Krigsdagbok del 28, 7. til 18. august 2022

0

Dette er 28. del av min ‘krigsdagbok’, som er basert på daglige notater om utviklingen av krigen i Ukraina etter Russlands invasjon 24. februar 2022, samt kommentarer om mediedekningen, tilbakeblikk og lignende.

Av Lars Birkelund.

7. august

 «Var de allierte landene i krig mot Sovjetunionen? Absolutt ikke, men de skjøt sovjetrussere så snart de så en. De invaderte russisk territorium, de ga våpen til Sovjets fiender. De blokkerte havnene deres og senket deres kampskip» – Winston Churchill om Storbritannia, USA og andre alliertes krigføring under den såkalte russiske borgerkrigen i The World Crisis; The Aftermath fra 1929. Det går altså an å føre krig uten å erklære krig, om noen skulle være i tvil.

«Jeg presser på og NATO presser sterkt på, for mer støtte, en konstant strøm av støtte, med flere tunge våpen og mer avanserte våpen» – Jens Stoltenberg, som imidlertid ikke vil innrømme at NATO fører krig mot Russland, til tross for at det kan være tusenvis av NATO-soldater i Ukraina.

Seinere samme dag:

NRK og TV 2 har aldri turt å spørre Roger Waters om hva han mener om USA/NATO. Og etter å ha sett dette, hvor han gir enn CNN-medarbeider litt etterutdanning, tør de i hvert fall ikke. 

YouTube player

Seinere samme dag:

Hyklerne Hyklers, her ved Aage Borchgrevink fra Den norske Helsingforskomiteen. Han er glad for hvert kritiske ord Amnesty International sier om land som Russland, Hviterussland og Syria, men hater at de sier noe kritisk om Ukrainas regime av NATO-marionetter.

8. august

Det at store deler av det norske folk ikke kan få seg til å tro at befolkningen på Krim foretrekker at Krim skal være del av Russland framfor Ukraina er et skremmende eksempel på hvor effektiv propagandaen i norske medier er. Det at store deler av det norske folk tror at Kina og Taiwan er to forskjellige land er et eksempel på det samme.

Seinere samme dag:

Israel flatbomber Gaza igjen, med full backing fra NATO-marionettene i Ukraina:  «Mens den israelske aggresjonen på den beleirede Gaza-stripen fortsetter, uttrykte den ukrainske ambassadøren i Israel, Yevgen Korniychuk, sin fulle støtte til Tel Aviv, rapporterte israelske medier søndag».  https://www.palestinechronicle.com/ukraine-declares-support-for-israel-condemns-palestinian-terrorism/

10. august

Hyklerne Hyklers, her ved Jens Kihl, Bergens Tidende. De tåler så inderlig vel at Amnesty kritiserer land som Russland, Hviterussland og Syria, men ikke Ukraina.

Seinere samme dag:

Aage Borchgrevink og Helsingforskomiteen støtter også forsøket på å få til krig i Hviterussland, enten de skjønner det eller ei. For hvis USA/NATO/EU lykkes med å installere upopulære Thiskanovskaja blir det sannsynligvis krig også i Hviterussland. Mao nok en krig USA/NATO/EU kan bruke mot Russland.

11. august:

«Kina kaller USA for ‘hovedårsaken’ til Ukraina-krisen». Kina henger bjella på katten, mens Norge skylder på Russland.  https://www.reuters.com/world/china-calls-us-main-instigator-ukraine-crisis-2022-08-10/

12. august

Den første norske faktasjekken av Jens Stoltenberg, utført av Terje Alnes og meg, er en suksess, med over tusen seere på under et døgn. Ellers har jeg lagt merke til rundt omkring på Facebook og Twitter at de som har sett videoen liker den, men ikke de som ikke har sett den. De sistnevnte reaksjonene bekrefter egentlig det jeg har sagt i en årrekke: at Jens og NATO er hellige kuer som ikke skal kritiseres og at folk derfor blir sinte de få gangene det skjer. De vil ikke så mye som høre på kritikken, langt mindre diskutere den.

YouTube player

13. august:

Hvorfor knytter norske politikere Norge tettere og tettere til det synkende skipet USA faktisk er? Finnes det så mye som EN på Stortinget som har turt å si som Erik Solheim sier her (iflg dagens KK).

«Hvor lenge skal vi late som USA ikke er i fritt fall. Det er påfallende hvordan norsk utenrikspolitisk debatt omgår elefanten i rommet. Vi bygger vår sikkerhet og utenrikspolitiske forankring på et land i fritt fall (…) USA er delt i to stammer som ikke snakker sammen og som gjensidig mener at den andre stammen er farlig. Et splittet USA kan ikke lede verden».

