Krigsdagbok del 34

0
Bakgrunnsbilde: Shutterstock / n_defender

Dette er 34. del av min ‘krigsdagbok’, som er basert på daglige notater om utviklingen av krigen i Ukraina etter Russlands invasjon 24. februar 2022, samt kommentarer om mediedekningen, tilbakeblikk og lignende.

Av Lars Birkelund.

13. oktober 2022

Interessant artikkel i Al Jazeera fra 25. januar, dvs 30 dager før Russland invaderte og 28 dager før Tyskland bestemte seg for å stanse Nord Stream 2, etter langvarig press fra USA. USA var motivert av å 1. å kunne selge sin egen gass til Europa. 2. hindre gode forbindelser mellom Russland og Tyskland, da det ville kunne bety slutten på USAs militærbaser i Tyskland mm.

«Jo mer USA snakker om å sanksjonere eller kritiserer prosjektet, jo mer blir det populært i det tyske samfunnet,» sa Stefan Meister, en Russland- og Øst-Europa-ekspert ved det tyske rådet for utenriksrelasjoner. De fleste tyskere støtter prosjektet, det er bare deler av eliten og media som er mot rørledningen».

Seinere samme dag:

NATO-mediene har fortalt oss om nåtidens svært avanserte muligheter for å manipulere lyd og bilder. Men de forteller ikke at teknikkene har blitt for å markedsføre Zelensky.

Seinere samme dag:

Dagsrevyen 18. februar 2014, fire dager før kuppet, viser den ‘folkelige revolusjonen’ i Ukraina i et nøtteskall. «Revolution of dignity», som det heter om den i NATO-propagandaen. Dagsrevyen viser også hvor avhengige kuppmakerne var av USA/EUs støtte for å klare å gjennomføre kuppet, samt hva slags folk som begikk kuppet og som også Norge støttet:

«Hvem er det som står igjen på Maidanplassen og demonstrerer og protesterer nå» (Jarle Roheim Håkonsen)?

«Det er ikke så mange som demonstrerer, det er flere som sloss, og de er høyrenasjonalister ledet av Svoboda, et ganske ytterliggående og aggressivt nasjonalistparti. Dette er folk som ikke vil ha fred» (Hans-Wilhelm Steinfeld).

14. oktober

«Venstresidas nye håp». Erfaringen har lært meg at når mediene roper ut sånt dreier det seg om ‘falske profeter’, folk som sier de rette tingene, men som gjør noe annet. Som viser seg å være helt ordinære, som danser etter våpenindustriens pipe som de andre politikerne. Her får AOC, Alexandria Ocasio-Cortez, som fortjent av noen som føler seg sveket. Men dette kommer aldri på Dagsrevyen.

Seinere samme dag:

«NATO utvikler en 10-årsplan for å gjenoppbygge den ukrainske forsvarsindustrien, med det første møtet mellom alliansen og Kiev planlagt til neste uke.

Møtet vil være starten på en lang prosess antydet i flere uker av amerikanske og NATO-tjenestemenn, om en langsiktig forpliktelse til Ukraina for å bringe landet nærmere alliansen i både trening og utstyr.

«Vi vil se på kravene til forsvarsplanlegging for å få Ukraina fullt ut interoperabelt med NATO,» sa en høytstående NATO-tjenestemann som ba om å ikke bli navngitt på grunn av grunnregler for å snakke med journalister under alliansemøter i Brussel denne uken. «Det handler om å skifte bort fra sovjetisk utstyr … til NATO-kompatibelt vestlig utstyr.» (…) En innsats som til slutt kan forvandle Ukraina til et NATO-land som standard, selv om det ikke er medlem av alliansen».  (Politico)

Dette forteller russerne at det er nå eller aldri: Hvis ikke de klarer å avvæpne Ukraina nå, vil det være for seint. 

Seinere samme dag:

Dagestan er en av de russiske republikkene med muslimsk flertall som Alexej Navalnyj ønsker å kaste ut av den russiske føderasjonen. Det er naturligvis derfor han støttes av USA/NATO/EU og derfor NATO-mediene hyller ham (uten at NATO-journalistene nødvendigvis skjønner hva de er med på).

