Krigsdagbok del 7, 22. til 25. mars 2022  

0
NATO bombet Kinas ambassade i Beograd 7. mai 1999.

Av Lars Birkelund.

22. mars. 

Jens Stoltenberg ble satt på plass av en kinesisk diplomat på en måte som INGEN norsk journalist har vært i nærheten av: 

Jens: «Kina har en forpliktelse som medlem av FNs sikkerhetsråd til å faktisk støtte og opprettholde internasjonal lov og slutte seg til resten av verden for å fordømme Russlands invasjon og brutale krig mot den ukrainske nasjonen». 

Kina: «Vi har tatt relevante merknader til etterretning. Kinesere kan fullt ut forholde seg til smertene og lidelsene til andre land fordi vi aldri vil glemme hvem som bombet ambassaden vår i Forbundsrepublikken Jugoslavia. Vi trenger ingen forelesning om rettferdighet fra misbrukeren av folkeretten.  Som en etterlevning fra den kalde krigen og som verdens største militærallianse, fortsetter NATO å utvide sitt geografiske omfang og omfang av operasjoner. Hva slags rolle har NATO spilt når det gjelder verdensfred og stabilitet? Kanskje NATO må bør tenke nøye gjennom det». 

Vi kunne ha fått gode TV-debatter i Norge hvis NRK og TV 2 hadde invitert noen skarpskodde debattanter framfor de smiskerne de vanligvis inviterer sammen med han som behandles som en hellig ku i Norge, nemlig Jens Stoltenberg. Kinas ambassadør viste hvordan.  

Seinere samme dag:  

«Nå pågår en gigantisk operasjon for å hjernevaske russiske barn», lød det fra Aftenpostens Per Anders Johansen 20. mars. 

I Norge er det helt stuereint å si at for eksempel russere er hjernevasket mens det regnes som uhørt, ja, slemt å si det samme om nordmenn. Men er russerne egentlig mer hjernevasket enn nordmenn og hvordan kan det eventuelt måles? Ja, jeg vet at mange, antagelig de fleste, blir fornærma, irriterte og sinte bare av at jeg stiller spørsmålet, da det bryter så til de grader med det vi blir opplært til. Eller hjernevasket til?  

Det å sammenligne dette synes å være en umulig oppgave. Men man kan ane en konklusjon. For: flere undersøkelser viser at Norge er blant de landene der befolkningen har høyest tillit til medier, myndigheter og andre institusjoner, mens Russland ligger langt nede på denne ‘tillitstoppen’. Allerede under den første kalde krigen ble det sagt at russerne visste at myndighetene løy og at de derfor utviklet en spesiell evne til å lese mellom linjene når myndighetene uttalte seg. Det må vel bety at hjernevask er mindre effektiv i Russland enn i Norge? Det bør i så fall være en trøst både for Aftenposten og andre.  

Høy grad av tillit til myndighetene er naturligvis en fordel på flere måter. Men av det følger at man ikke både kan si at det norske folk er mer tillitsfulle enn russere OG si at russere lettere lar seg hjernevaske enn nordmenn. Det at nordmenn er mer tillitsfulle enn russere tyder derfor på at nordmenn er mer hjernevaska enn russere, skjønt det dreier seg naturligvis om forskjellige typer hjernevask. Og ting tyder på at politikerne i Norge er aller verst, da de helt enstemmig gikk inn for krigene mot Libya og Syria, to kriger i løpet av et år (2011). I folket var det tross alt en viss motstand mot disse krigene, som var basert på løgner, som andre kriger. Eller hjernevask om man vil.  

Denne konklusjonen er ytterst ubehagelig og provoserende for mange, særlig i disse tider. Men finnes det argumenter mot den? Jeg har ikke funnet noen. Snarere synes det som om vi daglig får bekreftelser, i form av det underliggende kravet om at hele Norge, ja, hele verden, skal ha samme holdning til Russlands invasjon av Ukraina. De som viser det minste avvik fra dette kravet får smake pisken, iblant nærmest bokstavelig. Sjøl har jeg fått voldstrusler, blitt kalt fascist, forræder mm. Ja, til og med torturist har jeg blitt kalt. Slikt opplever som kjent også helt uskyldige russere i Norge, inkludert barn.  

