Hvem står bak The Great Food Reset?

0
Fra rapporten til Rockefeller Foundation fra 2020

Av James Corbett, 22. januar 2023

James Corbett.

Vi har tidligere sett på hvordan en konstruert matkrise (eller oppfatningen av en krise) blir brukt som en unnskyldning for å omstrukturere matforsyningen vår.

Fra gresshoppedumplings og insektburgere til GMO og glyfosat til bioreaktorer og designermikrober til nutrigenomics og 3D-printet materiale, er fremtiden til «mat» i ferd med å bli radikalt annerledes enn alt du har spist før.

Men for å virkelig kunne gjøre noe for å avspore det løpske toget som er The Great Food Reset, må vi først forstå det. Og for å forstå det, må vi vite noe om menneskene bak denne agendaen.

Denne uken må vi svare på spørsmålet: Hvem står bak The Great Food Reset?

Rockefeller Foundation

Rockefeller-familien og deres stiftelse som er oppkalt etter dem, er på mange måter forfedre og arkitekter av The Great Food Reset. Faktisk dukket selve begrepet «agribusiness» opp fra Harvard Business School ut fra forskning utført av Wassily Leontief gjennom stipend fra Rockefeller Foundation.

Fra begynnelsen av den såkalte «grønne revolusjonen» til den såkalte «genrevolusjonen» har Rockefeller vært der og hjulpet med å fart på ting med sine «filantropiske» donasjoner.

De opprettet det meksikanske landbruksprogrammet, som ble kritisert helt fra starten for å prøve å standardisere og kommersialisere tradisjonell meksikansk jordbrukspraksis til nytte for Rockefeller og deres bedrifter.

De opprettet International Basic Economy Corporation i Brasil for å industrialisere landets landbrukssektor, med det eksplisitte målet å hekte landets bønder på dyre maskiner og Rockefeller petroleumsprodukter og finne en bærekraftig forretningsmodell sammen med det.

Det var John D. Rockefeller III som da han satt i forstanderskapet til Ford Foundation, overbeviste sine andre oljegarker om å bli med i den «grønne revolusjonen» ved å grunnlegge Intensive Agriculture District Program i India, noe som forsterket forskjellen mellom rike føydale grunneiere og fattige bønder.

Og så er det selvfølgelig Rockefellers arbeid i Afrika, som i dag har form av Alliance for a Green Revolution in Africa. AGRAs uttalte mål er å «løfte den eneste afrikanske stemmen» opp i verden. Det hele høres fint ut helt til du får vite at 200 organisasjoner har gått sammen for å fordømme alliansen og dens aktiviteter. De hevder at gruppen ikke bare har «utvetydig mislyktes i sitt oppdrag», men faktisk «skadet bredere innsats for å støtte afrikanske bønder».

Som du kanskje kan forestille deg, er Rockefellers innflytelse over den globale landbrukssektoren ikke bare en saga blott. Familiens stiftelse fortsetter å ha overdreven stor makt over hva som havner på middagstallerkenen din og hvordan det kommer dit.

Et illevarslende eksempel: Stiftelsens rapport fra juli 2020 – utgitt bare måneder inn i pandemien – «spådde» at den fabrikerte helsekrisen ville føre til en veldig reell matkrise og at Amerika ville møte «en sult- og ernæringskrise ulik noen andre dette landet har sett på generasjoner».

Og deres foreslåtte løsning på denne krisen? Tilskudd til småbønder? Utbygging av felleshager? En ny matuavhengighetskampanje som oppmuntrer folk til å begynne dyrke mer mat selv?

Selvfølgelig ikke. Tvert imot ønsker Rockefeller Foundation en ytterligere sentralisering av kontrollen over matforsyningen, inkludert «et nytt, integrert ernæringssikkerhetssystem». Ja, dere leste riktig folkens: Å mate de sultne er nå et «ernæringssikkerhetsproblem» som bare kan løses ved massiv statlig innblanding i matsektoren.

Og tittelen på denne rapporten? «Reset the Table: Meeting the Moment to Transform the US Food System».

Så nei, Rockefeller Foundation er ikke ferdig med å blande seg inn i matforsyningen. Faktisk er de bare såvidt i gang.

Bill Gates

Gitt Bill Gates Sr.’s innrømmelse i 2009 at han hadde sett på Rockefeller Foundation som et eksempel til etterfølgelse da han hjalp sønnen sin med å sette opp Bill & Melinda Gates Foundation – som ikke bare viste Rockefellers innflytelse innen global helsevirksomhet, men også spesifikt arbeidet deres innen landbruk og jordbruk – er det ingen overraskelse at Bill Gates Jr. nå er tungt investert i The Great Food Reset.

Selvfølgelig er han bokstavelig talt investert i resetten gjennom sin finansiering av den falske kjøttindustrien. Gates var beryktet nok en viktig tidlig støttespiller for «Impossible Burger» og dens laboratoriedyrkede syntetiske biologiske materstatning. Han ga også kapital til Impossible-rivalen Beyond Meat… inntil Beyonds aksjer begynte å smuldre. På mirakuløst vis var Bill & Melinda Gates Foundation Trust i stand til å selge seg ut av Beyond Meat-aksjen rett før aksjene falt i 2019. (Gatesene må være superkloke investorer!)

