Amerikansk storavis med nye detaljer om Terje Rød-Larsen og Jeffrey Epstein

0
Terje Rød-Larsen vil ikke forklare seg om sitt forhold til den pedofilidømte Jeffrey Epstein. Bakgrunnsfoto: IPI

Toppdiplomat Terje Rød-Larsen var så ofte innom den avdøde overgriperen og finansmannens hjem i New York at personalet visste at de måtte ha agurker klare for hans gin, skriver Wall Street Journal i en fersk avsløring. Dette skriver DN.

Den amerikanske storavisen Wall Street Journal (WSJ) har publisert en serie artikler ved navn «Epstein-dokumentene». Artikkelserien baserer seg på dokumenter avisen har fått tilgang til om den avdøde overgriperen og finansmannen Jeffrey Epstein. Informasjonen i artiklene skal være basert på «tusenvis av sider med e-poster og kalendere», i hovedsak fra perioden 2013 til 2017.

Kontakt med mektige personer

I lørdagsutgaven, som ble publisert 2. september, skriver WSJ om Jeffrey Epsteins møter med politikere og ledere, og hvilke tjenester han utførte for dem. Dokumentene som avisen har fått tilgang til, skal blant annet inneholde nye detaljer om hvor ofte, og hvor Epstein møtte sine bekjentskaper.

Terje Rød-Larsen fremstår som en viktig brikke i hvitvaskingen av sexforbryteren Jeffrey Epstein.

Dette skrev Aftenpostens Harald Stanghelle på prioritert plass i avisa 23. desember 2019. Epstein fikk en dom for pedofili i 2008. Dommen var knusende, for sjøl om han bare ble dømt for ett tilfelle av ovegrep og fikk en svært mild straff, var det klart at han hadde begått overgrep mot mange unge jenter og lagd et omfattende system for å utnytte dem. Dette er omtalt slik i Wikipedias artikkel i 2011. Stanghelle skriver:

«Etter den knusende dommen i 2008 for sexovergrep trakk mange av de innflytelsesrike og viktige vennene seg unna Epstein. Det var ikke like stas lenger å bli assosiert med en mann som kynisk misbrukte pur unge jenter. Middagene, festene og turene med Epsteins privatfly hadde fått en flau bismak.»

Epstein fortsatte med sexorgiene, men han trengte en utvei for å finne veien tilbake til «det gode selskap». Metoden han brukte var penger. Han kjøpte seg et rykte som velgjører og humanist. Han begynte å gi store summer til diverse «aktverdige formål». Og da pengene lå på bordet – eller var overført til konto – glemte mange beleilig den knusende dommen for pedofili. Som Stanghelle skriver: «en av dem som aktivt lot seg bruke i denne hvitvaskingskampanjen var nettopp Terje Rød-Larsen»:

«Allerede i 2010 finnes det spor av de første donasjonene til IPI. Og i 2017 fikk tenketanken hele 375.000 dollar (3,37 millioner kroner) av Epsteins stiftelse Gratitude America LTD. Stiftelsens egen oversikt viser at dette gjør IPI til den største mottageren av Epstein-penger dette året.»

IPI, eller International Peace Institute, er en stiftelse der Terje Rød-Larsen er president. Donasjonen fra Epstein er dokumentert i ei melding fra «Jeffrey Epstein VI Foundation» i 2012.

Gjeldsbrev avslører: Terje Rød-Larsen skyldte Jeffrey Epstein 130.000 dollar

Et gjeldsbrev, instruksjoner på epost og en foreslått betaling tilknyttet fredsarbeid i Mongolia: Nye dokumenter viser tette forbindelser mellom Terje Rød-Larsen og Jeffrey Epstein. Dette skriver Dagens Næringsliv, som fortsetter:

På et tidspunkt skyldte Terje Rød-Larsen et betydelig beløp privat til Jeffrey Epstein. Senere ville han at FN-tilknyttede og norskstøttede IPI skulle sende penger til finansmannen.

Det står få detaljer i dokumentet Terje Rød-Larsen signerte i juli 2013: Et gjeldsbrev der han forpliktet seg til å betale Jeffrey Epstein 130.000 dollar.

Beløpet tilsvarte da like under 800.000 kroner.

I gjeldsbrevet står det at Rød-Larsen hadde en frist til å gjøre opp for seg: 31. desember 2013. DN har ikke fått svar på spørsmål om hva han skyldte penger for, og om gjelden ble betalt.

Riksrevisjonen med knusende kritikk av UDs støtte til Terje Rød-Larsens organisasjon

«Utenriksdepartementet kontrollerte ikke hvordan International Peace Institute (IPI) brukte pengene, brøt reglene for saksbehandling og tok ikke habilitetsspørsmålet på alvor, viser vår undersøkelse.»

Det skriver Riksrevisjonen, som torsdag 3. juni 2021 publiserte en rapport om Utenriksdepartementets støtte til tankesmien International Peace Institute. Dette skriver Gard Oterholm og Tore Gjerstad i Dagens Næringsliv.

«Ikke sånn et departement skal opptre»

– Thorbjørn Jagland tok imot Jeffrey Epstein og Bill Gates i sin Strasbourg-residens

Thorbjørn Jagland benektet overfor Nobelkomiteens leder å ha møtt Jeffrey Epstein. Men i 2013 var det et møte hjemme hos Jagland, der både Epstein og Bill Gates var til stede. Dette skriver Dagens Næringsliv 2. oktober 2020.

Kronprinsesse Mette-Marits forklaring om kontakten med Epstein holder ikke

Kronprinsesse Mette-Marit innrømmer at hun har hatt flere møter med den pedofilidømte Jeffrey Epstein i perioden 2011–2013 og hun beklager at hun ikke sjekket fortiden hans grundigere, skriver DN.

Kronprinsessen innrømmer nå at hun har møtt Epstein flere ganger både i Norge og i USA og at hun en gang møtte han i hans hjem i New York. Det var altså ikke et tilfeldig eller enkeltstående møte. Det var en serie med møter, og det gjør Epstein til en prioritert kontakt for Mette-Marit i perioden 2011–2013.

Terje Rød-Larsen og kona Mona Juul er en del av det norske jetsettet. De var sentrale operatører for den katastrofale Oslo-avtalen og det overrasket ingen at Mona Juul fikk den prestisjetunge jobben som norsk FN-ambassadør. Hun har vært både statssekretær for Arbeiderpartiet og ekspedisjonssjef. Også hun har møtt Epstein i diplomatiske kretser i New York.

Fortsatt er det mye offentligheten ikke vet om forholdet mellom det norske jetsettet og det korrupte nettverket til Jeffrey Epstein/ Mossad. Men som avsløringene i WSJ viser er det bare et tidsspørsmål før det vil sive ut mye mer.

Forrige artikkelIngen frist for Frankrike når et «Nytt Afrika» stiger fram
Neste artikkelTror du at valget er viktig?