Hvorfor ga Epstein millioner til Terje Rød-Larsens organisasjon?

0
Jeffrey Epsteins aller største donasjon gikk til Terje Rød-Larsens organisasjon. Deres nettlogo i bakgrunnen, skjermdump av Epstein.

Den pedofilidømte Jeffrey Epstein som døde så beleilig mens det ble forberedt en sak mot ham, hadde opprettet en veldedig stiftelse. Epstein poserte som milliardær, men det er ytterst uklart hvor han fikk formuen sin fra. Men han opprettet i det minste en angivelig veldedig stiftelse.

The Daily Beast har gravd i denne stiftelsen, som for sikkerhets skyld bærer navnet Gratitude America, Ltd. Stiftelsen ble opprettet i 2012 for å støtte «organisasjoner rundt omkring i verden som søke å feire USA og amerikanske idealer».

«I 2016 og 2017 ga Gratitude America, Ltd. støtte til en jenteskole på Manhattan, et tennisprogram for ungdom, kreftorganisasjoner, den berømte teatergruppa på Harvard, fine kunstorganisasjoner ved Lincoln Center og Met Orchestra Musicians, samt til en veldedig organisasjon knyttet til kona til en tidligere president på Harvard som fløy med Epsteins private jetfly, også kalt Lolita Express.»

Den største donasjonen Epsteins stiftelse delte ut gikk imidlertid til tenketanken International Peace Institute Inc. som drives av Terje Rød-Larsen, skriver The Daily Beast. Bevilgningen var på 375.000 dollar. Dette gikk fram av ei melding fra «Jeffrey Epstein VI Foundation» i 2012. Rød-Larsen er fortsatt president i IPI.

Nå er det ingen som kritiserer Terje Rød-Larsen for å ha gjort noe klanderverdig i denne sammenhengen. Men hvorfor hadde Epstein kastet sitt blikk på hans organisasjon og hvorfor bestemte han seg for å gi mest penger til akkurat dem? Av innlysende årsaker er Epstein forhindret fra å svare. Man kanskje Terje Rød-Larsen kan oppklare det punktet?

Omtrent samtidig ga Epstein bevilgninger også til Save Darfur Coalition, Nelson Mandela Children’s Fund, Friends of Israel Defense Forces, Philippe Costeau Foundation, Council on Foreign Relations og Trilateral Commission.

At han ga penger til Venner av den israelske hæren er vel ikke så rart, med hans tette forbindelser til det israelske militærvesenet og Mossad. Han investerte i et oppstartselskap i Israel sammen med Ehud Barak, som hadde vært israelsk statsminister og stabssjef for IDF.

Haaretz: Jeffrey Epstein var i økonomisk partnerskap med tidligere israelsk statsminister

Støtten til Council on Foreign Relations og Trilateral Commission er heller ikke særlig overraskende siden begge tilhører djupstaten i USA og gjør sitt ytterste for også å manipulere andre land. Les om Council on Foreign Relations og Trilateralkommisjonen her:

Council on Foreign Relations – Det virkelige partiet for overklassen i USA

Trilateralkommisjonen ved en av dem

Men hvorfor denne rause støtten til Terje Rød-Larsen og hans organisasjon? Hva slags kontakt har Epstein hatt med dem og hvorfor fant han ut at han skulle gi dem så mye penger? Var det fordi de utmerket seg når det gjaldt å «feire USA og amerikanske idealer»? Vi bare spør. Det finnes antakelig noen svar.

Forrige artikkelEn sirkel av hat
Neste artikkelHong Kongs minkende betydning for Kina