Jeg fordømmer også invasjonen. Men i prinsippet er det ikke verre å støtte den enn NATO/Norges kriger mot Libya og Syria, som dessuten var helt uprovoserte. Allikevel opplever vi at alt og alle som finnes av medier i Norge, av representanter for det offisielle Norge, Norges idrettslige og kulturelle foreninger mm har samme holdning. Ensrettingen i Norge er altså nærmest helt total (…) 

Av måten det reageres på overfor Russland kan man få inntrykk av at det for første gang er krig i verden. Det er det som kjent ikke. Tvert imot er Norges allierte, med USA i spissen, verdens mest krigerske, som oftest med Norges hjelp. Men det er første gang at Norge reagerer så massivt på en krig. I andre tilfeller, som under Israels stadige kriger, innføres det aldri sanksjoner. Naturligvis heller ikke når Norge og allierte fører kriger.  

Jeg viser til slutt til journalisten Andre Vltchek, som i 2014 skrev: «Etter å ha arbeidet i omtrent 150 land, på alle kontinenter, har jeg kommet til en absolutt klar konklusjon: det finnes ingen del av verden som er så hjernevasket, så programmert, så indoktrinert som Europa og Nord-Amerika. Ingen andre folkeslag på denne planeten er så til de grader ute av takt med de globale realitetene, så naive og så villige til å følge den nærmest religiøse doktrinen om markedsfundamentalisme og den selvrettferdige troen på at de og bare de er voktere og beskyttere av demokrati, frihet og andre dyder». 

Les: The Indoctrinated West

Seinere samme dag:  

Jens Stoltenberg og NATO har i årevis prøvd å lure, lokke og «hjelpe» Ukraina inn i NATO. Det var kanskje den viktigste årsaken til at Russland invaderte Ukraina. President Volodymyr Zelenskyj sier seg nå villig til å droppe en NATO-søknad i bytte mot «våpenhvile, russisk tilbaketrekking og garantier for Ukrainas sikkerhet», iflg NRK. Vil NATO og Jens fortsette med sin «hjelp», en «hjelp» som hjalp Ukraina inn i krig? 

Seinere samme dag:  

Det at Georgia angrep utbryter-republikken Sør Ossetia i 2008 skyldtes antagelig at landets president Mikheil Saakasjvili, som kom til makten etter den USA og Soros-støttede «Roserevolusjonen» i 2003, hadde fått det for seg at USA/NATO hadde lovet ham hjelp til prosjektet. Men det fikk han ikke. Heller ikke da Russland invaderte Georgia for å hevne de ti russiske soldatene som ble drept da Georgia angrep Sør-Osettia. Russland brukte ikke mer enn en knapp uke på å slå tilbake Georgia og anerkjente etterpå Sør-Ossetia som en sjølstendig stat.  

Mye tyder på at USA/NATO også har gitt ukrainske ledere urealistiske forhåpninger. Mer om det her, der forfatteren og filmskaperen Gonzalo Lira rapporterer fra østfronten i Kharkiv, intervjuet av George Galloway med opplysninger om Zelenskyj og perspektiver på krigen som du aldri vil få se på Dagsrevyen. 

23. mars 

USA innfører sanksjoner mot Kina fordi Kina nekter å bøye seg for USAs krav om at Kina skal bli med på krigen mot Russland, i det minste med sanksjoner mot Russland. Dette vil antagelig bli fulgt opp av krav om at også Norge skal bli med på å sanksjonere Kina. Vil Jonas Gahr Støre gi etter for USA også denne gangen?   

Det er i virkeligheten en verdenskrig som pågår nå, der maktblokkene tegner seg tydeligere og tydeligere, foreløbig bare med sanksjoner som tar sikte på å ødelegge lands økonomier i håp om at det skal føre til regimeskifter i Russland og Kina. Men det er mer sannsynlig med regimeskifte eller revolusjon i USA, tror jeg. 

