Bill Clinton fløy med «Lolita Express» til Oslo og møtte Bondevik

0
Lolita Express er et fly av typen Boeing 727. Bill Clinton brukte Lolita Express da han besøkte Norge og Kjell Magne Bondevik i 2003.

Loggboka fra det famøse jetflyet til Jeffrey Epstein, flyet med det passende tilnavnet «Lolita Express», viser at Bill Clinton brukte det da han besøkte Norge i november 2003 for å møte daværende statsminister Kjell Magne Bondevik. Dette skrev Aftenposten 11. juli 2019.

Utdrag av loggen som viser norgesbesøket i gult. Kilde: Aftenposten.

Clinton var i Norge for å promotere sin stiftelse Clinton Foundation. Clinton landet med Lolita Express på Gardermoen 3. november 2003 og hadde møte med Bondevik dagen etter. 5. november møtte han daværende utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson og holdt en forelesning på Nobelinstituttet.

Temaet for møtene var Clintons hiv og aids-prosjekt. Andre kilder sier at Clinton reiste med Lolita Express i forbindelse med hiv/aids-prosjektet både i 2002 og 2003, og at Jeffrey Epstein var med på disse turene som gikk til Europa og Afrika. Det var Clinton som ba Epstein om å stille flyet til disposisjon og loggene fra disse reisene finnes her. At en kjent pedofil og handelsreisende i unge jenter også var engasjert i «hiv og aids-arbeidet» er jo interessant nok.

Like interessant er det å få vite om Epstein deltok i møtene med Bondevik og Frafjord Johnson og under foredraget på Nobel-instituttet. Dette burde framgå av departementsprotokollene i det minste. Men disse protokollene vil vel neppe vise hvilke unge jenter de hadde med seg på denne flyturen. Anklagene som er blitt reist mot Epstein sier at han var særlig aktiv med å rekruttere unge jenter i sin sex trafficking mellom 2002 og 2005.

Norge og Clinton Foundation

Sammen med Saudi Arabia har Norge vært blant de aller mest gavmilde overfor Clinton Foundation. Norge regjeringer har gitt hundrevis av millioner kroner til stiftelsen som er kjent for sine høye administrasjonskostnader og anklager om korrupsjon.

Norge øser penger over Clinton Foundation – bare 10% til bistand

«Bedre prevensjon til fattige kvinner»

Den rødgrønne regjeringa stilte en garanti på 800 millioner kroner for Clinton-stiftelsens veldedige arbeid, og Heikki Holmås fra SV sa at «– Vi jobber godt sammen med Bill Clinton og Clinton Foundation. Vi har pengene, og Clinton er knallgod til å samle folk for å skaffe bedre og billigere prevensjon til fattige kvinner.»

Her er vi tilbøyelige til å tro at Holmås har rett. Clinton var sikkert knallgod til å skaffe bedre og billigere prevensjon til fattige kvinner.

Børge Brende fortsatte politikken til Holmås og ga 268 millioner til Clinton-stiftelsen, noe som fikk NRK til å spørre om dette er en investering for å få treffe den neste president Clinton når den tida kommer.

Clinton Foundation fikk millioner etter en telefon til Støre

Det er opplagt at Riksrevisjonen bør granske Norges forhold til Clinton Foundation med svært kritisk blikk. Hvordan var det for eksempel mulig for Hillary Clinton å få 3,6 millioner kroner fra Norge ved bare å ta en telefon til Jonas Gahr Støre?

Men Epstein-saka var ikke død

Etter at Jeffrey Epstein ble funnet, skal vi si selvmordet, har det vært reist alvorlige spørsmål ved om saka nå vil dø med ham, slik at alle de rike og mektige som er involvert kan trekke et lettelses sukk. (En tidligere innsatt i samme fengsel som Epstein sier at det er umulig å begå selvmord for en innsatt der.)

Men det ser ikke ut til at denne saka tar slutt med det første. Dommerne i saka mot Epstein slapp 9. august 2019 ut 2000 sider som gir svært mye dokumentasjon om hvordan Epstein og hans kompanjong Ghislaine Maxwell, datter av mediemogulen Robert Maxwell, drev sin trafficking business med unge jenter. I det første dokumentet starter dommerne med ei liste over 9 udiskutable fakta om seksuelt misbruk av unge jenter, og det fortsetter og fortsetter side opp og side ned. Dokumentene finnes her.

Sex-Slave Titles Unveiled in Tranche of Jeffrey Epstein Files

Epstein-saka åpner et vindu inn i den forbryterske og dekadente verdenen til noen av de rikeste og mektigste menneskene på planeten og avslører deres menneskeforakt, deres arroganse og deres absolutte kynisme. Det er lite trolig at vi med det første vil få hele sannheten på bordet. Men de flikene av ubestridelige fakta vi allerede har fått se er mer enn nok til å danne seg et bilde av hva det handler om.

Forrige artikkelÄr Ryssland ett imperialistiskt land?
Neste artikkelUSA truer med å trekke ut troppene fra Tyskland. Flere tyske politikere: Flott, ta med dere atombombene i samme slengen!
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).