Korporasjonene sletter Infowars og opptrer som statlige sensorer

26

Det høyreorienterte nettstedet Infowars, som ledes av Alex Jones, ble slettet fra Facebook, YouTube (som eies av Google), Apple, Spotify og Pinterest i svært rask rekkefølge. Caitlin Johnstone kommenterer dette slik:

«I skrivende stund er Infowars blitt sensurert fra Facebook, Youtube (som er en del av Google), Apple, Spotify, og nå til og med Pinterest, alle innen timer fra hverandre. Dette har skjedd på samme tid. Infowars sirkulerte et opprop med titusenvis av signaturer, og oppfordret president Trump til å benåde WikiLeaks sjef Julian Assange, som utgjør en mye større trussel mot det etablertes narrativer enn Alex Jones noensinne har gjort. Assange’s mor forteller også at denne massefjerningen av Infowars publikum skjedde mindre enn 48 timer etter at hun ble spurt om å stille opp i et intervju med en Infowars-produsent.

I et korporativt system, der det ikke er noe meningsfylt skille mellom korporasjonenes makt og statlig makt, er korporasjonenes sensur også statlig sensur. Fordi lovlig bestikkelse i form av korporasjonenes lobbying og kampanjedonasjoner har gitt rike amerikanere muligheten til å kontrollere den amerikanske regjeringens politikk og atferd, mens vanlige amerikanere ikke har noen effektiv innflytelse. Slik har USA utvilsomt blitt et korporativt system. Store, innflytelsesrike selskaper er uatskillelige fra staten, så deres bruk av sensur er uadskillelig fra statens sensur.

Dette er spesielt sant når det dreier seg om de store megakorporasjonene i Silicon Valley, som har forbindelser med USAs etterretningstjenester som er svært godt dokumentert. Når du hjelper USAs etterretning med å utvikle et militært droneprogram og får store tilskudd fra CIA og NSA for å drive masseovervåking, eller får innholdet på nettsidene dine regulert av NATOs propagandaavdeling, kan du ikke påstå at du er et uavhengig selskap som skiller seg fra den statlige makta.»

Alex Jones er en reaksjonær sjarlatan som blander desinformasjon med fakta og har tjent seg søkkrik på det. Men dette handler ikke om Alex Jones.

Twitter har suspendert kontoen til Daniel McAdams, som er leder for Ron Paul Institute og kontoen til Scott Horton i Scott Horton Show og har fullstendig fjernet kontoen til den framtredende skribenten Peter Van Beuren på Antiwar.com. Alle tre er viktige stemmer mot krig.

Det er ingen grunn til å tro at korporasjonenes sensorer vil slutte der. Alle som ytrer seg mot krigen, etterretningsgigantene og korporasjonenes makt er i trådkorset deres klare til å bli neste offer.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Da jeg frekventerte InfoWars for en ti års tid siden, ble dette allerede diskutert i kommentarfeltet. Konklusjonen var at det må en forvente, siden de eier plattformene. Hadde de gjort det den gang, tror jeg de ville ha lykkes. Nå er det bare gratis-reklame.

  Jeg må også protestere mot at Jones er en sjarlatan. Ei bølle og en bråkmaker, det er han. Men selv om han har en tendens til å rope sine intervju-objekter i senk, ble jeg introdusert for mange stemmer, jeg fortsatt følger, hos han. Og han ga meg nye innsikter.

 2. Avatar for Mikkel Mikkel says:

  På tide at vi lager alternativ til kapitalistiske ‘sosiale’ plattformene da, og bruker dem.

  Fint om Steigan-mot-dag bidrar i den retning også. Heller enn å oppmuntre publikum til å dele på Facebook, Twitter, Google, Pinterest og Twitter – under hver artikkel – burde Steigan-mot-dag oppmuntre publikum til å dele på sosiale sosiale medier.

  Det finnes alternativer som trenger kjærlighet.

 3. Avatar for Ludvig Ludvig says:

  De stadig utvidede inngrep i ytringsfriheten er et sikkert tegn på den internasjonale maktelitens utrygghet, opplevelse av kontrolltap og angst for folkeopinionen i en større, global sammenheng. Man søker så å gjenopprette følelsen av trygghet og kontroll ved hjelp av makt og sensur.

  Det gode ved dette er at de er redde og at angst som regel er en dårlig rådgiver.

