Innsidere i OPCW: De er blitt en partisk organisasjon som bygger på rykter og falsk vitenskap

5
Illustrasjon: The Grayzone

OPCW, organisasjonen for forbud av kjemiske våpen, kom nylig med en rapport som beskyldte Syrias regjering for et gassangrep i 2017. USAs utenriksminister Mike Pompeo lovpriste rapporten og brukte den til enda en kampanje mot Syria og det syriske folket. Men nåværende og tidligere innsidere i OPCW har vist at organisasjonen har mistet sin troverdighet og er blitt en partisk aktør. The Grayzone har publisert et brev fra nåværende og tidligere ansatte i OPCW der de punkt for punkt viser hvor lite profsjonell og hvor lite vitenskapelig organisasjonen er blitt.

Innsiderne skriver blant annet:

«Faktisk ønsker en rekke upartiske og prinsippfaste fagpersoner ikke lenger å bli assosiert med de politisk motiverte rapportene som blir gitt ut av OPCW og nå IIT. Mange anser dette arbeidet og disse rapportene som prosedyremessig og vitenskapelig feilaktige. Noen av oss mener at de ikke burde sees på som å representere OPCW-inspektørers arbeid i det hele tatt.»

De skriver også at:

«Den nylige publiseringen av IIT-rapporten om påståtte kjemiske angrep på Ltamenah 24., 25. og 30. mars 2017, har igjen demonstrert misbruk av OPCW fra innflytelsesrike statlige aktører for å fremme sine politiske og utenrikspolitiske mål. Det var veldig tydelig for oss under opprettelsen og oppsettet av IIT at det ikke var å undersøke påståtte hendelser med kjemiske angrep i Syria. I stedet ble laget opprettet ganske enkelt for å finne den syriske regjeringen skyldig i kjemiske angrep. Dets troverdighet ble derfor kompromittert fra starten, og alle som fremdeles tenker annerledes er enten uinformerte eller naive. Denne første rapporten fra IIT har tydelig forsterket dette faktum.«

IIT er OPCWs Investigation and Identification Team (IIT).

I brevet vises det til at absolutt alt det materialet som er brukt i OPCWs rapport er skaffet fram av det de kaller «opposisjonskrefter», og det betyr som vi vet de terroristgruppene som fortsatt kjemper i Syria. Det er de som har skaffet fortellingene, vitnene, jorprøvene, metallfragmenter, forografier og videoer. Dette materialet er så fraktet ved hjelp av NGOer, som også er partiske, til en lagringsplass i Tyrkia. Og som innsiderne sier:

«Hvert eneste stykke «bevis» er skaffet fram av dem som har alt å vinne på å få anklaget sine motstandere for å drive kjemisk krigføring.»

IIT er ikke et fagorgan sammensatt av eksperter på kjemi, kjemiske våpenprosesser eller teknologi, våpensystemer eller ballistikk. Dermed er de helt avhengige av å hente inn «ekspertise» utenfra. Og hvem henter de denne hjelpen fra? Hva slags eksperter er det?

Innsiderne svare:

«Det er veldig tydelig at de representerer de samme vestlige og NATOs etterretningstjenester, enheter, institutter, laboratorier og enkeltpersoner som alleredehar investert så mye i å «bevise» den syriske regjeringens medvirkning. Deres profesjonelle omdømme er ikke på spill hvis de gir tvilsomme råd, fordi de forblir navnløse, ansiktsløse “eksperter.” Derfor blir funnene deres aldri utsatt for noen fagfellevurderinger.»

Ny lekkasje fra OPCW: 20 inspektører tok avstand fra fortellingen om «gassangrep»

Wikileaks kom i desember 2019 med en ny bombe fra Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW), organisasjonen som skulle etterforske påstandene om et gassangrep fra den syriske hæren i Douma. De dokumentene som er lekket via Wikileaks viser at det var massiv opposisjon internt i OPCW der hele 20 inspektører distanserte seg fra den narrativen som USA ville ha.

