Jeffrey Epsteins gode venner i Norge

0
Jeffrey Epsyein og noen av hans norske venner. Terje Rød-Larsen, Thorbjørn Jagland, Mona Juul, Kjell Magne Bondevik og kronprinsesse Mette Marit

Hvordan stiller det seg med sikkerhetsklareringen til Norges FN-ambassadør, Mona Juul, når ektemannen lånte 130.000 dollar av Jeffrey Epstein som aldri ble tilbakebetalt?

Marius Reikerås.

Menneskehandel er organisert handel med mennesker. Jeffrey Epsteins omfattende norske nettverk.

For ett og et halvt år siden, ble Ghislaine Maxwell dømt til 20 års fengsel for menneskehandel med jenter og unge kvinner som ble utsatt for seksuelle overgrep av den tidligere kjæresten hennes, den avdøde milliardæren, Jeffrey Epstein.

Nylig så jeg «60 minutes Australia», om de grufulle overgrepene som Jeffrey Epstein og hans medsammensvorne gjorde mot tenåringsjenter, og ble svært inspirert av kampgløden til de som fortalte sine historier:

«This is just the beginning» i kampen for rettferdighet, sa den ene.

Den andre sa hun var svært stolt av å stå opp mot «somebody like him», underforstått å stå opp mot de med enorm makt og innflytelse.

Epstein var en nær Norges-venn og knyttet flere kontakter innad i eliten i Norge, ikke minst med tidligere statsråd og diplomat, Terje Rød-Larsen, gift med nåværende FN-diplomat, Mona Juul.

Les: Amerikansk storavis med nye detaljer om Terje Rød-Larsen og Jeffrey Epstein

Men Rød-Larsen-saken er noe langt mer enn historien om diplomatens vennskap med Jeffrey Epstein.

Saken gir nemlig et unikt innblikk i sosialdemokratiets økologi, og hvordan det ordnes og fikses på toppene av den sosialdemokratiske næringskjeden. Og Epstein visste å utnytte norsk naivitet, for å hvitvaske sine overgrep mot uskyldige unge mennesker.

For saken gir innsyn i de tette nettverkene innad i og på tvers av partiskillene, hestehandelen med attraktive offentlige posisjoner som om de tilhørte dem selv og et uformelt og omfattende system av vennetjenester mellom kolleger i politisk og administrativ ledelse, og som er drevet av personlige og ikke fellesskapets interesser.

Les: Riksrevisjonen med knusende kritikk av UDs støtte til Terje Rød-Larsens organisasjon

Saken blottlegger hvordan noen få utvalgtes tilgang til felleskassa gir mulighet til å skaffe seg private fordeler og goder, og noen ganger betydelige personlige formuer på fellesskapets bekostning.

Det lille innblikket vi får i politikkens verden, er ikke akkurat noe vakkert syn.

Som flere kjenner til, har jeg oversendt informasjon om Terje Rød-Larsen til amerikanske myndigheter, for å underbygge vennskapet og forretningene som han hadde med den avdøde sexforbryteren, Jeffrey Epstein.

Blant annet vet vi at Terje Rød-Larsen personlig skyldte Epstein over 130 000 dollar før Epstein gikk bort i 2019. Rød Larsen og hans tidligere tankesmie har fått 100-talls millioner fra både norsk UD og fra Jeffrey Epstein.

(International Peace Institute (IPI, tidligere International Peace Academy) er en uavhengig tankesmie basert i New York. IPI spesialiserer seg mot multilaterale tilnærminger til freds- og sikkerhetsspørsmål og samarbeider tett med FNs sekretariat og medlemsland. IPIs fremste mål er å fremme effektive internasjonale svar på nye problemer og kriser gjennom forskning, analyse og politikkutvikling. IPI fikk kritikk i sin tid av egen styreleder, tidligere australsk statsminister Kevin Rudd, fordi fler millioner i økonomisk støtte var mottatt fra den overgrepsdømte amerikanske finansmannen Jeffrey Epstein.[3] Terje Rød-Larsen var leder for IPI fra 2005 til 29. oktober 2020. Han trakk seg etter at koblinger mellom han og Epstein ble kjent.[4] Han skal ha mottatt donasjoner fra Epsteins stiftelser på vegne av organisasjonen, samt skyldig Epsteins dødsbo minst 130 tusen dollar.[5] IPIs visepresident, Adam Lupel, overtok etter Rød-Larsen.) Wikipedia

Jeffrey Epstein var også med på å «drifte» Clinton Foundation, en stiftelse diverse norske regjeringer har bidratt til å gi +/- en milliard av folkets penger til.