 4. Avatar for Svein Svein says:

  Synes Alex Jones skal ha respekt for at han hele tiden har støttet Julian Assange.

 5. Avatar for Ludvig Ludvig says:

  Ser at Ron Pauls fredsinstitutt fjernes fra Twitter. Mon tro om de snart fjerner Donald Trumps konto?

 6. Avatar for aford aford says:

  Alex Jones har jeg et ambivalent forhold til: Selv om han brøler så voldsomt og tuberkuløst at det i seg selv kan være et hinder for å orke å utsette seg for tiradene, synes jeg i utgangspunktetet det formidable trøkket og harmen hans er sympatiske trekk – det må bare inntas i noe nær på homeopatiske doser. Sånn sett liker jeg ham jo på en skrekkblandet frydefull måte, det er liksom noe eiegodt ved gutten synes jeg, der bak Harry-Alex-imaget et sted. Også er jeg jo alltid infantilt lett å glede med rampete oppførsel og elefanter i glassmagasinet helt generelt; alt som fremviser en kjernesunn mangel på respekt for autoriteter og konvensjoner, og bare MÅ tegne hitlerbart med sort sprittusj på bildet av barneskolefrøken, koste hva det koste vil av karakterer i orden og oppførsel. Det har ingenting å si om man i fremtiden kun produserer perfekte og gjennomført sympatiske frøkner til barneskolene; den dagen ingen allikevel tegner barter på henne, er også elevene fabrikklaget og stein daue, og vi kan som art bare levere inn statsborgerskapet for TellusCorp International, og endelig la de andre dyra i Hakkematpakkeskogen få være litt i fred til å være et bærekraftig og selvfornyende økosystem for en stund.

  Når det kommer til innholdet; politisk og grunnleggende ideologisk ståsted og agenda, er han knapt min mann sju dager i uka, men han har noen gullkorn av og til. At han er en sjarlatan, er jeg skjønt enig med Steigan i – jeg har vel knapt sett en sjarlatanere sjarlatan i hele mitt syndige liv, faktisk. Men at det inkluderer å ha blitt styrtrik på survival-businessen han driver parallelt og i symbiose med dommedagsprofetiene og de øvrige legendariske tiradene sine, er det vanskelig å bli veldig bestyrtet over, for jeg synes egentlig han i stor grad tar brodden av den kritikken som går på at omsetning i nettbutikken skulle være noen form for skjult eller “egentlig” agenda/ motivasjon, ved å drive sjappa helt åpenlyst og uten et øyeblikk å prøve å unnskylde den bort, eller se ut som om han ikke står fullt og helt inne for både konseptet og produktene. Han virker som en oppriktig sjarlatan, og en så stor skuespiller at ikke tiradene og det indignerte raseriet er temmelig ektefølt der og da, har jeg ingen tro på at han er. Og så lenge fyren er ekte og selv tror på hva han sier, og så lenge butikken drives så skamløst åpenlyst som den gjør – selv om den nødvendigvis profiterer på at seerne lar seg påvirke av budskapene i tiradene og reportasjene, synes jeg folk får ta ansvar for netthandelen sin selv. Vil noen sponse Alex og kjøpe seg en vannrenser etter å ha sett en “rant” og ledd og grått om hverandre; kjøp vannrenser, for kølsvarte. Hvem vet når den kan komme til nytte. Og han er jo ikke redd for å få møkk under neglene heller gutten, sparer seg ikke for ubehaget ved å være en urokråke, ved f.eks. selv bare å holde seg på kontoret og i heimen, og la andre ta jobben med å konfrontere fienden og stille med plakater og nyrenskede bronkier utafor Bilderbergermøter o.l. – Alex stiller in persona stadig vekk, og det er mer enn man kan si om de fleste av oss og de fleste sammenhenger der vi burde tatt til gatene alle som en, det er jeg temmelig sikker på.

