Krigsdagbok del 41 – 12. til 13. desember 2022

0

Dette er 41. del av min ‘krigsdagbok’, som er basert på daglige notater om utviklingen av krigen i Ukraina etter Russlands invasjon 24. februar 2022, samt kommentarer om mediedekningen, tilbakeblikk og lignende.

Av Lars Birkelund.

12. desember

«Møte i NATO/Ukraina-kommisjonen – Styrking av samarbeidet mellom NATO og Ukraina: Tiltak på kort sikt». Denne stortingsmeldingen viser at Jens Stoltenberg prøvde å lure motvillige ukrainere inn i NATO allerede i 2005.

Seinere samme dag:

Newsweek kaller Ukraina for et diktatur, eller «one-party state».

«Noen har presentert denne konflikten som et moralsk skuespill, mellom godt og ondt, men virkeligheten er mer kompleks. Ukraina er ikke noe blomstrende demokrati. Det er en fattig, korrupt ettpartistat med omfattende sensur, hvor opposisjonsaviser og politiske partier er lagt ned. Før krigen ble ytre høyre ukrainske nasjonalistgrupper som Azov-brigaden solid fordømt av den amerikanske kongressen. Kievs målbevisste kampanje mot det russiske språket er analog med den kanadiske regjeringen som prøver å forby fransk i Quebec.

Ukrainske granater har drept hundrevis av sivile i Donbas, og det er nye rapporter om ukrainske krigsforbrytelser. Den virkelig moralske handlingen ville være å avslutte denne krigen med forhandlinger i stedet for å forlenge lidelsene til det ukrainske folket i en konflikt de neppe vil vinne uten å risikere amerikanske liv».

Newsweek: Lessons From the U.S. Civil War Show Why Ukraine Can’t Win

Seinere samme dag:

«Vis meg dine venner og jeg skal si deg hvem du er». Jonas Gahr Støre smisker igjen med en av verdens verstinger, Killary Clinton, som var utenriksminister da USA/NATO med Norge gikk til krig mot Libya og Syria og som ellers har støtta alle USAs kriger.

Seinere samme dag:

Jeg har nettopp sett Londongrad, en britisk ‘dokumentar’ i tre deler, vist av NRK i november. Ved å sende denne serien dyrker NRK en av de villeste konspirasjonsteoriene jeg har hørt om: at britiske myndigheter dekker over 14 drap som det hevdes at Russland har begått, blant annet på den kjente russiske oligarken Boris Berezovsky. Britisk politi har henlagt alle sakene fordi de ikke fant noe mistenkelig med dødsfallene. Men i dokumentaren hevdes det, i alle fall mellom linjene, at britiske myndigheter konspirerer med Russland for å dekke over dette!

Britiske myndigheter – som ellers, uten bevis, har beskyldt Russland for alt fra drap på Aleksandr Litvinenko og drapsforsøk på Sergej og Julia Skripal, til sabotasje mot Nord Stream – skal altså dekke over 14 andre drap, ifølge produsentene av dokumentaren.

Det hører med til historien at journalistene som var involvert kommer fra BuzzFeed News, som sto bak det såkalte Steele dossier, som ble avslørt som svindel. «Largely discredited», ifølge AP News, 18. mars 2022. Vitnene som brukes i Londongrad inkluderer nettopp Christopher Steele og en annen kjent svindler: Bill Browder, som ble avslørt i en delvis norsk-produsert dokumentar, «The Magnitsky Act Behind the Scenes». 

Mer eller mindre alle de døde/drepte hadde lyssky forbindelser og dermed en rekke fiender innen organisert kriminalitet. Men det kan kun være Russland som har drept dem, hevder altså NRK, indirekte, ved å sende denne serien, mens britisk politi sier at det ikke var noe mistenkelig ved dødsfallene, som skjedde over en periode på ti år.

Dette minner om da vestlige medier i september i fjor mente at det kun kunne være Russland som sprengte Nord Stream 1 og 2, sine egne gassrørledninger. Tror NRK virkelig også på denne konspirasjonsteorien?

Seinere samme dag:

EUs sanksjoner mot Russland slår tilbake på flere og flere områder. Nå også i form av mangel på antibiotika, iflg indiske Firstpost.

13. desember

Først brukte norske politikere våre skattepenger på å ødelegge Ukraina. Det har de gjort siden 2014, da de støtta statskuppet som førte til krig der. Deretter støtta de også kuppmakernes krigføring, som inkluderte bombing av beboerne i Øst-Ukraina allerede fra mai 2014. Nå skal de bruke pengene våre til gjenoppbygging av Ukraina, mens de fortsetter å ødelegge det ved å sende våpen dit. Russland er naturligvis ikke uskyldig i dette. Men det var kuppet som utløste krigen.

