Ny lekkasje fra OPCW: 20 inspektører tok avstand fra fortellingen om «gassangrep»

0
Bakgrunnsfoto: Shutterstock

Wikileaks har kommet med en ny bombe fra Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW), organisasjonen som skulle etterforske påstandene om et gassangrep fra den syriske hæren i Douma. De dokumentene som er lekket via Wikileaks viser at det var massiv opposisjon internt i OPCW der hele 20 inspektører distanserte seg fra den narrativen som USA ville ha.

De 20 inspektørene skrev i et internt memorandum at de følte at den rapporten som ble publisert «ikke gjenspeilte synspunktene til de gruppemedlemmene som ble sendt til Douma».

Les også: Ledelsen i OPCW anklaget for å ha doktorert rapporter om syriske kjemiske våpen

Slik valgte NRK å slå opp denne saka i april 2018. Vi vet nå at dette var usant og at rapporten var forfalsket internt i OPCW. Vil NRK beklage?

Kunne ha ført til 3. verdenskrig

Det er mer og mer åpenbart at vi står overfor en massiv svindel i OPCW. Det forelå tydeligvis rapporter fra deres egne inspektører som viste at Syria ikke hadde brukt kjemiske våpen i Douma, men at dette bevisst ble slettet fra den endelige rapporten. Og dette er ikke en hvilken som helst svindel, det er en av de farligste svindlene vi har opplevd. I verste fall kunne det ha betydd starten på en tredje verdenskrig, slik Daily Mail skriver.

Påstandene om at Syria hadde brukt kjemiske våpen ble nemlig det påskuddet USA, Storbritannia og Frankrike trengte for å angripe Syria og syriske regjeringsanlegg 14. april 2018. Angrepet var et krystallklart brudd på internasjonal lov, og dersom det hadde truffet russiske styrker eller anlegg i Syria, kunne det har ført til en gjengjeldelse fra Russlands side, noe som igjen kunne ha utløst en spiral av gjengjeldelser som fort kunne ha kommet ut av kontroll.

– «Gassangrepet» i Douma var arrangert, sier berømt MIT-forsker

Enda et dokument avslører det falske gassangrepet i Douma

BBCs Syriareporter: – Jeg kan bevise at gassepisoden i Douma var fabrikert

Bevisene det aldri var meningen vi skulle se om «gass»-angrepet i Douma

Mediene tause, inkludert Klassekampen

Norske medier har vært tause om denne skandalen fra OPCW, og det gjelder også avisa Klassekampen, som tidligere har vært kritisk til USAs krigseventyr i Midtøsten, men som nå altså har valgt å tie stille. Kan Klassekampens redaktør Mari Skurdal forklare avisas faste ledere og den øvrige offentligheten hvorfor avisa har valgt å tie? Klassekampen hadde en gang ei moroside, TF-sida, som hadde mottoet «Tier når det trengs». Er dette mottoet nå overtatt av hele avisa?

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Mitt-innlegg-7-1024x1024.png
Forrige artikkelNorsk FN-topp var i middag med Jeffrey Epstein
Neste artikkelEUs klimamål en bløff?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).