  Men sammenblanding av børs og katedral, nettbutikk og journalistikk, er selvfølgelig alltid en uting, for å si det forsiktig, og skulle man være (og ta Alex Jones) 100% seriøst, vil dette selvfølgelig allikevel måtte veie plagsomt tungt på den sida av vekta faktisk.no har merket “upålitelig” og “journalistikk ikke garantert uavhengig av egne økonomiske interesser”.
  Personlig tar jeg ham ikke seriøst nok som journalist og profet til at det spiller særlig rolle – det gjør derimot kanalen bare enda hakket mer underholdende, for når jeg tenker på alle spenna han raker inn på å stå der og være en genuint rasende indignert, lungeslimgromsete, Trump-elskende og småparanoid brumlebasse og uhelbredelig dævelunge på 150 kg burgerkjøtt, bevæpnet med sort sprittusj, ja da unner jeg ham hver cent, gir opp menneskeheten nok en gang, og ler så jeg rister.

  Kort sagt, og for å si det med Voltaire:

  Alex, gamle kremmer og notoriske fear monger guru, jeg er som oftest dypt uenig i hva du sier, og er på ingen måte sikker på at jeg inntil døden vil forsvare din rett til å si det heller, i hvert fall ikke så lenge du brøler så innmari – men er veldig glad for at du sier det uansett, uten min ryggdekning mht. prinsipp eller uforbeholdne støtte i sak.

  For la oss være ærlige; internett ville vært et langt kjedeligere og mer strigla og konformt sted uten Alex Jones. Og viktigst av alt er nok det du (AnneBrit) er inne på, nemlig at han gjennom å drive sine nettsteder har bidratt til å pushe andre, og ofte vel så interessante og skarpsynte kritikere og menere. Jeg har oppfattet at du bl.a. har referert til Max Keiser her, han er ett eksempel. Selv om også han er i overkant energisk foran kameraet, det må jeg få si. Men de er jo innmari amerikanske, disse gutta. Det er vel i grunnen bare det som er saken med den unødvendige utestemmebruken inne i studio. Alex sjøl er vel for sikkerhets skyld fra Texas, der selvtillit og matchende stemmevolum pleide å måles ut i metriske kilotonn heller enn pund.

  Men jeg tror faktisk den nevnte kred’en for å ha gitt andre, hørverdige stemmer en scene og en mikk, kan utvides ytterligere, nemlig til stor kred for hans uvurderlige, bortimot unikt tydelige bidrag til å ha vist vei og åpnet en dør på vid vegg – ikke bare til andre kommentatorer fra samme leir eller naboleiren, men til en hel verden av alternative og korporasjonsuavhengige nyhets-, analyse og debattmedier, for ti–, eller mest sannsynlig hundretusener av mennesker fra overflateverdenen, som oppdaget Alex først (muligens nettopp fordi han brøler så verdensveven skjelver og rister i maskene, i begge betydninger av ordet), for så etter hvert å dykke ned i diverse andre kaninhull, og kanskje finne mer oppriktige forsøk på å forstå verden, og i beste fall også finne seg selv bedre til rette nede i ett av dem.

  Vi krysser fingre & tær for at du har rett i at han ikke har brølt sitt siste primale brøl, men at den form for lavmåls og ynkelig pysete sensur og kontostenging han nå fikk smake, bare blir reklame for neste sett med Alex’ søskenflokk av nettsteder. InfoWars har han vel kontroll på enda, han får bruke den som portal til hva han måtte lande på av nye løsninger for publisering av videoer, bilder og daglige kommentarer og dialog med lammeflokken sin.

  Hva angår forholdet til de av korporasjonene eide og drevede gigantnettsteder som nå har gjort den tabben å kaste ut Alex: Verst for dere, nett-amøber! Alex er ikke død! Men leve Alex likavæl!

  Og husk, Mr. Jones og alle: Det som ikke dreper deg, gjør deg til en drittsekk. Vi trenger en og annen sånn også.

 7. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det har tydeligvis fungert som ropert:

  Amid news of his near-total blacklisting, Jones’ InfoWars mobile app surged in popularity, and is ranked third in the ‘news’ category on Apples app store at time of writing. This ranking places it ahead of apps from CNN, Fox News, and Reddit.

 8. Avatar for Ludvig Ludvig says:

  Russland er godt i gang med å utvikle et globalt internettsystem kalt «Sphere». Prosjektet innebærer utplassering av et system bestående av 640 små satelitter som vil gi integrert kommunikasjon, navigasjon og fjernmottagelse over hele planeten forteller Scott Humor på Sakerbloggen. Systemet vil fungere uavhengig av www. og antas driftsklart i 2022.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

15 flere kommentarer

Deltakere

Historisk kommentararkiv

26 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.