Men det blir verre. Som PleaseStopTheRide.com har påpekt, investerer Gates også millioner i å «hacke mikrobiomet ditt» for å rekonstruere menneskers tarmbakterier. Nå viser det seg at forskere har oppdaget at mikrobiomet – blandingen av bakterier, sopp og virus som utvikles i tarmen – kan ha alvorlige effekter på barns fysiske og mentale utvikling, spesielt i det første leveåret. Og hva gjør Gates når han ser en viktig prosess som kan hjelpe ham få enda mer kontroll over den menneskelige befolkningen? Hack det, naturligvis! Men det er for ditt eget beste selvfølgelig.

Som mange nå vet, ble Bill Gates den største eieren av amerikansk jordbruksland i 2021. Jeg lurer på hvorfor noen som er så besatt av å fullstendig omstrukturere matforsyningen og gjøre oss avhengige av laboratoriedyrkede syntetiske materstatninger som han finansierer ville kjøpe opp jordbruksland? En skikkelig vrien nøtt, det.

Apropos vriene nøtter, hvorfor er Bill så lidenskapelig opptatt av å prakke falskt kjøtt på befolkningen? For å blidgjøre værgudene, selvfølgelig!

Apropos falskt kjøtt…

World Economic Forum

Med mindre du har levd under en stein, har du hørt om «eat ze bugs»-agendaen nå. Du vet, den allestedsværende propagandakampanjen for å slutte å spise kjøtt og begynne å spise insekter for å – hva annet? – «redde planeten»?

Men hvis du ved en tilfeldighet har bodd under en stein, ville du ikke vite hvorfor det kalles eat «ze» bugs agendaen. Konspirasjonsrealister vil imidlertid være i stand til å forklare: det er til ære for alles favoritt Bond-skurk, Klaus Schwab, grunnleggeren og administrerende styreleder av World Economic Forum.

Ja, WEF står bak mange forskjellige aspekter av den såkalte fjerde industrielle revolusjon, og eat ze bugs-agendaen er intet unntak. Glem ikke at det var Schwab som populariserte «Great Reset» som det nye navnet til den veldig gamle «New World Order» -ideen. Og Schwabs idé for å få mennesker bort fra tradisjonelle kilder til protein og næringsstoffer er veldig mye en del av The Great Reset -planen.

Et raskt søk etter ordet «insekter» på WEF-nettstedet avslører at det jevnlig har blitt promotert hardtslående journalistiske artikler som:

5 grunner til at å spise insekter kan redusere klimaendringene

Hvorfor vi trenger å gi insekter den rollen de fortjener i matsystemene våre

Insekter kan snart dukke opp på restaurantmenyer i Europa

God bit: hvorfor vi kanskje spiser insekter snart

Rikingene slapper nå av etter den harde uken i Davos. Du kan være helt sikker på at de ikke spiser gresshoppedumplings eller flambert møll… selv om de kanskje forventer at du gjør det.

Men Davos-despotene må se opp! For det viser seg at de har konkurranse..

EAT Forum (Davos for Food)

EAT Forum er en organisasjon medstiftet av Wellcome Trust (ja, den Wellcome Trust). Det dukket opp fra Stockholm Food Forum, en konferanse kun etter invitasjon om næringsliv, vitenskap og politikk for matproduksjon som noen ganger blir kalt «Davos for mat».

Aldri hørt om EAT? Dens «Om»-side er den vanlige kommersielle hvitvaskingen: «EAT er en ideell organisasjon dedikert til å transformere vårt globale matsystem gjennom solid vitenskap, hasteforstyrrelser og nye partnerskap».

Men hvis selve ideen om en «Davos for Food» gjør at du mister appetitten, og EAT-grunnlegger og administrerende styreleder, Gunhild Stordalen gir deg noen sterke løytnant Ilia -vibber, så kan det være lurt å ta en titt på Dr. Joseph Mercolas vurdering av gruppen i sin artikkel om den globale teknokrat-klikken:

EAT Forums største satsing heter FReSH, som har som mål å transformere matsystemet som helhet. Prosjektpartnere i denne satsingen inkluderer Bayer, Cargill, Syngenta, Unilever og Google. EAT samarbeider også med nesten 40 byråd i Europa, Afrika, Asia, Nord-Amerika, Sør-Amerika og Australia, og hjelper Gates-finansiert FNs barnefond (UNICEF) med å lage oppdaterte kostholdsretningslinjer.

Gitt en slik stamtavle, forventer du at EAT Forums rådgivende styre er fullt av globalister, innsidere og karrieredyr for verdenseliten… og du vil ha rett!

Ikke overraskende er blant de mange initiativene «Shifting Urban Diets», en plan for å «demonstrere hvordan vitenskapelige mål for matsystemer kan operasjonaliseres i bysammenheng» ved å ta i bruk Lancets «Planetary Health Diet», en WEF-promotert respons på klimahysteriet som sier at du bør spise mer grønnsaker for å stoppe orkaner… eller noe sånt.

EAT Forum har kanskje ikke kommet i søkelyset ditt ennå, men hvis dets merittliste, ambisjon om å bli «Davos for mat» og forbindelser til tilsynelatende alle globalistiske innsidere og kumpaner i det industrielle matsystemet indikerer noe, vil vi høre mye mer om denne gruppen i nær fremtid.

Les: Gunhild Stordalen og hennes EAT-milliardærer

USAID

I forrige uke diskuterte jeg Henry Kissingers plan fra 1974 om å begynne å bruke utenlandsk bistand som et våpen for å oppmuntre utviklingsland til å begynne å sterilisere befolkningen sin? Vel, da vil det ikke sjokkere deg å høre at en annen organisasjon med hendene i Great Food Reset -paien er USAID. (Ja, det USAID)

Styret for internasjonal mat- og landbruksutvikling (BIFAD) er ifølge USAIDs nettsted, «et syv-medlems, presidentutnevnt rådgivende styre for USAID opprettet i 1975 under paragraf XII av Foreign Assistance Act for å sikre at USAID bringer ressursene til amerikanske universiteter for å løse utviklingsutfordringer innen landbruk og matsikkerhet og støtter deres representasjon i USAID-programmering».

I forbindelse med fjorårets «Feed the Future» (den amerikanske regjeringens globale sult- og matsikkerhetsinitiativ), ga BIFAD ut et arbeidsdokument med tittelen «Systemic Solutions for Climate Change Adaptation and Mitigation». Dokumentet argumenterer for at:

… en perfekt storm av omstendigheter der forsyningskjedeproblemer, regionale landbruks- og ernæringsutfordringer, de pågående effektene av Covid-19-pandemien og regional konflikt har blitt slått sammen for å danne en truende matsikkerhetskrise.

Etter å ha presset inn et visst klimahysteri for godt mål, krever de – du gjettet det – en fullstendig transformasjon av matforsyningen og globalt landbruk!

Nærmere bestemt har BIFADs «Systemic Change» -underkomité fått i oppgave å gi «evidensbaserte anbefalinger for å akselerere inkluderende systemendring for å oppnå transformativ klimatilpasning og avbøtende resultater i landbruk, ernæring og matsystemer». Underutvalgets forslag for å nå dette ambisiøse målet inkluderer:

  • koble «karbonmarkeder» til «regenerativt landbruk» (dvs. finansialiseringen av naturen som er på moten i globalistiske kretser i disse dager);
  • å bruke ESG-score som en måte å presse selskaper til å akseptere de vage, tåkete og stadig skiftende kravene fra Food Reset-mafiaen;
  • og selvfølgelig «fremme av insekter som bærekraftige kilder til proteiner».

Hele dokumentet er utformet i den intetsigende byråkratiske dobbelttalen om «likhet», «inkludering» og «bærekraft». Selvfølgelig unngår det å gå for dypt inn i detaljene i denne grunnleggende transformasjonen av matsystemet som BIFAD tilsynelatende undersøker. Men hvis du vet hvordan du skal lese mellom linjene, er det ikke vanskelig å forstå hva rapporten egentlig sier. USAIDs «innflytelse» over utviklingsland – spesifikt referert til ikke mindre enn 125 ganger – gir et innblikk i den kissinger-iske ‘mat-som-våpen-mentaliteten’ som er selve grunnlaget for USAID og dets oppdrag. Hele foretaket stinker av nykolonial landfangst som er forklædt som «filantropi» – den typen territoriell overtakelse som folk i Afrika og andre steder har advart om i flere tiår.

Hva kan vi gjøre?

Denne listen over medskyldige i Great Food Reset er selvfølgelig ufullstendig. Jeg har ikke engang nevnt deltakerne i «Food Chain Reaction Game» eller «nitrogenreduksjons»-ordningene som blir presset gjennom av nasjonale myndigheter rundt om i verden, eller Global Crop Diversity Trust og dets illevarslende Svalbard-frøhvelv eller noen av en million andre relevante aktører og faktorer i denne store transformasjonen.

Men fra denne (riktignok ufullstendige) utforskningen kan vi utlede en generell forståelse av hvilke typer aktører som står bak dette presset for å «transformere den globale matforsyningen» og kan beskrive deres metoder og motivasjon nøyaktig. Dette er nok til at vi begynner å formulere våre egne planer for å motvirke denne agendaen.

Og det er temaet for neste uke….


Originalens tittel:

Who is Behind the Great Food Reset?

Oversatt til norsk for steigan.no av Runar B.

Forrige artikkelEtniske ungarere blir tvangsrekruttert til det ukrainske militæret i Transkarpatia
Neste artikkelKrigen i Ukraina: Hvordan USA bereda grunnen for Russlands invasjon
James Corbett, en prisvinnende undersøkende journalist, har holdt forelesninger om geopolitikk ved Universitetet i Groningens Studium Generale, og holdt presentasjoner om åpen kildekode-journalistikk på The French Institute for Research in Computer Science and Automation sin fOSSa-konferanse, ved TedXGroningen og ved Ritsumeikan University i Kyoto .