Vi må snakke om Kina

0
Illustrasjon: Shutterstock

Nærmest daglig får vi servert negative nyheter om Kina. Landet utpekes som en trussel mot Vesten, og en trussel mot våre «vestlige verdier». Samtidig pågår det en farlig militær opptrapping rundt Kinas grenser. Denne konfrontasjonspolitikken støttes også av Norge, som nylig har vedtatt sanksjoner mot landet.

Vi snakker med Thore Vestby fra «The Transnational Foundation for Peace & Future Research» (TFF) om Kina og hvordan Norge bør forholde seg til landet. Vi tar opp det påståtte folkemordet på uighurene i Xinjiang og de mye omtalte «demokratiprotestene» i Hong Kong.

Vestby er tidligere stortingsrepresentant for Høyre. Han gjorde seg bemerket i 2018 ved å nominere Kinas president Xi Jinping til Nobels fredspris for arbeidet med «The Belt and Road Initiative» (BRI).

YouTube player

Dette intervjuet ble først publisert på Spartakus.

Forrige artikkelFrankrike: Nasjonalforsamlinga stemte ned koronapasset i første omgang
Neste artikkelBlinken tar hykleriet om pressefrihet opp på nytt og ukjent nivå