For 80 år siden ble 532 jøder ført om bord på Donau

0
DS.Donau ble brukt som fangeskip til deportasjon av norske jøder. Bakgrunnsbilde: Fotograf ukjent/Wikimedia Commons (Offentlig eie)

Tenåring Nor B. Guderud undrer: Hva kan vi lære av dette?

Av Nor B. Guderud og Berge Ø. Guderud

Natt til 26. november 1942

Det er natt til 26. november 1942. Det bor i overkant av 2100 jøder i Norge, og alle er nå i stor fare.

Det er hektisk varslingsvirksomhet i Oslo denne natten er. Folk ringer på dører og gir jødiske familier beskjed om at de må komme seg vekk så fort som mulig. Rykter hadde på forhånd gått om en stor, forestående aksjon. Mange rekker å komme seg i skjul, før de senere tar seg over grense til Sverige. Andre er ikke like heldige.

Milorg advarer jøder rundt Oslo

Milorg er også blitt klar over situasjonen, og her er en historie om Hjemmefronten og jødene – som NRK ikke ville vise – fortalt av Gunnar Sønsteby.

Gunnar sier i denne videoen bl.a. at: Jødene hadde ikke lyst til å reise, mange av de nektet å reise…

Gunnar forteller videre at:

Ute i Bærum sendte Milorg folk ut for å varsle de og si at de måtte ikke reise. Så kommer det en mann til dem som sier dere må ikke reise. Så sier de: Hvem er du? Ja, jeg er hemmelig medlem i Milorg. Ja, hva heter du? Jeg kan ikke si det…

…En av Milorg-karene satt da og ventet i to timer. De sa NEI! Et par timer etterpå var de tatt. Vår mann holdt på å bli tatt, han var veldig redd for å bli tatt, han satt og ventet i to timer!

Denne mannen er Nor sin farfar, Øistein, og vår familie kan bekrefte at alt det Gunnar Sønsteby sier er rett. Det er kritikkverdig at ikke NRK har villet vise historien til Gunnar Sønsteby om Hjemmefronten, Milorg og jødene de skjebnesvangre dagene i november 1942.

Øistein forsøker å redde familier

Øistein E. Guderud, var formann både for Milorg D13 – og for Samarbeidsrådet for Krigsveteraner i Norge – helt til han sovnet stille inn, 14.01.2016. Øistein var nær venn og «Milorg-kollega» av Gunnar.

I en bok om Øistein: GUTTEN SOM LURTE GESTAPO ,skrevet av Harald Utter, kan man på side 84 – 87 lese hendelsen om hvordan Øistein som ung gutt på 18 år villig påtok seg en stor personlig risiko ved å ta kontakt med familien Benkow på Stabekk i november 1942 – for å opplyse at alle jøder i Norge skulle arresteres og transporteres til Tyskland.

Dette ble slik Gunnar Sønsteby sier, utført på oppdrag fra Milorg i et forsøk på å få reddet flest mulig jøder fra Nazistene. Ulykkeligvis, så valgte denne familien IKKE å høre på advarslene fra en ung ukjent gutt på 18 år, som sa han var sendt av Milorg. Etter to timer hadde familien bestemt seg for å bli. Det skulle vise seg å bli en svært skjebnesvanger avgjørelse, og førte til at hele familien inkludert lille Ada på 4 år, ble sendt med troppeskipet Donau med deportasjonen av jøder fra Oslo 26. november 1942. Neste stopp skulle bli Stettin – og til slutt dødsleiren Auschwitz. 532 jøder ble ført om bord på Donau – bare 9 kom tilbake.

Jo Benkow forteller om lille Ada

Tidligere Stortingspresident, Jo Benkow, har mange ganger vært intervjuet og/eller skrevet om den skjebnen som ble tildelt lille Ada. Jo Benkow skriver om lille Ada, Holocaustdagen 27. januar 2012:

Som svært ung gutt under krigen hadde jeg en kusine som het Ada. Hun døde før hun fylte fire år. Jeg var inderlig glad i den lille tilveksten til vår familie. Den dag i dag ser jeg henne for meg da jeg kom på besøk til min tante. Hun satt der og strakk armene ut mot den eldre fetteren sin. Jeg ser henne for meg slik hun satt der, nybadet og inntullet i sin mors aller største badehåndklede. Hun luktet søtt solskinn slik det lukter av nybadede småbarn. Hun så på meg med klare øyne fylt av glede.

Det er en grunn til at jeg forteller dette. En kald dag, jeg tror det var 1. desember 1942, ble hun sammen med de øvrige kvinnelige medlemmer av min familie kledd naken og skysset inn i et rom som de tyske rasehysterikerne sa var en dusj. Men det kom ikke noe vann, bare gass. Det som utspilte seg der, har forfulgt meg resten av livet. Jeg lurer på om hun egentlig forsto hva som skjedde, om hun gråt eller hvor lang tid det tok.

Et åpent sår for farfar, Øistein

Dette var den samme lille Ada bare 4 år, som den unge gutten Øistein hadde forsøkt å redde – i et svært risikofylt oppdrag fra Milorg. Vår familie vet at denne hendelsen for Nor sin farfar Øistein – var et sår som for all tid ikke ville gro. Øistein opplevet mye under krigen, men hendelsen med lille Ada, og familien Benkow, ble kanskje den hendelsen som likevel til slutt gjorde sterkest inntrykk.

Nor spør: Hva kan vi lære av dette?

