Ny lekkasje fra OPCW: 20 inspektører tok avstand fra fortellingen om «gassangrep»

7
Bakgrunnsfoto: Shutterstock

Wikileaks har kommet med en ny bombe fra Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW), organisasjonen som skulle etterforske påstandene om et gassangrep fra den syriske hæren i Douma. De dokumentene som er lekket via Wikileaks viser at det var massiv opposisjon internt i OPCW der hele 20 inspektører distanserte seg fra den narrativen som USA ville ha.

De 20 inspektørene skrev i et internt memorandum at de følte at den rapporten som ble publisert «ikke gjenspeilte synspunktene til de gruppemedlemmene som ble sendt til Douma».

Les også: Ledelsen i OPCW anklaget for å ha doktorert rapporter om syriske kjemiske våpen

Slik valgte NRK å slå opp denne saka i april 2018. Vi vet nå at dette var usant og at rapporten var forfalsket internt i OPCW. Vil NRK beklage?

Kunne ha ført til 3. verdenskrig

Det er mer og mer åpenbart at vi står overfor en massiv svindel i OPCW. Det forelå tydeligvis rapporter fra deres egne inspektører som viste at Syria ikke hadde brukt kjemiske våpen i Douma, men at dette bevisst ble slettet fra den endelige rapporten. Og dette er ikke en hvilken som helst svindel, det er en av de farligste svindlene vi har opplevd. I verste fall kunne det ha betydd starten på en tredje verdenskrig, slik Daily Mail skriver.

Påstandene om at Syria hadde brukt kjemiske våpen ble nemlig det påskuddet USA, Storbritannia og Frankrike trengte for å angripe Syria og syriske regjeringsanlegg 14. april 2018. Angrepet var et krystallklart brudd på internasjonal lov, og dersom det hadde truffet russiske styrker eller anlegg i Syria, kunne det har ført til en gjengjeldelse fra Russlands side, noe som igjen kunne ha utløst en spiral av gjengjeldelser som fort kunne ha kommet ut av kontroll.

– «Gassangrepet» i Douma var arrangert, sier berømt MIT-forsker

Enda et dokument avslører det falske gassangrepet i Douma

BBCs Syriareporter: – Jeg kan bevise at gassepisoden i Douma var fabrikert

Bevisene det aldri var meningen vi skulle se om «gass»-angrepet i Douma

Mediene tause, inkludert Klassekampen

Norske medier har vært tause om denne skandalen fra OPCW, og det gjelder også avisa Klassekampen, som tidligere har vært kritisk til USAs krigseventyr i Midtøsten, men som nå altså har valgt å tie stille. Kan Klassekampens redaktør Mari Skurdal forklare avisas faste ledere og den øvrige offentligheten hvorfor avisa har valgt å tie? Klassekampen hadde en gang ei moroside, TF-sida, som hadde mottoet «Tier når det trengs». Er dette mottoet nå overtatt av hele avisa?

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Mitt-innlegg-7-1024x1024.png
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Har virkelig ikke Kina og Russland i følge med andre land gjennomslagskraft nok til å få OPCW grundig etterforsket? Alle ser jo hva som skjer her: USA har brukt OPCW som et instrument i egen informasjonskrig. Det er bare ett av veldig mange eksempler på hvordan USA undergraver internasjonal lov og rett. Dette må etterforskes og meisles i historiens granitt. For når alt kommer til stykket så er det bare sannheten som er mektig nok til å holde demonen i tømmene i dens forsøk på å ødelegge verden. Hadde Russland og Kina brukt en brøkdel av sine våpenbudsjetter på å verne det internasjonale retssystemet mot angrepene fra USA, så ville det gitt langt bedre avkastning enn disse fånyttes forsøkene på å matche USA militært.

 2. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Godt poeng. Man kunne jo også kreve at Norge melder seg ut av OPCW og saksøker dem. På stortinget kunne mantra være: Norge samarbeider med kriminelle

 3. Avatar for Johnny Johnny says:

  I dag er det ingen som setter spørsmålstegn ved ytringsfriheten som en overordnet, ukrenkelig og urokkelig verdi i Norge, skriver medielabben!

  Vel, Wikileaks-lekkasjen viser klart og tydelig at pressefriheten i Norge er en myte, og at det norske demokratiet er en illusjon!

  Uten sterke og uavhengige medier, bryter samfunnet sammen, skriver Hanne Skartveit!
  Etter alle avsløringene om den sterke sensuren i norsk presse framstår Hanne Skartveits artikkel latterlig, selvskrytende propaganda i beste Kim Jong un-stil !

  Avisa klassekampen er forlengst ødelagt og avisa framstår i dag som et hån mot arbeiderklassen!

 4. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Nord-Korea er fortsatt i krig. De kan bli utsatt for å første-angrep med atom-våpen imorgen. Liksom Russland, de gjennomfører øvelser hvor halve befolkningen er involvert? Regn med at Pyongyang kan evakueres på 6 timer.

  https://www.youtube.com/watch?v=ADN0H6MREHA
 5. Avatar for Mari Mari says:

  Nei, som du jo vet er både Kina og Russland erklært fiender av den frie vestlige verden og dens demokratiske og åpenhjertige forkjempere av fred og frihet som Kil…Hillary Clinton og DNC, Tory og andre store Israel lojale ansatte verdensledere.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

7 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.