Arktis: Den nye kalde krigens vinder uler ved polarsirkelen

0
Nordlys over Grønlands hovedstad Nuuk. Shutterstock

I to artikler i dag tar vi opp spørsmål som er knyttet til den nye kalde krigen i Arktis. Den ene tar for seg den geopolitisk striden om Arktis og den andre Norges forvaltning av Svalbard. Vi må innse at den nye kalde krigen kommer veldig nær oss og at det er store strategiske, militære og økonomiske interesser som står på spill. Norge ville hatt alt å tjene på å opprettholde en mest mulig nøytral og upartisk linje. Men med det NATO-regimet vi har i Norge for tida er det dessverre lite sannsynlig at det vil skje. Vi har tidligere publisert en del artikler om striden om Arktis, ikke minst knyttet til kampen om Grønland. Vi henter fram igjen noen av dem her:

Forrige artikkelEndringer i valgsystemet på Svalbard vekker sinne, Støre ble møtt med demonstrasjoner
Neste artikkelLockdown Files: Sannheten om fryktkampanjen som skulle tvinge Storbritannia i kne