Seinere samme dag:  

USAs påstand om at Russland planlegger bruk av kjemiske våpen i Ukraina, hva kan vi si om den? 

For det første har USA jugd om sånt før. For det andre aksepterer USA at allierte bruker kjemiske våpen, som Irak i 1988. For det tredje har også USA brukt kjemiske og andre forbudte våpen, langt mer enn noe annet land. 

Dette betyr ikke at jeg støtter Russlands invasjon, som jeg fortsatt fordømmer. Men rett skal være rett, også om de vi misliker. Nå er imidlertid både politikere, journalister, redaktører og andre så blindet av hat at de er villige til å akseptere enhver løgn for å kunne trappe opp krigen.   

Seinere samme dag:  

Hvis norske medier hadde dekket Norge/NATOs kriger mot Libya og Syria på samme måte som de nå dekker Russlands invasjon av Ukraina hadde det norske folk hata Jens Stoltenberg og Barack Obama like mye som Vladimir Putin. I dag kritiserte NRK URIX Russlands stengning av kritiske medier mens de lot være å fortelle at Ukraina har gjort det samme.  

Seinere samme dag: 

Jens er ikke NATOs generalsekretær, han er sekretær for USA, eller rettere sagt det militær-industrielle kompleks. Som når han presser NATO-land til å ruste opp, som han har gjort i nesten 8 år. Som da han i 2018 smisket med Trump ved å si at NATO kunne hjelpe USA med å kontrollere Asia (les: bekjempe Kina). Og som i dag da han påsto at «Kinas statlige myndigheter har spredt løgner om Ukraina og Nato» (VG) og forlanger at Kina skal bli med på USA/NATOs krigføring mot Russland med Ukraina som stedfortreder.   

24. mars

Er RUSSLANDs krig mot Ukraina den eneste krigen norske medier har vært mot?  

Nei, de var også mot 1. RUSSLANDs krigføring i Afghanistan (som skjedde etter invitasjon fra Afghanistans regjering, som trengte hjelp til USA-støttede opprører, altså var den på sett og vis lovlig sjøl om den var dum). 2. RUSSLANDs krigføring i Tsjetsjenia (som var en innbyrdeskrig, altså Russlands indre anliggender, sjøl om krigen sikkert var unødvendig brutal, som NATO/Norges kriger) 3. RUSSLANDs krigføring i Georgia (en krig som Georgia startet). 4. RUSSLANDS krigføring i Syria (som var og er lovlig, da Syria trengte hjelp mot USA/NATO/Norge, Israel og andres ulovlige krigføring).  

På den andre siden er norske medier mer eller mindre nøytrale til Israels kriger, bortsett fra at de ga helhjerta støtte til de første av Israels kriger, inkludert den såkalte seksdagerskrigen i 1967.   

USA/NATOs kriger støtter de som kjent, fra Koreakrigen til Vietnamkrigen til krigene mot Jugoslavia, Irak, Libya og Syria, bortsett fra at de var ambivalente til USAs andre krig mot Irak i 2003.  Slik lurer NATO-mediene mange til å tro at ‘våre’ kriger er gode, mens Russlands kriger er dårlige.  

25. mars  

Det hardner til.  

«Rubelkravet til Russland om at olje- og gassleveransar til europeiske land må betalast i rublar, er kontraktstridig, meiner sjefen i EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen», iflg NRK. 

Det er umulig for meg å svare på om det er kontaktstridig. Men er EUs sanksjoner mot Russland i henhold til kontrakter med Russland? Og hvordan kan EU forvente at Russland lar være å reagere på sanksjoner som åpenbart har som mål å ødelegge Russlands økonomi?  

Ja, Russlands invasjon av Ukraina er forkastelig. Men det EU/NATO-land har gjort mot Irak, Libya og Syria er langt verre. Dessuten har de ført en fiendtlig politikk mot Russland i over 30 år. Ja, egentlig enda lenger. 

