Frankrike: Nasjonalforsamlinga stemte ned koronapasset i første omgang

0
Den franske nasjonalforsamlingas bygning i Paris / Shutterstock

108 delegater mot 103, men Macron tvang fram ei ny avstemning og fikk trumfet det gjennom.

Emmanuel Macron og hans parti LREM gikk på et uventet nederlag i den franske nasjonalforsamlinga da den hans regjering la fram forslaget til lov om koronapass, #PassSanitaire. Motstanden blant parlamentarikerne var stor, og altså så stor at forslaget fra statsminister Jean Castex falt. Men Castex sa straks at «nå skal vi gjøre en avtale med flertallet for å løse dette problemet». Denne uttalelsen fikk parlamentarikere som blant annet Adrien Quatennens fra France Insoumise til å bemerke at «demokratiet er tydeligvis et problem for M. Castex».

Og ganske riktig, etter å ha drevet en masse press og taktikkeri på bakrommet klarte Castex å trumfe gjennom ei ny avstemning etter midnatt, og denne gangen fikk loven flertall. Quatennens repliserte på Twitter:

Og slik jobber regjeringa. Først tapte den voteringa om #PassSanitaire. Etter noen timer med god mat, midt på natta, reorganiserte den avstemningen for å vinne den. Slik fungerer parlamentarisk demokrati i Macronia. God natt alle små.

Det var først etter mange endringsforslag og omskriving av teksten at regjeringa lyktes i å få på beina et flertall. Det sentrale for regjeringa Castex var å få muligheten til å fortsette med portforbud mellom klokka 21.00 og 0.600 fram til 30. juni 2021, skriver Le Parisien.

Den lange kampanjen for koronapass

Kampanjen for koronapass ble for alvor startet av World Economic Forum i juli 2020.

I en artikkel på sine nettsider 30. juli 2020 skriver de at framtida til internasjonale reiser ligger i å innføre et CovidPass som skal brukes som en standardløsning for å få adgang til flyplasser og grenseoverganger.

Forslaget blir lansert via en av deres såkalte Young Global Leaders, Mustapha Mokass, men det er ingen tvil om at WEF la sin prestisje og makt bak forslaget.

Mokass håpet at hans app aom skal lanseres i september 2020 vil bli standardløsning for flyselskaper, flyplasser og grensekontroller og at det også vil bli tatt i bruk av hoteller, kinoer, teatre, sportsarrangementer og konserter.

WEFs prosjekt ble kalt CommonPass og det er et prosjekt som er utviklet av milliardærklubben World Economic Forum og The Rockefeller Foundation i samarbeid. Det tar sikte på å være en elektronisk dokumentasjon av brukernes covid-19 status og er ment brukt ved grensepasseringer, eller som det heter på nettsida deres:

For at global reise og handel skal komme tilbake til nivået før pandemien, trenger de reisende en sikker og verifiserbar måte å dokumentere sin helsestatus på når de reiser og krysser grenser. Land må være i stand til å stole på at en reisendes status ved en COVID PCR-test eller vaksinasjon administrert i et annet land er gyldig. Land vil også trenge fleksibiliteten til å oppdatere kravene til helseskjerming når pandemien utvikler seg og vitenskapen utvikler seg. Flyselskaper, flyplasser og andre interessenter i reisebransjen vil trenge det samme.

Det er altså en app som henter ut brukerens helsedata i en form som kan presenteres på en mobiltelefon i form av en maskinlesbar informasjon. Så snart dette blir allmennt tilgjengelig, ligger det snublende nær å gjøre det obligatorisk, altså et globalt, digitalt covid-pass.

Og dataene i bunnen er basert på PCR-tester, som er alt annet enn pålitelige. The Commons Project skrev da at 350 ledere fra offentlig og privat sektor i 52 land allerede var i gang med å «lage et rammeverk for sikker grensepassering».

Deretter ble koronapass ei sak for EU, og så tvinges det igjennom i land etter land, slik vi har sett i Frankrike, og slik regjeringa Solberg nå ønsker å gjøre i Norge.

I november 2020 kommenterte vi dette slik:

Her merker vi hvordan World Economic Forum tar overnasjonal styring i å tre en spesiell teknologisk løsning nedover hodene på folk på tvers av alle politiske kontrollmekanismer som måtte finnes. Og vi aner konturene av deres «fjerde industrielle revolusjon» der vi alle skal være sporbare og digitaliserte. Og det er enormt store kapitalinteresser som står bak. Hva kan gå galt?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.