Tidligere leder av Norges Fredsråd til US State Department

0
Fotoet av Langemyr er fra hennes profil på Facebook

Hedda Bryn Langemyr var leder av Norges Fredsråd, men plutselig var hun å finne blant «klyngelederne» i et hemmelig prosjekt i regi av den britiske regjeringen, Integrity Initiative, med formål å drive propaganda mot Russland i Norge.

Les: Integrity Initiative, klynger mot demokratiet (del 4)

Så ble hun utpekt til leder for en liten «tenketank» kalt Utsyn Forum for utenriks og sikkerhet, som vi antar ikke er belemret med anti-Nato og anti-USA-meninger. De er blant annet finansiert av Forsvaret, Forsvarsdepartementet og Utenriksdepartementet. (Og Fritt Ord, naturligvis.)

Her er mer om det nettverket til Integrity Initiative som Langemye var (er?) med i:

«Klyngelederne» til Integrity Initiative

Søkelys på «klyngelederne» i Integrity Initiative – del 2

Integrity Initiative – et initiativ uten integritet. Del 3.

«Klynger» og «klyngeledere»

De lekkede dokumentene viser hva slags metoder de bruker:

  • Utvikle «klynger» i ulike land og utvikle klyngemetoder der.
  • Sørge for et regjeringa, tenketanker, det militære og journalister ser «det store bildet» og få folk til å akseptere at vi er under et samordnet og bevisst hybridangrep fra Russland.
  • Øke hastigheten i å utvikle respons, mobilisere nettverket for aktivisme i jakten på «det gyldne øyeblikket».

Den fullstendige lista over metodene viser at dette ikke er ordinær skribentvirksomhet. Denne klyngen er påvirkningsagenter som skal påvirke pressa, akademia, regjeringa og beslutningstakere til å ta stilling mot Russland. Og de skal være aktive og operative for å «møte lokale utfordringer».

Langemyr klatrer videre

I sommer skal redaktøren i Utsyn delta på et utvekslingsprogram i regi av U.S. Department of State, melder Forsvarets forum.

IVLP er et utvekslingsprogram i regi av U.S. Department of State, med formål om å tilby nåværende og fremtidige ledere muligheten til «å oppleve rikdommen og mangfoldet i amerikansk politisk, økonomisk, sosialt og kulturelt liv», skriver Bureau of Educational and Cultural Affairs på sine nettsider.

Langemyr skriver i en post på sin LinkedIn-konto at hun gjennom programmet skal fordype seg i arktisk sikkerhet, hybride trusler, krigen i informasjonsdomenet, cybersikkerhet og energi og sikkerhet.

– Med krig i Europa og store endringer i det europeiske sikkerhetsarbeidet, med EU som en mer relevant sikkerhetsaktør og et vedvarende fokus fra stormaktene på sikkerhet i Arktis, får vi mye å diskutere, skriver hun.

Karrieremuligheter for NGO-folk

Karriereveien til Hedda Bryn Langemyr fra fredsaktivist til «klyngeleder» for hemmelig påvirkningsagentur for det britiske forsvarsdepartementet til oppdrettskanin for State Detpartment viser at det er rike karrieremuligheter for NGO-folk som vil gå i imperialismens tjeneste.

Forrige artikkelDen nært forestående utleveringen av Julian Assange og journalistikkens død
Neste artikkelIrland vil «begrense friheten for det felles beste»