Første tanke er: Aldri mer!

…men Nor undrer: Er dette riktig? Har vi lært av historien? Kan vi være sikre på et: NEVER AGAIN? 

Torsdag 24. november kunne vi lese at Riksantikvaren har fredet deportasjonsmonumentet som – et «Sted for erindring» på Akerhuskaia i Oslo. Men Nor spør likevel: Har vi virkelig lært?

Lørdag 19. november holder Nor en appell for WORLD WIDE RALLY FOR FREEDOM på Eidsvoll plass – foran Norges Storting. Nor holder appell etter verdens første Fakkeltog for ØDELAGTE LIV, som følge av Corona«vaksinering».

Nor sier bl.a. at:

WE ARE AT WAR

We have all been exposed to WAR with a Lying and Corrupt – WHO – for nearly three years.

Let’s compare 2022 – to the year 1942 – then Europe had been exposed to WAR for 3 years.

*

No one in 1942 – needed any experts to be see that the evil forces of – HITLER – had locked people down – he had issued “Gesundheits-pass” – and had injured and killed lots of people.

*

Today in 2022 – we can all see that the evil forces of – WHO – has got people locked down – has issued Covid passes – and in fact has already injured and killed lots of innocent people.

This is EVIL – Harm HAS Been Done

Nor trekker parallell til det som skjedde Tyskland. Hitler hadde segregert folket i to grupper, og det ble bygget konsentrasjonsleirer for den utstøtte gruppen. Dette kan vi dessverre finne igjen i dag. Adolf Hitler gikk for «Gesundheits-pass» – og Ursula von der Leyen går for et «WHO-vaksinepass» .

Nor knebles av ukjente krefter

Nor har bedt Kong Harald V om å stå frem som den første statsleder som sier: NEI til Coronapass, for å samle det norske folk. Nor gjorde dette første gang 1. desember 2021, da Nor spilte: JA VI ELSKER på trompet foran Slottet i Oslo, tidlig en kald vinterdag. Det ble laget en YouTube video denne dagen, men noen har tatt kontakt med YouTube for å få den slettet grunnet «Medical misinformation». Nor opplever dette som klart ulovlig begrensning av ytringsfrihet, så den er lastet opp på nytt på Rumble: 

https://rumble.com/v1l8gmr-is-a-norwegian-teenager-censored-by-the-king.html

Nor er fast bestemt på å kjempe for det han mener er det rette – og vil derfor fortsette å kreve rett til fri ytring, gitt i Norges Grunnlov § 100. Nor vil fortsette å forsøke å fremme sannhet, selv om han opplever at både Mellom Nes skole i Asker – og en samlet presse i Norge – har valgt å «overse og ignorere» en tenåring, som jobber for at barn og unge skal bli hørt.

Hva er budskapet til Nor?

Nor har startet, og leder, et internasjonalt prosjekt: IT’s Cool to say NO – for å bidra til å gi alle barn og unge, reell mulighet til å ta informerte valg i alle forhold som er viktige for deres fremtid. Nor vil ikke godta at noen nasjon, eller noe folk, blir segregert – slik at en gruppe settes opp mot en annen.

Segregering ved Coronapass vil føre til at en av gruppene lett vil kunne bli diskriminert av totalitære krefter. Det var segregering, som la grunnlaget for forfølgelse og utrydding av jøder. Nor tenker at alle nå må samarbeide, så dette ikke kan skje på nytt. Samling av Norge er viktig for Kong Harald V, for kongehus, regjering og storting. Noe annet, ville lett kunne bli ansett som et svik av land og folk.    

KONGENS NEI til Coronapass

Nor har velment oppfordret Kong Harald V til en samtale, i audiens,  for å snakke om behovet for å gi det norske folk et: KONGENS NEI til Coronapass, og stans av et farlig medisinsk eksperiment i regi av WHO. Kong Harald V har avslått – han ønsker ingen samtale om fremtiden for barn og unge i Norge.

KONGENS NEI 1940

Kong Haakon VII ga sitt: KONGENS NEI, i 1940 til den Tyske okkupasjonsmakt i Norge, med god støtte fra Kronprins Olav V. Nor tenker dette var viktig for å motivere det norske folk til å kjempe for Norges suverenitet og frihet. Nor tenker et KONGENS NEI bidro til å gi Øistein mot til å sitte å vente i to timer hos familien Benkow, selv om Øistein både holdt på å bli tatt – og også var veldig redd for å bli tatt…

KONGEN NÅ

Nor spør på en dag som dette: HVA NÅ? Vil Kong Harald V vurdere å si: NEI til Coronapass – eller vil han legge seg på linje med WHO, sterkt influert av Kinas kommunistiske parti, World Economic Forum og private interessenter?

Nor har satt seg godt inn i hva disse organisasjonene står for av makt og kontroll. Nor håper derfor at Kong Harald V nå vil velge Norges viktigste Fjellvettregel – Nr. 8: «Vend i tide, det ingen skam å snu»!

Bare da vil Nor føle seg trygg på et: ALDRI MER.

NEVER AGAIN

Holmen, 26. november 2022                            

Nor B. Guderud, i samarbeide med Berge Ø. Guderud

Forrige artikkelSkandale på skandale etter vettlaust vedtak i 2019 og pelsdyrbøndene venter!
Neste artikkelNorge mer aktivt inn i Ukrainakrigen: – Et betydelig bidrag til EUs militæroperasjon