Og Asle Toje ifølge samme KK «[Jeg] har et noe annet syn på status i amerikansk politikk enn andre norske kommentatorer. Jeg mener ikke at demokratene er «de snille» og at republikanerne er «de slemme» (gisp!). Jeg vet at begge partiene er gjennområtne».

Seinere samme dag:

Ignorantene og arrogantene i Norges regjering og på Stortinget har som kjent besluttet å trene opp ukrainske soldater til krig mot Russland. Hvorfor skal vi tro at de handler rett nå når de tok så katastrofalt feil ift Afghanistan, Libya og Syria?

14. august

Her kommer dumme, dumme, dumme dum.

MDG-nestleder Arild Hermstad beskylder folk som vil ha midlertidig stans i eksport av strøm for «strømnasjonalisme». Han mener at det er «usolidarisk mot et Europa i krise» og at det «svekker Europas motstand mot Putins energiutpressing».

Men hvorfor i all verden skal norske slitere, norsk industri og andre ‘blø’ for problemer som Europa 1. har skapt sjøl. 2. kan løse i morra om de vil. For det var altså regjeringen i Tyskland som stanset godkjenningen av gassrørledningen Nord Stream 2 fra Russland. Og det skjedde før Russlands invasjon. Dessuten er det EU som har valgt å innføre sanksjoner mot Russland, sanksjoner som skal ramme Russlands økonomi. EU visste naturligvis at det kunne føre til mottiltak fra Russland, så de har kun seg sjøl å takke for at Russland har stanset deler av gassen til Europa. Og ikke nok med det, de kan sannsynligvis fikse dette i morra hvis de tar en telefon til Putin og sier at de avslutter sanksjonene og dessuten åpner Nord Stream 2, som Russland har investert 100 milliarder kroner i uten å få en krone tilbake.

Europeiske ledere oppfører seg som furtne drittunger og det gjør sannelig mange norske politikere også. De driter i buksa og skylder på Russland, for å vri på et ordtak min far brukte. Det at ingen større norske medier tar opp disse forholdene er dessuten en fallitt for medier som liksom skal være frie, kritiske og uavhengige. Men når ikke de overbetalte ‘journalistene’ i medier som NRK, TV 2, VG og Aftenposten gjør jobben sin får andre gjøre det. Gratis.

15. august

«En offentlig rapport avdekket private hendelser som har skapt Vladrimir Putins mørke sinn. Psykologene er enige om hvilken personlighetsforstyrrelse Russlands president trolig har – og hvordan den påvirker ham».

Hvis Dagbladets mål hadde vært å fordumme det norske folk hadde de oppført seg akkurat sånn. De som er opptatt av Putins psyke er kun opptatt av de aller mest uinteressante og fordummende aspektene ved denne krigen.

16. august

«Det at det forente Tyskland skal være nøytralt eller alliansefrihet er ukseptabelt for oss»utdrag fra tale av Manfred Wörner, NATOs generalsekretær i 1990.

Her ser man roten til ondet. NATO aksepterer ikke nøytralitet. Alle land, bortsett fra Russland, skal med, enten de vil eller ei. Enten er dere med NATO eller så er dere med terroristene, for å vri på noe George Bush sa. Derfor må det store mengder propaganda til for å lure land inn. Eller statskupp hvis ikke det hjelper, som i Ukraina i 2014.

Videre påsto NATO da at tysk nøytralitet «ville destabilisere Europa». Hvor stabilt ble Europa med det forente Tyskland som NATO-medlem? Krigene i Jugoslavia begynte tidlig 1990-tallet.

Sovjetunionen aksepterte Tysklands gjenforening hvis landet ble nøytralt, NATO kun hvis hele Tyskland ble med i NATO. NATO lurte deretter Russland med et kompromiss som de gikk bort fra etter noen år, nemlig at NATO ikke skulle ha militære tropper verken i territoriet til det daværende Øst-Tyskland eller videre østover.


 NATO.

18. august

Partilederdebatten og politiske tabuer.

Det er ni politiske partier på Stortinget. Men ingen av partilederne tør å si at Europa har seg sjøl å takke for høye gasspriser. For det var Tyskland som bestemte seg for å stanse Nord Stream 2. Og det var EU som valgte å innføre sanksjoner og krigføring mot Russland, vel vitende om at det kunne føre til at Russland reduserte salg av gass til Europa.

Dette kan Tyskland og EU løse i morra ved å ta en telefon til Putin, hvis de vil. Men det er det altså ingen verken på Stortinget eller i regjeringen som tør å si. Heller ikke i norske medier finnes det folk som tør å si det. Men å skylde på Putin tør de.

Dette kaller de for demokrati. Dette kaller de for frie, kritiske og uavhengige medier.


Forrige artikkelEnergibløffen
Neste artikkelEr Gain-of-Function-forskningen i ferd med å lykkes med sine dødelige mål?