Russlands import av kinesisk datastyrt produksjonsutstyr tidoblet under Ukrainakrigen

0

Kinesisk eksport av avansert maskinverktøy til Russland har tidoblet seg siden Russlands invasjon av Ukraina, med en betydelig økning i handelen med høypresisjons computer numerical control (CNC) enheter, rapporterte Financial Times.

Disse verktøyene, som er avgjørende for metallfresing med ekstrem presisjon, er nå hovedsakelig levert av Kina ettersom Moskva står overfor skjerpede restriksjoner på import fra EU.

Russiske tollrapporter avslørte en betydelig økning i import av CNC-verktøy fra Kina, som beløper seg til 68 millioner dollar, sammenlignet med 6,5 millioner dollar i februar 2022. Denne økningen i import sammenfaller med en merkbar nedgang i CNC-verktøy fra EU, Russlands historiske hovedkilde. Dataene indikerer at CNC-enheter av kinesisk opprinnelse utgjorde 57 % av russisk import etter verdi i juli, en sterk økning fra 12 % før krigen.

USA svarte på denne situasjonen i november ved å innføre omfattende sanksjoner mot store russiske importører av CNC-verktøy.

Dette viser enda en gang at sanksjonspolitikken ikke bare har vært ineffektiv, den har vært direkte kontraproduktiv sett fra et vestlig synspunkt. Den har bidratt til å sveise Russland og Kina sterkere sammen og har skapt en strategisk viktig samhandel de to landene i mellom. Samtidig har sanksjonene ødelagt det russiske markedet for Tyskland og andre europeiske produsenter av datastyrt maskinverktøy.

Smart!

Forrige artikkelMeningsløse prosjekter driver kraftprisen til himmels
Neste artikkelJeffrey Epsteins gode venner i Norge