Når det gjelder Syria er politikken stikk motsatt. Der hindrer norske politikere gjenoppbyggingen med sanksjoner, og på andre måter. Hvorfor denne forskjellen i politikk? Fordi Norges utenrikspolitikk styres av kolonimaktene i NATO og EU. I Ukraina har kolonimaktene hatt et (antirussisk) marionettregime siden 2014. I Syria har de prøvd å skaffe det siden 2011. Derfor er Norges politikk: ingen hjelp til gjenoppbygging av Syria så lenge Assad er president. For norske politikere driter nemlig i hvem syrerne foretrekker. Og ukrainerne. Og russerne, hviterusserne osv.

Norsk utenrikspolitikk styres altså av kolonimakter. Og Russland er det eneste landet de aldri har klart å kolonisere. Men de har heller aldri gitt opp, og de bruker for tiden Ukraina til krig mot Russland. Hvorfor er det ingen norske medier og politikere som forteller oss om disse sammenhengene, som at det var kolonimakter som dannet både NATO og EU og at NATO er like ansvarlig for krigen som Russland? Kan det være fordi de vet at det norske folk ikke vil like det?

Et annet spørsmål: Vet norske politikere hva de er med på? Jeg tror noen av dem vet det. De er altså bevisst deltagere i et forsøk på å ødelegge Russland, som har vært målet til ledende krefter i USA/NATO, kolonimaktene, siden 1990-tallet. Men jeg tror de fleste norske politikere ‘kun’ er nyttige idioter for denne politikken. De tror, eller ønsker å tro at de er med på en storslagen kamp for demokrati og menneskerettigheter og alt som er flott og fint, mens de i virkeligheten tjener svært mørke krefter. DET har blitt viktigere for dem enn å sikre det norske folk strøm til en stabil og lav pris.

Illustrasjon: Liu Rui/GT

Seinere samme dag:

Angela Merkel innrømte for noen dager siden at heller ikke Tyskland hadde til hensikt å overholde Minsk 1 og 2, at også Tyskland brukte avtalene for at Ukraina skulle vinne tid til å ruste opp. Men ikke et ord om dette i norske medier, like lite som da Poroshenko sa det samme i juni. Nå viser det seg at Kina er sjokkert over dette, men heller ikke det forteller norske medier, NATO mediene om, Kinesiske Global Times: «Vestens troverdighet ødelegges ytterligere ved at den virkelige intensjonen bak Minsk-avtalene nå er kjent». 


Krigsdagbok del 40 – 2. til 11. desember 2022

Krigsdagbok del 39 – 22. november til 1. desember 2022

Krigsdagbok del 38 – 19. til 21. november 2022

Krigsdagbok del 37 – 1. til 15. november 2022

Krigsdagbok del 36 – 20. til 30. oktober 2022

Krigsdagbok del 35, 15. til 19. oktober 2022

Krigsdagbok del 34

Krigsdagbok del 33, 1. til 12. oktober 2022

Krigsdagbok del 32, 20. til 30. september 2022

Krigsdagbok del 31, 9. til 19. september 2022

Krigsdagbok del 30, 29. august til 8. september 2022

Krigsdagbok del 29, 21. til 28. august 2022

Krigsdagbok del 28, 7. til 18. august 2022

Krigsdagbok del 27, 28. juli til 6. august

Krigsdagbok del 26, 21. til 27. juli

Krigsdagbok del 25, 12. til 20. juli

Krigsdagbok del 24, 4. til 11. juli

Krigsdagbok del 23, 28. juni til 3. juli 2022

Krigsdagbok del 22, 15. til 26. juni 2022

Krigsdagbok del 21, 7. til 15. juni

Krigsdagbok del 20, 29. mai til 5. juni 2022

Krigsdagbok del 19, 23. til 28. mai 2022

Krigsdagbok del 18, 19. til 21. mai 2022

Krigsdagbok del 17, 11. til 18. mai 2022

Krigsdagbok del 16, 4. til 10. mai 2022

Krigsdagbok del 15, 3. mai 2022

Krigsdagbok del 14, 28. april til 2. mai 2022

Krigsdagbok del 13, 22. til 27. april 2022

Krigsdagbok del 12, 17. til 21. april 2022

Krigsdagbok del 11, 12. til 15. april 2022

Krigsdagbok del 10, 8. til 10. april 2022

Krigsdagbok del 9, 1. til 7. april 2022  

Krigsdagbok del 8, 26. til 31. mars 2022  

Krigsdagbok del 7, 22. til 25. mars 2022  

Krigsdagbok del 6, 16. til 20. mars 2022

Krigsdagbok del 5, 11. til 15. mars 2022

Krigsdagbok del 4, 7. til 10. mars 2022

Krigsdagbok del 3, 3. til 6. mars 2022

Krigsdagbok del 2, 28. februar – 2. mars 2022 

@Krigsdagbok

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelStorbritannias 83 militærintervensjoner rundt om i verden siden 1945
Neste artikkelÅsted Østersjøen