Nettsteder som dekker Venezuela ble avpublisert av Facebook

0

To nettsider som lager nyhetsartikler og analyser som omhandler Venezuela har i løpet av den siste uka fått Facebook-sidene sine tatt ned. Nettstedene det dreier seg om er Venezuelanalysis og TeleSUR.

Venezuelanalysis skriver at avpubliseringen skjedde uten noen forhåndsvarsel. De fikk bare en standardforklaring som hevdet de hadde brutt brukervilkårene til Facebook.

I fravær av noen god forklaring, spekulerer Venezuelanalysis om det har sammenheng med opprydningskampanjen Facebook har overfor sider som de mistenker på en eller annen måte kan knyttes til russisk aktivitet. Nettstedet har også skrevet om saker som mulig kan anses kontroversielle i de kretser Facebook-moderatorer vanker. En nylig sak handlet om attentatet mot president Maduro, og det var også en analyse av hendelsen, med kritisk brodd overfor dekningen den fikk i hovedsstrømsmediene.

Venezuelanalysis har senere fått Facebooksiden sin publisert igjen.

Bare noen dager etter opplevde TeleSUR det samme med sin engelskspråklige side. De sier at dette er andre gang i 2018 dette skjer. I likhet med Venezuelanalysis fikk de en påstand om brudd på brukervilkårene, uten noen utdyping.

Les: Korporasjonene sletter Infowars og opptrer som statlige sensorer

Da høyrerabiate Alex Jones og hans kanal Infowars ble fjernet fra Facebook og flere andre plattformer var det mange som applauderte dette. En som tok til orde mot skadefroen og hyllingen av nettsensuren var journalisten Michael Tracey. Han befinner seg langt unna Alex Jones politisk, men advarte mot tendensen til å heie fram de sosiale mediegigantene som overdommere for samfunnsdebatten.

Han gjentar dette poenget i en sarkastisk formulert kommentar til avpubliseringen av TeleSUR.

 

Caitlin Johnstone, også journalist, har i likhet med Tracey advart mot å ha illusjoner om at sensuren kun vil ramme «slemminger» som Alex Jones.

Hun skriver at tre anti-krigsstemmer, Daniel McAdams, Scott Horton og Peter Van Buren, har blitt suspendert fra Twitter nylig.

 

Les også:

Kvelningen av nettet og den strake veien til det uinnskrenkede diktaturet

Forrige artikkel– Sionistene har tatt ut en kontrakt på Corbyn og vil hindre ham i å bli valgt
Neste artikkelMonsanto omsider dømt. Blir trådløsbransjen neste?