Hva foretrekker EU, å være uten olje og gass eller å betale for det med rubler? Og hva gjør de hvis Russland står på kravet? Kommentar: nå vet vi at EU ga etter for Russlands krav.  

Seinere samme dag: 

«Putins vei til krigen», vist av NRK torsdag 24. mars 

Dette er rendyrka propaganda, så stupid og hatefull som overhodet mulig. Totalt uten nyanser, alt produsert i løpet av de fire ukene som har gått siden Russlands invasjon av Ukraina 24. februar. Alle intervjuobjektene i ‘dokumentaren’ var av samme type: ildsprutende russofobe drager. Dokumentaren inneholder til og med en hyllest av Russlands aller verste leder, Boris Jeltsin, som USA sørget for å få gjenvalgt i 1996 for at han skulle få anledning til å fortsette å ødelegge landet, noe han langt på vei klarte.  

Hensikten med denne dokumentaren kan ikke være annet enn å piske opp enda mer hat mot Russland, til hjelp for de som ønsker å trappe opp krigen mot Russland med hjelp av Ukraina og andre.  

Ja, Russlands invasjon av Ukraina bør fordømmes. Men aldri så galt at det ikke kan bli verre. Og det er det NRK bidrar til med dette. NRK dyrker hat og tjener på denne måten de aller verste og farligste i verden, de som ønsker at krigen skal bli altomfattende. NRK har neppe noen gang så klart demonstrert at de er informasjonskrigere, et av USA/NATOs våpen. Denne gangen mot Russland, tidligere blant annet mot Libya og Syria.  

Den eller de som tok avgjørelsen om å sende denne dokumentaren er farlige. Det at NRK skal sende ‘dokumentaren’ i reprise allerede 29. mars viser knapt annet enn at de har til hensikt å hjernevaske det norsk folk med hatpropaganda.  

Seinere samme dag: 

Utbredt misforståelse: det er ikke NATO som er årsaken til at Russland ikke har angrepet Norge. Det skyldes rett og slett at Norge befinner seg utenfor Russlands interessesfære, de sfærene som ble avtalt mellom USA, UK og Sovjet på Jalta i februar 1945. Da aksepterte USA og UK at Sovjet skulle få ha en viss innflytelse over Øst-Europa, de landene som ble til Warzawa-pakten etter at NATO-innlemmet Vest-Tyskland i 1955, mens Sovjet aksepterte tilsvarende fra USA og UK i Vest-Europa. Dessuten ga Truman-doktrinen av 1947 samme garanti som NATO av 1949.  

«Trumandoktrinen er betegnelsen på en tale president Harry S. Truman holdt i den amerikanske Kongressen 12. mars 1947. I den proklamerte han at USA måtte se det som sin oppgave å støtte frie folk og nasjoner mot undergraving innenfra og militære trusler utenfra. Talen markerte at USA ville støtte regjeringen i Hellas mot kommunist-ledede opprørere, og regjeringen i Tyrkia mot sovjetiske trusler og militært press for mindre landavståelser samt en revisjon av konvensjonen som regulerte skipsfarten gjennom Bosporosstredet. USA skulle yte til sammen USD 400 millioner i bistand til de to landene. Retorikken pakket inn et relativt beskjedent hjelpeprogram i en universell retorikk, men ble gitt en dramatisk form for å oppnå den nødvendige støtte i Kongressen og opinionen». 


Her er de foregående krigsdagbøkene til Lars Birkelund:

Krigsdagbok, 24. til 27. februar 2022

Krigsdagbok del 2, 28. februar – 2. mars 2022 

Krigsdagbok del 3, 3. til 6. mars 2022

Krigsdagbok del 4, 7. til 10. mars 2022

Krigsdagbok del 5, 11. til 15. mars 2022 

Krigsdagbok del 6, 16. til 20. mars 2022

@Krigsdagbok

Forrige artikkelIrak og Ukraina – uekte tvillinger
Neste artikkelEr DnB en løpegutt for World Economic Forum?