Kvelningen av nettet og den strake veien til det uinnskrenkede diktaturet

26

Nylig ble det høyreorienterte nettstedet Infowars, som ledes av Alex Jones, slettet fra Facebook, YouTube (som eies av Google), Apple, Spotify og Pinterest i svært rask rekkefølge. En del ukloke og svært kortsynte mennesker på venstresida syntes kanskje dette var greit, eller kanskje de til og med frydet seg over det, siden Jones er en reaksjonær sjarlatan som blander desinformasjon med fakta og har gjort seg søkkrik på det.

Det er en meget farlig tankegang, for ved å sympatisere med, eller til og med støtte, at de rikeste multinasjonale selskapene i verden oppkaster seg til politiske sensurinstaner er å gi støtte til kapitalens uinnskrenkede diktatur.

Denne moderne versjonen av middelalderens inkvisisjon har nå begynt å renske internettet for alt og alle som kan være et problem for deres maktutøvelse. Først tar de Alex Jones. Venstresida synes det er greit, for de er ikke på hans lag. Det neste blir folk som Eva Bartlett, som har fått sin konto på Facebook slettet, siden hun er en av verdens fremste kritikere av krigen mot Syria. Venstresida ser en annen vei, fordi den ikke egentlig er så opptatt av krigen mot Syria. Og slik fortsetter det. Og så kommer de for venstresida, men da er det ingen igjen til å protestere. Er det virkelig så vanskelig å begripe?

Det neste den globale kapitalismens aktører vil gjøre er å gå etter banken din, jobben din, betalingskortet ditt, barnehageplassen til unga dine. Paranoia? Dessverre ikke.

Vi har en stygg sak nå. Den modige og frittalende Kari Jaquesson har begynt å grave i transbevegelsen og transfenomenet, og det har ført til at hun har ertet på seg en del folk. Dette skriver hun om her. Her er det altså Nettavisen som bryter alle journalistiske prinsipper for å sette henne på heksebålet. Og hva skjer så?

Jaquesson jobber med helsereiser og yogaturer og hun hadde avtalt en slik tur med Apollo. Men slik blir det ikke. Kari Jaquesson skriver:

«Jeg er engasjert av Apollo for å lede reiser med trening. Jeg har en reise til Kypros i slutten av oOktober. Apollo samarbeider med Aftenposten og har laget en annonseserie som retter seg mot Aftenpostens abonnenter. Mediablikk la ut bilde av annonsene på Twitter med teksten «Nå kan Aftenpostens lesere bli med nettrollet @KariJaquesson på skjønnhetsdronningen Afrodites øy.» Fire timer senere skriver Aftenposten : «Dette er en tur arrangert av en av våre partnere, som vi takket ja til å promotere til våre abonnenter. Det er ikke en tur i regi av Aftenposten. Basert på tilbakemeldinger fra abonnenter, har vi valgt å gå gjennom tilbudet på nytt og fjerne det fra nettsidene våre.» I dag fikk jeg telefon fra Apollo om at de fjerner reisen min fra sine nettsteder.»

Skjermdump av ei melding fra Apollo. Her ser man hvordan «safe spaces» brukes som argument for sensur og yrkesforbud.

To indre og vekk med’n. Organiserte kampanjer av denne typen kan ta fra deg jobben på et øyeblikk. Er du først merket som lovlig vilt, er det knapt noe de ikke kan gjøre. De kan gå på banken din, så plutselig en dag virker ikke bankkortet ditt og lånet ditt blir sagt opp.

I dette tilfellet er det jo ikke storkapitalen som har aksjonert, men mest sannsynlig en liten gruppe sensurtilhengere i transemiljøet. Men store medieaktører som Aftenposten lar etiske og journalistiske prinsipper fare og lar seg bruke i slike kampanjer. Og slike ekstreme grupperinger kan lykkes med det fordi det på forhånd er skapt sympati for det reaksjonære begrepet «safe spaces» der en hvilken som helst gruppe kan kreve beskyttelse mot ting de sjøl definerer som «mikroaggresjon». De kan på denne måten fjerne forelesere, bøker, artikler – og personer.

Dessverre har også deler av venstresida begitt seg inn på denne galeien. Samme Kari Jaquesson ble utsatt for såkalt no-platformingen annen reaksjonær metode som er importert fra USA – da hun skulle snakke om krigen mot Syria på et møte i Rødt i Trondheim.

De som gjorde det bør gå i seg sjøl og innse at bare ved å gi en flik av støtte til denne heksejakta mot meninger og personer, så er de med på å asfaltere den strake veien inn i storkapitalens uinnskrenkede politiske diktatur.

For det bør jo ikke være vanskelig å forestille seg hva Aftenposten og de andre hovedstrømsmediene vil gjøre hvis jaktordren kommer fra Pentagon, NATO eller Atlantic Council.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Anki Anki says:

  David Icke og flere veterangravere har advart oss mot dette i tiår. Og til tross for at enormt mye av det han har varslet nå rulles ut - på steroider - og på høylys dag, uten kamuflasje; fortsatt kalles han for k-ordet. Lame stream media har fullstendig panikk. Det er et interessant skue fra skaukanten.

 2. Avatar for SHO SHO says:

  Bør Steigan.no gjøre noen tiltak for å beskytte seg selv mot noe lignende?

