til lista. I det siste blant annet Jeffrey Sachs, fordi han var så frekk å si det som sannsynligvis er sannheten om sabotasjen av Nord Stream. Det tør som kjent ikke NATO-mediene å si.

Det er ikke en drapsliste i formell forstand, men ekstremister leser den sånn. Derfor har mange på lista blitt drept. Den skal bestå av mer enn 200 000 navn, deriblant mindreårige og 5000 journalister. EU, FN og andre har bedt Ukraina om å slette lista, uten at det har skjedd. Allikevel tier NATO-mediene tier om den. Det at Darya Dugina ble drept i august fikk riktignok mye omtale. Men NATO-mediene sa ikke at hun sto på drapslista.

Nå har NATOs Dagbladet omsider fortalt at Roger Waters står på lista. Men legg merke til hvordan de gjør det: ved å bagatellisere det, samt å omtale Waters som om han fortjener å bli drept:

«Waters har tidligere gjort seg bemerket for kontroversielle politiske synspunket. Han har blant annet bestridt den syriske humanitær organisasjonen Hvite hjelmer og kommet med ubegrunnede anklager om at gruppa selv har stått bak angrep i Syria. Han har også bemerket seg som en kraftig motstander av Israel og er flere ganger blitt anklaget for jødehat».

Jeg må visst minne Dagbladet om at også de har blitt anklaget for jødehat, kommet med «ubegrunnede anklager» osv.

Seinere samme dag:

NATO-mediene lo av Russland da de sa at Ukraina drepte Darja Dugina. Men når USA sier det tør også NATO-mediene å si det, som NTB og Aftenposten. Men de tør ikke å si at hun sto på en ukrainsk drapsliste med over 200 000 mennesker. Ikke før USA eller NATO sier det.

Daria Dugina sto på denne dødslista og ble likvidert. På den lista står også mange journalister.

6. oktober

Hvordan vet man at USA, NATO, EU, Stortinget, Regjeringen og mediene deres driter i CO2-utslipp? Fordi de støtter uhemmet opprustning, krigføring mm.

9. oktober

Det at Norge trener ukrainske soldater til krig mot Russland skjer på «trygg folkerettslig grunn», sier Norges ‘forsvarsminister’. Ja, men det er ikke alt som er lovlig å gjøre som er lurt å gjøre. Og det hadde vært tryggere å la være.

Seinere samme dag:

Hva skulle de som ønsker krig gjort uten medier som NRK? De hadde vært hjelpeløse, for da ville ikke krigshisserne ha klart å lure noen til å støtte krigene.

Når det gjelder Ukraina er NRK like trofast som propagandist mot Russland som de tidligere var mot Libya og Syria. Men stopp en halv, NATO-kringkasteren har ikke gitt opp krigen mot Syria. Det vet vi når de tier om Ukrainas drapsliste, men ser seg nødt til å fortelle oss at Syria «mistenkes» for å drive med produksjon og salg av captagon. Hva er NRKs kilder for denne mistanken? 1. Narkotikapolitiet i det gjennomkorrupte Libanon 2.  Markam Rabah ved et amerikansk universitet i Beirut (AUB). 3. NATO-organet Spiegel.

«Pro-iranske grupper» i Libanon, inkludert Hizbollah skal være med på denne trafikken, hevder kildene, og det serveres en konspirasjonsteori om at Iran og Syria bruker captagon som våpen for å undergrave andre land og for å «true velferdssystemene i Libanon og golfstatene». Syria skal ha tjent flere hundre milliarder kroner på dette, hevder altså NRK uten andre kilder enn disse.

Man må “kutte hodet av slangen», eller «det syriske regimet», sier ‘professoren’ eller kanskje snarere CIA-agenten ved det «anerkjente amerikanske universitet» i det gjennomkorrupte Libanon. Og dermed slapp katta virkelig ut av sekken. For USA har heller ikke gitt opp krigen mot Syria.

11. oktober

Russerne så hvordan NATO bidro til å ødelegge Jugoslavia på 1990-tallet. Allerede da fryktet de at USA/NATO ville gjøre det samme med dem. Deretter så de hvordan NATO ødela Irak, Afghanistan, Libya og Syria. Nå VET russerne at NATO prøver å ødelegge Russland.

Seinere samme dag:

Russlands seier er nederlag for NATO, sier han som sier at NATO ikke er part i krigen, dvs Jens Stoltenberg.

Seinere samme dag:

Ca 85 % av verdens befolkning vet at USA/NATO/Ukraina er like ansvarlig for krigen som Russland. Hvilken majoritet? Den majoriteten som slipper NATO-propaganda fra vugge til grav fra medier som NRK, TV 2, Aftenposten, CNN, BBC etc.

12. oktober

Lederskapet i alle tre landene, Russland, Hviterussland og Ukraina er misfornøyde med årets fredspris. Men Ukrainas begrunnelse skiller seg ut, da de er misfornøyde med at de ikke fikk prisen alene, mens Russland og Hviterussland er misfornøyd med at den gikk til dissidenter.

Seinere samme dag:

«Russland er klar til å gjenoppta gassleveranser til Tyskland gjennom et uskadd rør som er del av rørledningen Nord Stream 2» – NRK/NTB.

Til tross for dette vil norske NATO-papegøyer fortsette å hevde at Russland sto bak sabotasjen. Men hva vil Tyskland si til denne invitasjonen?


Krigsdagbok del 32, 20. til 30. september 2022

Krigsdagbok del 31, 9. til 19. september 2022

Krigsdagbok del 30, 29. august til 8. september 2022

Krigsdagbok del 29, 21. til 28. august 2022

Krigsdagbok del 28, 7. til 18. august 2022

Krigsdagbok del 27, 28. juli til 6. august

Krigsdagbok del 26, 21. til 27. juli

Krigsdagbok del 25, 12. til 20. juli

Krigsdagbok del 24, 4. til 11. juli

Krigsdagbok del 23, 28. juni til 3. juli 2022

Krigsdagbok del 22, 15. til 26. juni 2022

Krigsdagbok del 21, 7. til 15. juni

Krigsdagbok del 20, 29. mai til 5. juni 2022

Krigsdagbok del 19, 23. til 28. mai 2022

Krigsdagbok del 18, 19. til 21. mai 2022

Krigsdagbok del 17, 11. til 18. mai 2022

Krigsdagbok del 16, 4. til 10. mai 2022

Krigsdagbok del 15, 3. mai 2022

Krigsdagbok del 14, 28. april til 2. mai 2022

Krigsdagbok del 13, 22. til 27. april 2022

Krigsdagbok del 12, 17. til 21. april 2022

Krigsdagbok del 11, 12. til 15. april 2022

Krigsdagbok del 10, 8. til 10. april 2022

Krigsdagbok del 9, 1. til 7. april 2022  

Krigsdagbok del 8, 26. til 31. mars 2022  

Krigsdagbok del 7, 22. til 25. mars 2022  

Krigsdagbok del 6, 16. til 20. mars 2022

Krigsdagbok del 5, 11. til 15. mars 2022

Krigsdagbok del 4, 7. til 10. mars 2022

Krigsdagbok del 3, 3. til 6. mars 2022

Krigsdagbok del 2, 28. februar – 2. mars 2022 

@Krigsdagbok

Forrige artikkelPatolog Ryan Cole om overdødelighet: Dette er hva jeg ser i mikroskopet
Neste artikkelStore nyhetsorganisasjoner oppfordrer endelig USA til å droppe anklagene mot Julian Assange