Kronprinsesse Mette-Marits forklaring om kontakten med Epstein holder ikke

0
Kronprinsesse Mette-Marit (Shutterstock). Innfelt den pedofilidømte, nå avdøde Jeffrey Epstein

Kronprinsesse Mette-Marit innrømmer at hun har hatt flere møter med den pedofilidømte Jeffrey Epstein i perioden 2011–2013 og hun beklager at hun ikke sjekket fortiden hans grundigere, skriver DN. Kronprinsessen sier:

«– Jeg ville aldri hatt noe med Epstein å gjøre dersom jeg hadde vært klar over alvorlighetsgraden av hans kriminelle handlinger. Jeg burde undersøkt Epsteins fortid nærmere, og beklager at jeg ikke gjorde det.»

DN har kartlagt de norske forbindelsene til sexforbryteren Jeffrey Epstein, som tidligere i år angivelig tok sitt eget liv etter å ha blitt siktet for seksuelle overgrep og menneskehandel. I forbindelse med dette arbeidet har DN fått opplyst at kronprinsesse Mette-Marit hadde en relasjon til Epstein, og stilte derfor spørsmål om dette til slottet 22. november.

Det er altså ikke Mette-Marit som på egen hånd har gått ut offentlig for å rydde opp etter seg. Innrømmelsen kom først da DN hadde funnet ut om denne forbindelsen og stilte et direkte spørsmål til slottet.

Kronprinsessen innrømmer nå at hun har møtt Epstein flere ganger både i Norge og i USA og at hun en gang møtte han i hans hjem i New York. Det var altså ikke et tilfeldig eller enkeltstående møte. Det var en serie med møter, og det gjør Epstein til en prioritert kontakt for Mette-Marit i perioden 2011–2013.

Kronprinsessen sier altså at hun ikke ville hatt noe med Epstein å gjøre hvis hun «hadde vært klar over alvorlighetsgraden av hans kriminelle handlinger».

Denne uttalelsen er garantert finlest mange ganger på slottet før den ble sendt ut, og den er merkelig. Betyr det at hun visste at han hadde et kriminelt rulleblad, men at hun ikke var klar over alvoret? Hva visste og hva visste ikke Mette-Marit om Epstein i 2011–2013?

En annen sak er at det ikke holder vann. Mette-Marit har en stab. De forbereder hennes møter, og særlig når det er flere (mange?) møter med én person, så gjør de bakgrunnssjekk. Slottet må ikke prøve å innbille oss noe annet. Som DNs politiske redaktør sier i et utmerket intervju på DNtv lå informasjonen bare et «Google-søk unna».

Men det er verre enn som så. Det finnes en Wikipedia-artikkel om Jeffrey Epstein, og i den artikkelen var Epsteins pedofile overgrep allerede rikelig omtalt. Denne versjonen av artikkelen fra mars 2011 omtaler overgrep mot ei 14 år gammel jente og det skrives at «By 2011 at least 40 girls aged 13 to 17 had come forward with similar stories, some saying Epstein sexually assaulted them during the massage.[10]« Det står også om pedofilidommen mot Epstein: «In June, 2008, after pleading to a single state charge of soliciting prostitution, Epstein began serving an 18 month sentence. Following his release he will be required to register as a sex offender [15]«

Vil slottet ha oss til å tro at de lot Mette-Marit møte en offentlig kjent pedofilidømt uten å ha lest Wikipedia-artikkelen om ham? Riktignok er vi naive og troskyldige i Norge, men fullt så dumme er vi ikke.

Kronprinsessens forklaring holder ikke mål. Her må hun og staben gå i seg sjøl og skjønne at nå som katta er ute av sekken, så må kortene på bordet.

Vi snakker om Norges framtidige dronning, vi snakker om en person som representerer landet vårt over hele verden, og da holder det ikke å komme med slikt lett gjennomskuelig, unnskyld uttrykket, tullprat.

Vi vil vite:

  • Hvorfor valgte Mette-Marit og staben hennes at hun skulle innlede kontalt med Epstein og ha mange møter med ham?
  • De må ha visst at Epstein var pedofilidømt. Hvorfor valgte de å overse det?
  • Mette-Marit sier at det var flere møter. Hvor mange? Hvor lange? Hvor og når ble de holdt? Hva var dagsorden og hva ble tatt opp?
  • Og hvorfor tok ikke Mette-Marit og slottet opp forbindelsen med Epstein på egen hånd, men ventet til de ble presset av DN?

Problemet er jo det at våre kongelige omgås nettopp de kjendiskretsene som Jeffrey Epstein var en del av. Det er ingen tilfeldighet at også britenes prins Andrew var en del av dette nettverket. Han er som kjent ute på langt djupere vann enn kronprinsessen. Hans offer Virginia Giuffre fortalte BBC om hvordan hun ble presset til å ligge med prinsen og 60-Minutes Australia har denne reportasjen om pedofilinettverket til Epstein der det handlet om trafficking for sex med svært unge jenter. Epstein og hans venninne og hallik Ghislaine Maxwell opptrådte også med prins Andrew på Ascot i 2000, så deres forbindelser går langt tilbake.

Og Epstein var naturligvis ikke alene. Rundt ham fantes det et svært omland av rike kjeltrninger som mer enn gjerne var med på hans fester eller dro med Lolita Express til Pedo-Island for å være med på sex-orgier med unge jenter. Vi hevder ikke at Mette-Marit visste om alt dette da hun møtte ham. Vi hevder bare at det miljøet de kongelige frekventerer er så fullt av finansakrobater, skatteparadismilliardærer og andre rike kjeltringer at det ville vært et lykketreff om hun ikke hadde møtt en pdeofilidømt riking.

Og Epstein dyrket tydeligvis forholdet til Norge. Hvorfor ringte ikke alarmklokkene på Slottet med skingrende signaler?

Bill Clinton fløy med «Lolita Express» til Oslo og møtte Bondevik

Hvorfor ga Epstein millioner til Terje Rød-Larsens organisasjon?

Dette kartet over nettverket til kronprinsen trenger tydeligvis en oppdatering.

Kronprins Haakons nettverk

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png
Forrige artikkelFrankrikes Jan Palach
Neste artikkelLavrov advarer kurderne om å holde seg til avtaler
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).