Statssekretær Eivind Vad Peterssons «Verdighetsrevolusjon»

0
Utsnitt av filmplakat for filmen Maidan massacre av Oliver Stone.
Av Lars Birkelund.

«Verdighetsrevolusjonen», er en propagandafloskel som blir brukt om det blodige statskuppet i Ukraina i 2014, da over 100 mennesker ble drept, uvisst av hvem. Skjønt mange later som om de vet. Deriblant NRK, som vist i denne artikkelen: «Ukraina, NRK og løgnen noen ble enige om»

«Verdighetsrevolusjonen» lød det også fra utenriksminister Espen Barth Eides statssekretær Eivind Vad Petersson om denne volden og drepingen 6. desember. Han er statssekretær for Espen Barth Eide, som er Norges utenriksminister, nå og da han som Jens Stoltenbergs utenriksminister i 2012 benyttet våre skattepenger til å støtte islamistiske opprørere i Syria i 2012. Som de gjorde i Libya i 2011.

Her et par bilder fra opptøyer i Kiev 1. desember 2013. De er hentet fra denne videoen, som NRK Dagsrevyen også viste noen sekunder av 1. desember 2013:

https://www.youtube.com/watch?v=PXTqb8csmuo

Er disse scenene virkelig verdige, spurte jeg Vad Petersson på Facebook. Han har ikke svart.

Nazister fra Azov brigaden

Eller ta Dagsrevyens omtale av den «verdige» revolusjonen:

«Det som skulle være en fredelig demonstrasjon ble brått noe helt annet da en gruppe maskerte demonstranter forsøkte å bryte politisperringen med en hjullaster (…) Over 100 politifolk skal være skadet i sammenstøtene (…) Demonstrantene på Maidan lar seg lede av den antirussiske parolen om at nazistene forsvarte Ukraina mot russere og jøder» –  Dagsrevyen 1. desember 2013.

Verdig, Vad Petersson?

«Landet er på randen av borgerkrig ble det sagt i den ukrainske nasjonalforsamlingen i dag» – Dagsrevyen 29. januar 2014. Verdig, Vad Petersson?

«Minst fem demonstranter og to politimenn er drept (…) og over hundre er skadet (…) Demonstranter angrep partihovedkvarteret til Janukovitsj». «Hvem er det som står igjen på Maidanplassen og demonstrerer og protesterer nå» (Jarle Roheim Håkonsen)? «Det er ikke så mange som demonstrerer, det er flere som sloss, og de er høyrenasjonalister ledet av Svoboda, et ganske ytterliggående og aggressivt nasjonalistparti. Dette er folk som ikke vil ha fred» (Hans-Wilhelm Steinfeld). Dette ble sagt på Dagsrevyen 18. februar 2014. Verdig, Vad Petersson?

«Det meldes om skyting og drepte på begge sider (…) 67 er bekreftet drept «det siste døgnet». 27 politifolk tatt som gisler – Dagsrevyen 20. februar 2014. Verdig, Vad Petersson?

Dette var naturligvis verken verdig eller uttrykk for et genuint folkelig opprør, som vi blir fortalt, da det ble støttet/finansiert av NATO-land inkludert Norge. Begrep som «verdighetsrevolusjonen» er en av løgnene noen ble enige om for å skape forståelse for den politikken Norge med NATO og EU fører overfor Russland og Ukraina, da som nå. Det er noe som politikerne og deres embedsmenn og ‘eksperter’ er nødt til å si for å beholde jobbene sine, uansett om de tror på det de sier eller ei. I likhet med løgnen om at Russlands invasjon i fjor var uprovosert.

Både «revolusjonen» og annet som førte fram til krigen og sjølve krigen er omtalt i min bok av i år, Krig, som bestilt? 

Forrige artikkelRussland gjør seg klar for en vidunderlig ny verden
Neste artikkelJournalist Mona Wikøren: Jeg pushet frykt