De 20 inspektørene skrev i et internt memorandum at de følte at den rapporten som ble publisert «ikke gjenspeilte synspunktene til de gruppemedlemmene som ble sendt til Douma».

Les også:

– «Gassangrepet» i Douma var arrangert, sier berømt MIT-forsker

Enda et dokument avslører det falske gassangrepet i Douma

BBCs Syriareporter: – Jeg kan bevise at gassepisoden i Douma var fabrikert

Bevisene det aldri var meningen vi skulle se om «gass»-angrepet i Douma


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting. Og få gjerne med deg venner og kolleger.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Snart er det full krig mot Syria igjen, siste dager så har alle nøytrale og frie medier blitt stengt ned uten så mye som en liten forklaring, samme har FB kontoene deres osv blitt.

  Hvor mange dager er det til Steigan også blir stengt ned ?

  Menneskeheten er nå i full krig mot super psykopatene i dypstaten, den siste krigen har startet, enten så blir vi utslettet eller så vinner vi og går en nye æra i møte i fred og harmoni.

 2. OPCW er korrupte.
  Alle toppfolka får mange pengar på hemmelege konto også i FN, NATO, EU, alle.
  USA har betalt alle statssjefane i Europa i alle år. Ref. Paul Craig Roberts.

  Facebook med 1,7 millliardar brukarar er viktigaste søkemotor i mange land, og har starta ny sensurbølge.
  The Unz Review vart stengt på FB 1. mai.
  Trur vi snart må legge om våre nettvanar og gå inn via frie kanalar.

 3. Avatar for Johnny Johnny says:

  Var ikke klar over at satanistene hadde sensurert SouthFront, men du kan bruke DENNE KANALEN for å holde deg oppdatert.

  Under en video fra Syria 2 mai, der russisk militærpoliti nok en gang blokkerer amerikanske satanistiske leiemordere ute for å omgjøre Syria til et helvete!

  https://www.youtube.com/watch?v=6ni9_ajJ6Dk
 4. Takk, bruker R&M, men de er langtfra like fra som South Front.

  Tror problemet ligger her :wink:

  The Protocols of The Learned Elders of Zion

  PROTOCOL 12
  CONTROL OF THE PRESS

  WE CONTROL THE PRESS

  1. Not a single announcement will reach the public without our control. Even now this is already being attained by us inasmuch as all news items are received by a few agencies, in whose offices they are focused from all parts of the world. These agencies will then be already entirely ours and will give publicity only to what we dictate to them."
 5. Bare litt om litt om 5 G og link til den nettsiden til de som FN rapporten sier står bak 5G.

  FN rapporten " Our global neigbourhood" spesifiserer aktørene som deltar i "global governance ", og det er blandt annet det som har med informasjonsteknologi å gjøre, og 5G systemet tilhører global governance aktøren ITU. https://www.itu.int/en/pages/default.aspx
  Det er Agenda 2030 ikonet øverst oppe til høyre her på siden deres. ( se link over )

  ITU has responsibility–now shared with GATT–for creating a regime of global governance for the rapidly expanding, interconnected network of telecommunication, multimedia, and information technology systems.
  Et annet sted på nettet kan vi lese at det er de som også har med 5 G å gjøre.
  The ITU has taken an active role in coordinating the global development of 5G.

  “ITU is the United Nations specialized agency for information and communication technologies – ICTs”

  International Telecommunications Union" .

  We allocate global radio spectrum and satellite orbits, develop the technical standards that ensure networks and technologies seamlessly interconnect, and strive to improve access to ICTs to underserved communities worldwide.

  Tilbake til “Our global neigbourhood” kap 4 , vet man nemlig hva alt dette handler om :

  A system of Global governance.

  Det sier at ITU er en aktør der. ( anbefaler å lese dette nøye ) :
  "Several functional, specialist institutions should also be mentioned, *such as the International Telecommunications Union (ITU), * the International Maritime Organisation, the Bank for International Settlements (BIS), and the Paris Club.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere