Hva er World Economic Forum?

0

World Economic Forum, WEF, også kalt «milliardærklubben i Davos» har blitt en av de store globale aktørene. De har tatt kontroll over FN ved å inngå en «partnerskapsavtale» der WEF finansierer FNs virksomhet mot å ta kontroll over verdensorganisasjonens agenda. WEF har observatørstatus i FN og opptrer også som observatør til G20 og andre internasjonale fora. WEF er anført av grunnleggeren Klaus Schwab, som i framtoning og ytringsform framstår som noen nær den ideelle skurken i en klassisk James Bond-film og med Børge Brende som president.

Men hvem er de?

Klasseorganisasjon for de 1000 rikeste selskapene i verden

Man får vite mye om WEF ganske enkelt ved å studere deres egne nettsider. Har du litt tid til overs kan det være en god investering av tid å bla litt rundt på Weforum.org.

Forumet ble etablert i 1971 og er formelt en sveitsisk stiftelse. WEF har observatørstatus i FN og har etter hvert fått en svært høy status med sine årlige møter i Davos der noen av verdens aller rikeste mennesker møtes med noen av verdens aller mektigste politikere. Stiftelsen oppgir ei liste over sine strategiske partnere, som er som et Hvem er hvem? over den ypperste monopolkapitalen i verden. Hvis vi bare tar finanskapitalen på denne lista, så har vi Bank of America, Barclays, BlackRock, Citibank, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JP Morgan Chase, National Bank of Kuwait, HSBC, Morgan Stanley og Standard Chartered Bank.

Blant disse bankene finner vi de bankene som skapte finanskrisa i 2007–2008 og finanskrisa/koronakrisa fra 2019 og som har vært de største profitørene på denne krisa. De styrer USAs økonomiske politikk og har eierinteresser over hele verden.

Noen av de største produksjonsselskapene i verden er også strategiske partnere til WEF: ABB, Alca, Audi, BP, Chevron, Coca-Cola Company, Dow Chemical, DuPont, Ericsson, GE, General Motors, Huawei, Mitsubishi, Nestlé, LUKOIL, PepsiCo, Saudi Aramco, Siemens, Toshiba, Total, Unilever, Volkswagen.
I tillegg har man selskaper og stiftelser som: Bill & Melinda Gates Foundation, Accenture, Manpower, KPMG, Rockefeller Foundation, Microsoft, Facebook, Yahoo, Google.

WEF har også det de kaller industripartnerehvor for eksempel Equinor er med.

World Economic Forum representerer tyngdepunktet i og en svært vesentlig del av verdens aller rikeste og mektigste selskaper. Når dette forumet møtes, så er det de 0,01% som samles til ting. Dette er en del av den internasjonale monopolkapitalens klasseorganisering. (Det finnes også noen flere slike internasjonale fora der monopolkapitalen er organisert som klasse, Trilateralkommisjonen og Bilderberg-gruppa er to av dem.) Med dette mener jeg ikke at disse selskapene og personene er enige om alle ting. De er rivaler og konkurrenter også, men WEF er et sted de treffes for å samordne sine felles klasseinteresser, finne kompromisser og løsninger som passer dem i dere utrettelige kamp mot verdens folk.

Formålet med World Economic Forum

Hva brukes så denne klasseorganiseringa til? WEF sier om seg sjøl at deres mål er «å forbedre verden gjennom offentlig-privat samarbeid». Og det mener de helt sikkert. Men forbedre verden fra det globale monopolborgerskapets standpunkt, naturligvis. Hvis man går inn på hjemmesidene deres, vil man finne at de utformer politikk på nesten all verdens områder: politikk for økt privatisering, vaksinepolitikk, ressurspolitikk, globalisering, miljøpolitikk osv. Og en fellesnevner er at rapportene og programmene tar sikte på å forme en verden der det er færrest mulig hindringer for fri flyt av kapital og færrest mulig nasjonale barrierer.

Formålet med WEF er altså å forme verden i milliardærenes bilde og legge til rette for at de mektigste selskapene i verden skal få maksimal tilgang til ressurser, fra arbeidskraft til naturressurser, og å sørge for at denne politikken også blir vedtatt i FN, EU og i nasjonale parlamenter. Slik sett er det verdens største lobbyorganisasjon.

Les også:

The Great Reset – Den store omstarten – Del 1
The Great Reset – Den store omstarten – Del 2

Hvem har fått World Economic Forum til å tro at de er verdensregjering?

Hvem står bak The Great Food Reset?

Du finner mye mer stoff på steigan.no om World Economic Forum.

Forrige artikkelWEF går til kamp mot «feilinformasjon» på nettet og krever handling (sensur)
Neste artikkelUSAs krig mot houthiene er røyk og speil
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).