Noen innlegg som «venstresidas avis» har refusert de siste månedene, del 3

0
Faksimile av egenannonse i Klassekampen. Utsnitt.
Lars Birkelund.

«Oppfatningen» om vestlig dobbeltmoral (sendt til Klassekampen 29. november 2023).

Norge er muligens det eneste NATO-landet som tjener på krigen om Ukraina, rundt 300 milliarder kroner hittil. Kan det være årsaken til at det er så stor enighet om å fortsette krigen på Stortinget, i regjeringen og i norske medier?

Ingen vil innrømme slikt og det kan være en holdning som er ganske ubevisst, dvs at de ikke er helt klar over hvorfor de mener at norske våpen fortsatt skal pøses inn i krigen (mens palestinerne absolutt ikke må få våpen).

28. november viste det seg riktignok at Norges utenriksminister, Espen Barth Eide, var bekymret for at det i verden brer seg en oppfatning om at Norge/Vesten opptrer hyklersk i verdenssamfunnet. Han er altså bekymret for at det finnes en slik oppfatning, ikke for at det faktisk er sånn.

Dagen etter fortsatte Barth Eide og Jens Stoltenberg på samme måte når de skulle forklare forskjellen på krigen om Ukraina og krigen om Gaza. Forskjellen er at Ukraina aldri «utgjorde noen trussel mot Russland» og at Russlands invasjon dermed var «helt uprovosert», juger de i kor til VG. Men disse to løgnene er jo blant årsakene til at verden ser på Norge/Vesten som hyklerske. Det at Barth Eide og Stoltenberg vil ha våpenhvile i Gaza, men ikke i Ukraina er eksempel på det samme hykleriet.

I dag innrømmer omsider et av de norske NATO-mediene at Ukraina avviste våpenhvile i mars/april i fjor, og at avvisningen skjedde etter press fra Boris Johnson, tidligere britisk statsminister som ble brukt som sendemann til Kiev for nettopp å hindre våpenhvile.

«David Arakhamia, leder for partiet Folkets tjener og leder for den ukrainske delegasjonen i forhandlingene, sier at Russland hadde foreslått en løsning på konflikten våren 2022″ (ABC Nyheter).

Videre: «Fredsforhandleren peker på mangel på tillit og et besøk fra Boris Johnson som noen av grunnene til at fredstilbudet ble avslått. Russland skal ha tilbudt seg å stanse invasjonen av Ukraina på betingelse av at den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyjs regjering gir opp ambisjonen om å bli medlem av Nato» (Jens Stoltenberg gjentok at Ukraina SKAL med i NATO så seint som 28. november).

Hittil er meg bekjent steigan.no det eneste norske mediet som har omtalt dette. Jeg omtalte også David Arakhamias innrømmelser noen dager før dette. De andre mediene har, i den grad de har omtalt dette og tidligere versjoner av samme historie, avfeid det som russisk propaganda.

Hvis du vil være oppdatert må du altså følge flere medier enn norske/vestlige hovedstrømsmedier.

Jonas Bals og Klassekampens doble standarder (sendt til KK 13. januar 2024).

Hvorfor har Jonas Bals av alle fått ‘klippekort’ til Klassekampens spalter? Har Bals noen gang bragt noe annet enn slagordaktige og romantiserte fortellinger om sin egen heltemodige kamp mot ‘fascismen’? Og hvorfor slipper han unna med så mange lettvinte påstander?

Jeg vet hva jeg snakker om, da KK gjentatte ganger har krevd, og fått, dokumentasjon fra meg. Krever KK noen gang det fra Bals? 

13. januar påsto Jonas Bals at krigen i Ukraina kom som følge av Russlands reaksjon på en «folkelig og demokratisk revolusjon». Men Klassekampen har sjøl dokumentert at det var noe helt annet enn et genuint folkeopprør eller revolusjon. Dette i Peter M. Johansens artikkel «Slik ble Janukovitsj styrtet» fra 21. februar 2015, der det blant annet dokumenteres at USA var involvert, noe USA for øvrig ikke en gang prøvde å skjule. «Flere nyere gjennomganger bekrefter at det skjedde et kupp i Kiev natt til 22. februar i fjor», heter det i ingressen. Altså noe helt annet enn «folkelig og demokratisk revolusjon» som KK lar Bals slippe unna med nær ni år seinere.