RT melder i dag at det i slutten av september var vestlig-støttede opprør mot den militære mobiliseringen i Dagestan, og at de ledes av ukrainske spesialstyrker. Jeg har ventet meg noe sånt, og sagt det mange ganger tidligere. For hvis dette opprøret inne i Russland utvikler seg kan USA/NATO bruke det som supplement til krigføringen mot Russland via Ukraina, altså utenfor Russland. Hvis USA/NATO/EU lykkes med sitt regimeskifteprosjekt i Hviterussland, vil de i tillegg kunne bruke Hviterussland i krig mot Russland. Og da kan Russland bli virkelig presset.

At dette er et mål for USA/NATO er jeg overbevist om. Det går dessuten også fram av hva som ble foreslått av USAs militære «tenketank» RAND Corporation i rapporten «Extending Russia – Competing from Advantageous Ground» som ble publisert i 2019, der det blant annet sto at USA burde utnytte spenninger i Sør-Kaukasus. Om det vil lykkes er en annen sak. Men ifølge denne artikkelen er russiske myndigheter svært klar over faren og skal derfor ha kommet fort på banen med mottiltak.

«Det som skjedde i dag i Makhachkala var en provokasjon fra folk utenfor Dagestan og opportunistiske administratorer av lokale nettsamfunn betalt av Vesten,» sa Kamil Saidov, ungdomsminister i Dagestan. Presidenten av Dagestan og FSB mener at Ukrainas spesialoperasjonsstyrker (SSO) står bak disse protestene, som er organisert gjennom anonyme Telegram-kontoer!»   https://www.rt.com/russia/564588-riots-over-mobilization-in-dagestan/

Seinere samme dag:

«De som styrer USA/NATO bruker krigen i Ukraina i et forsøk på å splitte opp Russland ala Jugoslavia på 90-tallet. Hvor mange av de 169 på Stortinget er motivert av det når de sender våpen til Ukraina og hvor mange er kun nyttige idioter for den politikken? Hva tror du»?


Krigsdagbok del 33, 1. til 12. oktober 2022

Krigsdagbok del 32, 20. til 30. september 2022

Krigsdagbok del 31, 9. til 19. september 2022

Krigsdagbok del 30, 29. august til 8. september 2022

Krigsdagbok del 29, 21. til 28. august 2022

Krigsdagbok del 28, 7. til 18. august 2022

Krigsdagbok del 27, 28. juli til 6. august

Krigsdagbok del 26, 21. til 27. juli

Krigsdagbok del 25, 12. til 20. juli

Krigsdagbok del 24, 4. til 11. juli

Krigsdagbok del 23, 28. juni til 3. juli 2022

Krigsdagbok del 22, 15. til 26. juni 2022

Krigsdagbok del 21, 7. til 15. juni

Krigsdagbok del 20, 29. mai til 5. juni 2022

Krigsdagbok del 19, 23. til 28. mai 2022

Krigsdagbok del 18, 19. til 21. mai 2022

Krigsdagbok del 17, 11. til 18. mai 2022

Krigsdagbok del 16, 4. til 10. mai 2022

Krigsdagbok del 15, 3. mai 2022

Krigsdagbok del 14, 28. april til 2. mai 2022

Krigsdagbok del 13, 22. til 27. april 2022

Krigsdagbok del 12, 17. til 21. april 2022

Krigsdagbok del 11, 12. til 15. april 2022

Krigsdagbok del 10, 8. til 10. april 2022

Krigsdagbok del 9, 1. til 7. april 2022  

Krigsdagbok del 8, 26. til 31. mars 2022  

Krigsdagbok del 7, 22. til 25. mars 2022  

Krigsdagbok del 6, 16. til 20. mars 2022

Krigsdagbok del 5, 11. til 15. mars 2022

Krigsdagbok del 4, 7. til 10. mars 2022

Krigsdagbok del 3, 3. til 6. mars 2022

Krigsdagbok del 2, 28. februar – 2. mars 2022 

@Krigsdagbok

Forrige artikkelKrigen i Ukraina handler om fortsatt USA-dominans i verden – Russland vinner den krigen også
Neste artikkelSjukepleiere i Storbritannia vil streike for høyere lønn – regjeringa: «Dette hjelper Putin»