Først tar de Facebook-kontoen din, så stopper de bankkontoen.

0
Et oligarki av finanskapitalister mener at de har rett til å forme framtida på kloden.

Facebook, Twitter og andre sosiale medier driver som kjent en omfattende sensur mot folk og meninger som av en eller annen grunn er kommet på svarteliste. Det mest høyprofilerte tilfellet er Alex Jones og hans Infowars, men det vekker ingen bekymring på venstresida, fordi Jones er en storkjeftet og høyreorientert bajas. Men det er svært korttenkt å godte seg over dette. Disse tiltakene kommer bit for bit og når de kommer til deg er det ingen igjen til å protestere.

Les: Kvelningen av nettet og den strake veien til det uinnskrenkede diktaturet

Og neste grep fra de store monopolene er å ta fra deg inntektene. Det er veldig enkelt. Det er bare å sperre bankkontoen din eller gjøre kortet ditt ugyldig. Kan de virkelig gjøre det? Ja, de ikke bare kan. De har begynt. Nylig bestemte Mastercard at forfatteren Robert Spencer i JihadWatch skulle utelukkes fra betalingstjenesten Patreon. Han fikk ingen forklaring og hadde ingen ankemuligheter. Spencer regnes av mange som «islamofob». Han ble sitert av Breivik i det vide og det brede, så han er ikke akkurat noen vi på venstresida vil ta i med en ildtang.

Men likevel, han er ikke dømt for noe, bortsett fra av en internjustis i Mastercard, en «dom» han ikke får innsyn i. Sjøl om man misliker mannen og det han står for, må man kunne se hvor det bærer hvis det er monopolkapitalen som skal tildele og frata folk rettigheter. Hvis det først blir godtatt i tilfellet Spencer kan man jo ta aksjonsgrupper mot GMO eller anti-kapitalistiske nettaviser i neste omgang, eller fagforeninger – eller brysomme enkeltpersoner.

Les: Nettsteder som dekker Venezuela ble avpublisert av Facebook

Lykkes finanskapitalen med å avskaffe kontanter, vil alt du skal leve av gå via elektroniske tjenester, som altså kan blokkeres på et øyeblikk av dem som sitter med makta. Du vil ikke få kjøpt et brød, du vil ikke få kjøpt en bussbillett eller betalt husleia.

Og apropos makta: Hvem er de største eierne i Mastercard? Lesere av steigan.no blir vel kanskje ikke direkte overrasket når vi kan informere om at det er «the usual suspects»: Vanguard, BlackRock, Fidelity og State Street, de samme som er største eiere i alle de store mediene i USA, i alle de store bankene og i de store våpenprodusentene – og de sosiale mediene.

Vi beveger oss raskt mot det noen kaller en ny form for føydalisme hvor det er en kapitalistisk adel som eier alt og som bestemmer alt og som ikke kontrolleres av noen og derfor kan gjøre som de vil.

 

Les også:

Visa går til krig mot kontanter

Bankenes krig mot kontanter fortsetter

– Sensur er farligere enn de sensurerte

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.