Representantenes hus klarer ikke å vedta 17.6 milliarder dollar til Israel

0

Lovforslaget trengte to tredjedels flertall og mislyktes med 250 mot 180 stemmer.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 6. februar 2024.

Representantenes hus senket tirsdag et forsøk fra speaker Mike Johnson (R-LA) på å vedta en lov om militærbistand på $ 17,6 milliarder til Israel for å støtte nedslaktingen i Gaza.

Lovforslaget ble hurtigbehandlet under suspensjon av Husets regler, noe som krevde at det måtte ha to tredjedels flertall for å bli fremmet til Senatet. Men lovforslaget mislyktes med 250 mot 180 stemmer, der 166 demokrater og 14 republikanere stemte imot.

Lovforslaget var truet av veto fra Det hvite hus, siden president Biden vil at Kongressen skal vedta et lovforslag om utenlandsk militærhjelp og sikring av grensen på 118 milliarder dollar, som inkluderer rundt 14 milliarder dollar til Israel og 60 milliarder dollar til Ukraina. De fleste demokratene motsatte seg lovforslaget på 17,6 milliarder dollar til Israel på grunn av motstanden i Det hvite hus, selv om noen kom ut mot ubegrenset støtte til Israel.

Representantenes hus vedtok tidligere en lov på 14,3 milliarder dollar til Israel, der hjelpen skulle finansieres ved å kutte i pengene til Internal Revenue Service, men den ble motarbeidet av demokratene og aldri tatt opp i Senatet. Noen medlemmer av House Freedom Caucus stemte mot lovforslaget på $ 17.6 milliarder av finanspolitiske grunner og fordi de ønsker å prioritere politisk handling på USAs grense.

«Vel, det er ubetalt og grensene våre er vidåpne. Jeg kommer ikke til å gjøre det, kan ikke gå til mine velgere si at her er 17 milliarder dollar, selv for noen som jeg elsker som Israel, og er en god venn, noen jeg støtter fullt ut, jeg kan ikke gjøre det», sa representant Chip Roy (R-TX).

Representant Thomas Massie (R-KY) sa før avstemningen at han ville motsette seg lovforslaget fordi USA ikke hadde råd til det og på grunn av hvor pengene faktisk vil gå. «Mesteparten av disse pengene vil gå direkte til US Military Industrial Complex (MIC), som, hvis du følger med, foretrekker å bli referert til som Defense Industrial Base (DIB) nå. Se når de aksjene går opp mandag»sa han.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War.

House Fails to Pass $17.6 Billion Israel Military Aid Bill

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelNoen innlegg som «venstresidas avis» har refusert de siste månedene, del 3
Neste artikkelRøttene til bøndenes opprør
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.