  Setter et nettsted feks spørsmålstegn ved den offisielle forklaringen på 11/9 så vil myndighetene automatisk betrakte nettstedet for å være (veldig) konspiratorisk og nettstedet vil bli motarbeidet og til og med boikottet. Man risikerer endog å bli betraktet som å støtte terrorister. Slike ord som anti-imperialisme og anti-globalisering betraktes i visse kretser som å være et uttrykk for at man egentlig er en slags terrorist (trolig pga alle tumultene i Seattle i sin tid under WTO-møte el). Organisasjoner i Norge som bruker slike uttrykk som dette kan feks ikke regne med å få økonomisk støtte fra norske myndigheter (organisasjoner i Norge som arbeider med feks u-lands spørsmål får som regel pengestøtte fra Norad og må være ytterst forsiktige med hvilke ord og uttrykk de bruker). Kanskje til og med diskusjoner i kommentar feltet kan få betydning for fremtidig mulig sensur (?).

  Jeg mener at Dokumentarfilm Kinoen i Oslo har blitt boikottet av bla Aftenposten når det gjelder annonser for sine filmfremvisninger fordi de i sin tid viste en film som var kritisk til 9/11.

  Men Pål Steigan er en slags kjendis i Norge, og det kan nok derfor kreve mer før myndighetene tør å sensurere et slikt nettsted drevet av Pål Steigan.

 3. Har fulgt infowars i mange år og at de skal være “høyreorientert” er helt nytt for meg. Kan artikkelforfatteren vise til en eneste sammenheng hvor de er høyreorientert. Og nå snakker jeg ikke om hva ANDRE har sagt om de, men hva de faktisk har sagt og gjort selv. De er frihets orientert, anti-tyranni orientert, de var aldri brukt tid på kritikk mot islam før den voldsomme forflytningen av mennesker nylig de siste årene. Det var aldri noe Alex Jones & Co brukte tid på før Georg Sosros begynte å finansiere masseimigrasjon i EUropa for sin egen agenda. Så hvordan Infowars er høyreorientert det fatter ikke jeg. De har alltid vært kritisk til overtramp fra myndigheter uansett hvor det måtte foregå og vært helt i front for å avsløre korrupsjon og lignende. Om man skal begynne å svartemale de for det, det hører ikke hjemme noe sted. Og igjen, få en eneste uttalelse fra Alex Jones som viser at han er “høreorientert”. Det ville vært interessant å se på sammenhengen. Infowars har derimot avslørt hvordan høyre - venstre paradigme er ment som splitt og hersk og uttalt flere ganger at det like godt kunne vært tyranni mot frihet som var paradigme det ble delt opp i. Til ettertanke?

 4. Avatar for Anki Anki says:

  Antisemitt og høyreekstrem er stemplene som papegøyene kakler på autopilot når noen drister seg til å stille særdeles relevante spørsmål ved alle narrativene som the establishment dytter på oss. Det er kleint, forutsigbart, - og i stor grad soros-finansiert. Lurer på når vi skal komme oss videre fra denne hengemyra av pinligheter…

 5. Avatar for Anki Anki says:

  Vi får krysse fingre for at “folket” en dag kvikner til fra den kollektive kognitive dissonans. At folk med hauger av studiepoeng, etter sigende et godt grep om fysikk, logikk - samt en viss evne til resonnement - fortsatt trur på den spinnville historien som Bush & co lanserte om 911 slutter aldri å forundre meg…

 6. Avatar for Frimann Frimann says:

  Jeg må bare si meg enig i din omtale av Jones og InfoWar. Har ikke fulgt InfoWars spesielt de siste 3 årene, men før det omtrent daglig i 5-6 år. Jeg kan slå fast at han

  • ikke er høyreorientert
  • ikke farer med bevisst desinformasjon.
  • ikke tjent seg rik, hva nå man mener med “rik”.
  • er svært belest, både om historie og fremtidsplaner, og deler dette med leserne. Dog er kanskje hans analyser noe svake.
  • har et engasjement og temperament som koker over av og til, men han er ekte
  • har en stygg tendens til å la gjesten ikke slippe til
  • ikke forteller alt, blant annet slipper Vatikanet, jøder, zionismen og Staten Israel vel lett under radaren

  Krigen mot InfoWar er bare begynnelsen. Den startet mot Veterans Today, nå InfoWar, og det neste blir andre nettsider med innflytelse. Tipper du vil finne de neste mål på denne listen: http://govtslaves.com/2017-08-29-bookmark-this-over-400-links-google-doesnt-want-you-to-visit.html

 7. Det mest radikale man kan gjøre i dag er å være fanatisk tilhenger av ytringsfrihet og demokrati, samt menneskerettigheter, og da også økonomiske menneskerettigheter!
  Amerikaniseringen av debatten i Norge har nådd et hyperstadium de siste årene. Alt dette med no-platforming, safe spaces, pinkwashing osv osv, det er importert fra USA og slår veldig an hos folk i 20-årene spesielt. Det virker som mange i denne generasjonen er veldig ukritiske dessverre. De elsker å snakke om kolonialismen, men snakker man om vår tids imperialisme er man konspirasjonsteoretiker.
  Og ja, så klart når mer makt samles på får hender, når vi gir ut så mye informasjon om oss selv digitalt, da blir vi sårbare.
  Jeg tenker på NRK. For 10 år siden eller litt mer viste de dokumentaren “The Revolution Will Not be Televised” om Venezuela, kunne de ha gjort det nå? Må vi kjempe for å gjøre en Corbyn-aktig overtakelse av medier som f.eks. NRK, eller er det bare å gi opp?

 8. Avatar for Ludvig Ludvig says:

  Direkte oversatt har du selvsagt rett i dette. Men hva som er høyre og hva som er venstre er det stadig vanskeligere å holde styr på, ihvertfall for meg. Ikke minst i USA. Så jeg tenker at vi på mange måter lever i en kaotisk og forvirret tid.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

17 flere kommentarer

Deltakere

Historisk kommentararkiv

26 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.