Norges Bank kjører hardt på for digitale sentralbankpenger

0

Norges Bank tildeler kontrakter på 50 millioner til test av digitale sentralbankpenger. Kontraktene gjelder hovedsakelig programmering og inngår i bankens klargjøring for en eventuell innføring av den nye valutaen.

Dette skriver E24.

Det europeiske konsulentselskapet D-fine med hovedkontor i Frankfurt og Nahmii i Bergen skal teste løsninger for digitale sentralbankpenger (DSP) for Norges Bank, ifølge det offentlige kontraktsregisteret.

Rammeavtalen har en total verdi på 50 millioner. Tittelen er «Teknisk bistand digitale sentralbankpenger – Rammeavtale».

Norges Bank har i en periode gjennomført eksperimentell testing av tekniske løsninger for DSP. Dette ble kalt fase 4, og skulle vare frem til sommeren 2023.

Pressesjef Bård Ove Molberg opplyser at de er litt på etterskudd med neste fase.

– Det er nå inngått en rammeavtale med to leverandører som skal gi oss teknisk bistand i det videre arbeidet, først og fremst til programmering forteller han.

Sentralbanksjef Ida Wolden Bache trakk selv frem arbeidet med DSP i sin strategi for Norges Bank i 2023–2025. Molberg understreker at disse ambisjonene fortsatt står fast.

Banken skal også samarbeide med andre sentralbanker og internasjonale organisasjoner. Det skjer både for å få mer kunnskap, men også for å bidra til internasjonal standardisering.

De aller fleste av verdens sentralbanker utforsker nå DSP og flere er i gang med utvikling eller konkrete eksperimenter.

Digitale sentralbankpenger – slutten på alt demokrati

Ernst Wolff skrev i 2021:

Penger har to grunnleggende egenskaper: på den ene side er de et betalingsmiddel, og på den andre er de et instrument for dominans. Som sådan, har de alltid blitt brukt av de som kan utstede dem, for å konsolidere og utvide sin egen makt. Dette har skjedd på en rekke måter: ved å kreve renter, ved å skape inflasjon, ved å knytte kreditt til betingelser eller ved å snare mennesker inn i et gjeldsnett.

Disse udemokratiske egenskapene til penger som dominansinstrument skal nå føres til ekstreme nivåer. Når det gjelder den digitale sentralbankvalutaen, som ganske sikkert vil bli introdusert i form av en borgerlønn, vil helt nye diktatoriske mekanismer bli lagt til de gamle:

Mottakernes forbrukeratferd vil bli kontrollert på en målrettet måte, det vil være umulig for dem å spare, og de vil være i stand til å tvinge dem til å bruke pengene til et bestemt formål innen bestemte tidsperioder. God oppførsel vil bli belønnet, mens kritikere vil bli straffet og til og med avskåret fra alle økonomiske strømmer.

Digitale sentralbankpenger vil være kjernen i et tvangsbasert sosialt regime som i stor grad vil klare seg uten åpen vold fordi det kan knuse enhver motstand i spiren. Sentralbankens digitale penger vil være et nesten perfekt middel for kontroll, manipulering og kondisjonering av befolkningen og dermed føre til en stort sett usynlig maktutøvelse. Introduksjonen er intet mer og intet mindre enn den mest innflytelsesrike valutareformen gjennom tidene.

Henry Ford sa en gang: “Hvis folket i landet forsto vårt pengesystem, ville vi hatt en revolusjon før i morgen formiddag.” Vi trenger også en revolusjon, og snart – og ikke i gatene, men i folks sinn.

Tiden renner ut for et demokratisk pengesystem.

Les: Norges Bank gir gass i arbeidet med digital valuta

CBDC – digital sentralbankvaluta – frihet eller digitalt fengsel?

Forrige artikkelKreftekspert: Vaksinene gir kreft – de må forbys nå
Neste artikkelHvorfor har Netanyahu i årevis støttet Hamas?