Mørke krefter råder over våre medier

0
Shutterstock

«Trump sjokkerer verden ved å trekke amerikanske soldater ut av Syria» (NRK hevder dette i en oversikt over TV-programmer 17. mars). Men NRK bør kun snakke for seg sjøl, da et massivt flertall av verdens befolkning gledet seg. Særlig syrerne.

Av Lars Birkelund.

De som ønsker krig er avhengig av en viss kontroll over mediene for å lure oss til å akseptere, ja, helst ønske krig. Det gjør de ved å svartmale, demonisere andre lands ledere og skape et inntrykk av at det eneste befolkningen i disse landene ønsker seg er en annen leder. Hvem som helst og med hvilke midler som helst, men gjerne en som USA utpeker. Som for eksempel de ukrainerne som tok over etter statskuppet i februar 2014. De stjal makta med støtte av USA/NATO/EU og deres medier. Dette skjedde etter måneder med demonisering av president Viktor Janukovitsj. Han var korrupt, ja. Men neppe mer enn sine forgjengere og etterfølgere. Og det var først i det USA, NATO og EUs lakei Petro Porosjenko tok over at det ble krig i landet. En krig USA/NATO/EU vedlikeholder med militær og annen støtte til Ukrainas regime, men som de gir Russland skylda for gjennom sine alltid lydige medier. 

Likeledes med de libyerne som kom til Norge og lokket med oljekontrakter hvis Norge ble med på å styrte Gaddafi. Dette pågikk samtidig med en mediekampanje av hat og løgner mot Libyas leder, Muhammar Gaddafi. Han var heller ikke perfekt. Men informerte kretser sier at Libya med ham som leder sakte, men sikkert var på vei mot å bli noe ala en nordisk velferdsstat. Ti år etterpå er landet ødelagt, muligens for alltid. For til og med grunnvannet klarte NATO å ødelegge med sine bomber. 

Var det politikerne som lurte mediene eller omvendt? Det var nok en vekselvirkning, der de mest hensynsløse politikerne brukte mediene for å spre sitt hat mens mediene hisset opp politikerne med samme. Det er umulig å tilgi at den såkalte fjerde statsmakt fortsatte å spre propaganda, ja, også lett gjennomskuelige løgner sjøl etter at det ble kjent at de «fredelige» demonstrantene i Libya for en stor del var Al Qaeda og lignende. Slik lurte mediene politikerne til å bombe og ødelegge Libya på samme måte som de lurte folk flest, mange «eksperter» og mindre krigshissige journalister til å ønske krigen. Til og med pasifister og den norske kirke ble lurt. 

Og slik ble mange lurt til å akseptere/ønske krigen mot Syria. Særlig politikerne og «journalistene». Ja, nå som det har blitt markert at det er ti år siden krigen begynte har flere signalisert at de ønsker opptrapping av krigen, deriblant Morten Myksvoll/Bergens Tidene i to artikler. Og hvem inviterte NRKs Dagsnytt 18 for å snakke om krigen på tiårsdagen 15. mars? Jo, blant annet Myksvoll fordi han nettopp hadde skrevet en artikkel som oppfordra til å trappe opp krigen.

Myksvoll vet tydeligvis lite om krigen, for artikkelen er full av faktafeil/desinformasjon (se faktasjekk). Men han er bra nok for NATO-kringkasteren NRK, som også inviterte ham da han for tre år siden oppfordra til å bombe Syrias presidentpalass, der det bor en familie med tre barn. Alt duger så lenge det bidrar til å fortsette krigen mot Syria, borgerkrigen som de kaller den. Ja, de som fører krig mot Syria kaller faktisk krigen for borgerkrig. 

YouTube player

Som om ikke dette er nok presterte til og med Klassekampen dagen etter å sitere fra Myksvolls artikkel, slik KK også gjorde da han oppfordra til å bombe Syrias presidentpalass. Tidligere var KK et unntak fra den utenrikspolitiske ensrettingen i norske medier. Men nå er de knapt til å skille fra de mest krigshissige mediene, NATO-mediene. Myksvoll var forresten også en av de som jubla da USA drepte den iranske krigshelten Soleimani og inntil ti andre i januar 2020.  Blant de andre var Mina Bai og Vebjørn Selbekk. Igjen ser hva man hva som skal til for å komme på TV.

De mediene som var sjokkerte da Trump trakk ut noen av USAs soldater gledet seg snarere da Trump bomba Syria for første gang i april 2017. Ja, de mediene og de «ekspertene» som ikke hadde gjort noe annet enn å kritisere Trump i månedsvis var fornøyde da han begynte å bombe. Og sjokkerte da han signaliserte at det skulle bli slutt på bombingen. Nå gleder de seg over at USA har fått en president som later til å trappe opp krigen.

USAs nye president Joe Biden beskyldte nylig Russlands president Vladimir Putin for å være morder. Det var rette ræva som feis. Men et poeng som har blitt oversett er at det var ABC News som på sett og vis presset ham til det med ledende spørsmål. ABCs journalist spurte nemlig Biden om hvilken pris Putin må betale for angivelig å ha forsøkt å svekke Biden ved å «ha støttet Donald Trump, undergravd vårt valg og splittet vårt samfunn». Deretter spurte han Biden:  «du kjenner Vladimir Putin. Tror du han er en drapsmann»?

I USA, desverre også i USA/NATOs Norge, men særlig i USA er det opplest og vedtatt at man skal være «tøff» mot Russland, ja, alle land som ikke danser etter USA/NATOs pipe. Med andre ord: hvis Biden hadde svart noe annet enn ja på det siste spørsmålet ville helvete ha vært løs. Da ville han ha blitt trakassert av alle de største mediene i USA, beskyldt for å løpe Putins ærend, være «soft» mot Russland osv.

Dette til de som tror at USAs president er verdens mektigste mann. Ta sionistene: allerede før Israels opprettelse var de og deres medier så mektige at de klarte å presse/lure USAs daværende president Harry Truman til å akseptere opprettelsen av Israel. Og da Dwight D. Eisenhower holdt sin avskjedstale i januar 1961 advarte han mot det militær-industrielle kompleks farlige innvirkning på USAs demokrati. De største våpenfabrikantene er som kjent også medeiere i USAs ledende medier. Dette er forhold som til og med Klassekampen nå fortier (jfr refusjonen av denne artikkelen, som her er noe utvidet). 

YouTube player

Slik får vi stadig nye eksempler på at mørke krefter har sterk innflytelse også over norske medier, mye fordi de ukritisk etterplaprer andre krigshissere og deres medier, som i stor grad eies av våpenindustrien. Men også fordi slike multinasjonale selskaper er blant eierne av norske medier. Dessuten er mediene også i Norge for det meste besatt med systemlojale medarbeidere, av den typen som verken vil eller kan identifisere krigspropaganda, som faktisk er lett å identifisere med litt trening. Snakkehodene på TV er riktig nok pent kledt, «følsomme» og med smilende ansikter. Men skinnet bedrar, for de er av typen John Lennon skrev om i Working Class Hero:

"There's room at the top they are telling you still,
But first you must learn how to smile as you kill,
If you want to be like the folks on the hill".  

Første utgave av denne artikkelen ble refusert av avisa Klassekampen.

Forrige artikkel– USA forbereder cyberangrep mot Russland
Neste artikkelSverige får eget «sannhetsministerium»