Enda et dokument avslører det falske gassangrepet i Douma

0
En av de to angivelige gassylindrene fra Douma som ble lagt fram som angivelig bevis. Et problem er imidlertid at den ikke passer med innslagshullene i bygningen.

Pro-vestlige kilder påsto i april 2018 at bydelen Douma var blitt utsatt for et gassangrep fra syriske styrker. Allerede da fantes det grunner til å anta at dette var en provokasjon satt i verk av jihadistene for å utløse et angrep fra USA.

Det angivelige gassangrepet i Douma

En grunn til å anta det var at «angrepet» var varslet lenge. Russisk etterretning hevdet 19. mars 2018 at de hadde informasjoner om at det ville bli gjennomført et «falsk flagg» kjemisk angrep i Øst-Ghouta for å få USA-koalisjonen til å rette direkte angrep mot Syria. En annen grunn til å mistenke «angrepet» for å være iscenesatt var at det ville være militært helt meningsløst av syriske styrker å bruke gass i denne situasjonen, sjøl om de hadde hatt slik gass og sjøl om de hadde vært hensynsløse nok til å bruke den. Syria var i ferd med å vinne dette slaget og det eneste en bruk av gass kunne føre til var et vestlig angrep.

I ettertid er det kommet mange fakta på bordet som viser at det hele var iscenesatt av White Helmets og andre terrorister. Riam Dalati er Syriareporter for BBC med base i Beirut. 13. februar 2019 gikk han ut på sin personlige twitterkonto og skrev følgende:

Etter nesten 6 måneders undersøkelser kan jeg bevise over enhver tvil at scenen i #Douma hospitalet var fabrikert. Alle de #WH-aktivistene og folkene jeg snakket med er enten i #Idlib eller #EuprhatesShield områdene. Bare en var i Damaskus.

Avslørende fra OPCW

En undersøkelse som ble gjennomført av Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) framskaffet avgjørende bevis for at dette var et falsk flagg-angrep. Et viktig moment fra denne undersøkelsen var at de to sylinderne som terroristene hevdet var sluppet på den bygningen det hele dreide seg om ikke kunne ha skapt de kraterne som denne bygningen var påført. I en nyere rapport sier OPCW at det er en «større sannsynlighet for at de to sylinderne var plassert der enn at de var sluppet fra fly».

Dette skriver Tony Cartalucci på 21st Century Wire og lenker til en pdf-versjon av denne rapporten. “Engineering Assessment of Two Cylinders Obsered at the Douma Incident – Executive Summary” (PDF), Denne lenken er nå død, men vi har lykkes i å finne igjen dokumentet på nettet, nemlig her. Og her.

Verken vestlige regjeringer eller vestlige medier interesserer seg lenger for Douma. Propagandakampanjen fra våren 2018 gjorde den jobben den skulle. Hva som er sant, interesserer dem lite. Men for dem som søker sannhetene om denne krigen spiller det naturligvis fortsatt en rolle. Og det vil ikke lykkes i det lange løp å holde slike rapporter skjult for offentligheten.

Les også: Våpeninspektør Scott Ritter bestrider USAs påstander om kjemiske våpen

Forrige artikkelIran: “Vita revolutionen” och “festernas fest”
Neste artikkelSionism är rasism och apartheid