Har KK noen gang akseptert bruk av begrepet «Norges terrorkrig mot Libya». Neppe, men Bals påstand om «Russlands terrorkrig i Ukraina» aksepteres av KK.

Videre påstår Bals at antall drepte og bortførte ukrainske barn ville ha vært «mye større» uten vestlig våpenhjelp. Men det faller på sin egen urimelighet. For denne ‘hjelpen’ har forlenget krigføringen. Derfor må man tvert imot konkludere med at antall drepte (og evt bortførte) barn har økt, som følge av politikken Bals støtter. 

Ukrainerne krever ikke våpenhvile, men «hjelp til å kunne slå russerne tilbake», hevder Bals videre. Men faktum er at stadig flere ukrainere føler seg lurt av både NATO, egne ledere og egne medier, og derfor ønsker nettopp våpenhvile og fredsforhandlinger. Jeg går ut i fra at Bals også har fått med seg at våpenstrømmen til Ukraina har blitt redusert, blant annet fordi USA prioriterer Israel. Dette utgjør noe av bakgrunnen for at også Zelensky føler seg lurt, av Vestens løfter om ‘gull og grønne skoger’.

Det er naturligvis ikke sånn at alle ukrainere er nazister og det har Putin aldri hevdet. Men fascister/nazister har innflytelse i Ukraina, mer enn deres antall skulle tilsi. Det viser seg blant annet ved at det har blitt reist statuer av Hitler-kollaboratøren Stepan Bandera. Og det er denne innflytelsen Putin/Russland vil bli kvitt. Men ikke ‘antifascisten’ Jonas Bals. 

Aldri så galt at det ikke er godt for noe (sendt til KK 17. januar 2024).


Jens Stoltenberg og hans papegøyer i mediene og blant politikerne sier at NATO har blitt styrket som følge av krigen i/om Ukraina. De bygger det på at NATO har fått to nye medlemsland. Men Sverige har ikke blitt akseptert av Tyrkia og Ungarn foreløpig, og det er fortsatt et åpent spørsmål om de blir det.

I virkeligheten spriker NATO nå omtrent som Per Bortens tømmerstaur, for de som husker det bildet. For tre NATO-land opponerer åpent mot galskapen til Stoltenberg. Deriblant Tyrkia, som er NATOs sterkeste etter USA, militært sett.

De to andre er Ungarn og Slovakia. Peter Szijjarto, Ungarns utenriksminister sa nylig det helt åpenbare: hvis vestlige ledere ønsker det beste for Ukraina må de stanse våpenstrømmen NÅ og forhandle. Hvis ikke står hele den ukrainske staten i fare. Det siste var det Putin som sa, iflg RT 17. januar.

Løgnen om samhold i NATO (og EU) holdes vedlike som del av propagandaen som skal få oss til å tro at det er riktig å sende flere våpen til USA/NATOs marionetter i Kiev. 

Heldigvis er det flere og flere som skjønner at USA/NATO/Ukraina har like mye skyld for krigen som Russland. Politikerne er som vanlig de siste som skjønner det. Skjønt mange av dem skjønner det nok, de tør bare ikke si det. Ikke før de blir pensjonister.

NATO/Norge har i praksis også stilt seg på feil side ift Israel/Palestina. Så hvis NATO blir oppløst kommer det i hvert fall noe godt ut av krigene (aldri så galt at det ikke er godt for noe). Den første ble framprovosert av NATO, den andre kan Israel holde gående kun så lenge NATO-land sender våpen til Israel.

Andre artikler som ble refusert av KK i samme periode:

Forrige artikkelNaturen – det nye gullet
Neste artikkelRepresentantenes hus klarer ikke å vedta 17.6 milliarder dollar til Israel