Korporasjonene sletter Infowars og opptrer som statlige sensorer

0

Det høyreorienterte nettstedet Infowars, som ledes av Alex Jones, ble slettet fra Facebook, YouTube (som eies av Google), Apple, Spotify og Pinterest i svært rask rekkefølge. Caitlin Johnstone kommenterer dette slik:

«I skrivende stund er Infowars blitt sensurert fra Facebook, Youtube (som er en del av Google), Apple, Spotify, og nå til og med Pinterest, alle innen timer fra hverandre. Dette har skjedd på samme tid. Infowars sirkulerte et opprop med titusenvis av signaturer, og oppfordret president Trump til å benåde WikiLeaks sjef Julian Assange, som utgjør en mye større trussel mot det etablertes narrativer enn Alex Jones noensinne har gjort. Assange’s mor forteller også at denne massefjerningen av Infowars publikum skjedde mindre enn 48 timer etter at hun ble spurt om å stille opp i et intervju med en Infowars-produsent.

I et korporativt system, der det ikke er noe meningsfylt skille mellom korporasjonenes makt og statlig makt, er korporasjonenes sensur også statlig sensur. Fordi lovlig bestikkelse i form av korporasjonenes lobbying og kampanjedonasjoner har gitt rike amerikanere muligheten til å kontrollere den amerikanske regjeringens politikk og atferd, mens vanlige amerikanere ikke har noen effektiv innflytelse. Slik har USA utvilsomt blitt et korporativt system. Store, innflytelsesrike selskaper er uatskillelige fra staten, så deres bruk av sensur er uadskillelig fra statens sensur.

Dette er spesielt sant når det dreier seg om de store megakorporasjonene i Silicon Valley, som har forbindelser med USAs etterretningstjenester som er svært godt dokumentert. Når du hjelper USAs etterretning med å utvikle et militært droneprogram og får store tilskudd fra CIA og NSA for å drive masseovervåking, eller får innholdet på nettsidene dine regulert av NATOs propagandaavdeling, kan du ikke påstå at du er et uavhengig selskap som skiller seg fra den statlige makta.»

Alex Jones er en reaksjonær sjarlatan som blander desinformasjon med fakta og har tjent seg søkkrik på det. Men dette handler ikke om Alex Jones.

Twitter har suspendert kontoen til Daniel McAdams, som er leder for Ron Paul Institute og kontoen til Scott Horton i Scott Horton Show og har fullstendig fjernet kontoen til den framtredende skribenten Peter Van Beuren på Antiwar.com. Alle tre er viktige stemmer mot krig.

Det er ingen grunn til å tro at korporasjonenes sensorer vil slutte der. Alle som ytrer seg mot krigen, etterretningsgigantene og korporasjonenes makt er i trådkorset deres klare til å bli neste offer.

Forrige artikkelKonflikten mellom Saudi-Arabia og Canada til nye høyder
Neste artikkelEt enhetlig og suverent – og demokratisk – Syria.
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).