Les: Clinton-stiftelsen og de seks brannfaklene fra Terje Tvedt

Vi vet også at Bill Clinton fløy til Afrika sammen med Epstein i regi av sitt «veldedighetsprosjekt» tilbake i 2002, «i kampen mot AIDS».

Dette er en av minst 26 turer som Clinton skal ha tatt med flyet til Epstein, på folkemunne kalt «Lolita Express».

På turen til Afrika, skal det også ha vært med yngre kvinner som mener seg voldtatt av Epstein.

Tidligere statsminister, Kjell Magne Bondevik, traff Jeffrey Epstein flere ganger, herunder i 2013 og 2015. Det skulle vise seg å være god butikk for Bondevik, for Epstein ga «fredssenteret» til Bondevik 100 000 dollar gjennom Terje Rød Larsens tankesmie, IPI.

Les: Bill Clinton fløy med «Lolita Express» til Oslo og møtte Bondevik

I ti år, frem til høsten 2019, var Thorbjørn Jagland Generalsekretær i Europarådet og bodde på den flotteste adressen i Strasbourg, samme by som Den Europeiske Menneskerettsdomstolen holder hus. Der møtte Jagland Epstein.

Les: – Thorbjørn Jagland tok imot Jeffrey Epstein og Bill Gates i sin Strasbourg-residens

Da temaet kom opp, benektet Jagland overfor Nobelkomiteens leder å ha møtt Jeffrey Epstein. I følge DN tok det ti måneder og gjentatte runder frem og tilbake før tidligere statsminister Thorbjørn Jagland, erkjente å ha møtt Epstein.

Men i mars 2013 var det et møte hjemme hos Jagland, der både Jeffrey Epstein og Bill Gates var til stede.

Til stede var, foruten Bill Gates og Jeffrey Epstein, også representanter for International Peace Institute (IPI), som da ble ledet av av Terje Rød-Larsen.

Og formålet med møtet: Å drive lobbyvirksomhet for Bill Gates sitt kandidatur til Nobels Fredspris.

Slottets hemmelighold vedrørende kronprinsesse Mette Marits mange møter med Epstein under henvisning til at det «bare angår Mette Marit som privatperson» er uakseptabel. En prinsesse i et kongerike, er IKKE en privatperson.

Les: Kronprinsesse Mette-Marits forklaring om kontakten med Epstein holder ikke

Tidligere utenriksminister, Ine Eriksen Søreide, er en nær venn av Mona Juul og Terje Rød-Larsen og lånte leiligheten deres på Frogner da hun feiret sin 40- års dag i 2016.

Som utenriksminister unnlot hun å å svare på hvordan Mona Juul kunne beholde sin sikkerhetsklarering til tross for det som er kommet frem om ektefellens disposisjoner og relasjoner til Epstein.

FN-ambassadør Mona Juul, har avvist å uttale seg om ektemannens forbindelser til Epstein og påstår at hun ikke har kjent til det private lånet på 130.000 dollar som Rød Larsen fikk fra Epstein i 2013.

Les: Hvorfor ga Epstein millioner til Terje Rød-Larsens organisasjon?

Uansett, om hun har visst om det eller ei, er hun som nærstående til en som har hatt omgang med kriminelle miljøer, kompromittert i henhold til Sikkerhetsloven. At ikke PST tar fatt i dette, viser vel igjen Norges forskjellige lovsamlinger.

Les: Kjøper norske politikere seg posisjoner gjennom gaver til Clinton Foundation?

Men, det er ikke bare Terje Rød Larsen som er i amerikansk søkelys. Også tidligere AP-statsråd, Grete Faremo, er involvert i det som fort kan vise seg å være en gigantisk korrupsjonsskandale.


Les artikler på steigan.no om Jeffrey Epstein.

Forrige artikkelRusslands import av kinesisk datastyrt produksjonsutstyr tidoblet under Ukrainakrigen
Neste artikkelA truck drivin’ man just can’t win