«Klyngelederne» til Integrity Initiative

0
Nettsidene til Institute of Statecraft er ikke akkurat informative, men hvis man graver litt finner man interessant stoff.

Det britiske forsvarsdepartementet og den britiske hæren finansierer som kjent en organisasjon som driver psykologisk krigføring og svart propaganda. Den kaller seg Institute for Statecraft og har opprettet et prosjekt som kalles Integrity Initiative. Hackergruppa Anonymous har avslørt dette hemmelige spillet gjennom å dumpe massevis av interne dokumenter på nettet. Vi har omtalt dette på steigan.no i en serie artikler.

«Klynger» og «klyngeledere»

De lekkede dokumentene viser hva slags metoder de bruker:

  • Utvikle «klynger» i ulike land og utvikle klyngemetoder der.
  • Sørge for et regjeringa, tenketanker, det militære og journalister ser «det store bildet»og få folk til å akseptere at vi er under et samordnet og bevisst hybridangrep fra Russland.
  • Øke hastigheten i å utvikle respons, mobilisere nettverket for aktivisme i jakten på «det gyldne øyeblikket».

Den fullstendige lista over metodene viser at dette ikke er ordinær skribentvirksomhet. Denne klyngen er påvirkningsagenter som skal påvirke pressa, akademia, regjeringa og beslutningstakere til å ta stilling mot Russland. Og de skal være aktive og operative for å «møte lokale utfordringer».

Denne gruppa er ikke opprettet av norske myndigheter, men jobber under ledelse eller anvisninger fra et hemmelig agentur satt opp av en fremmed regjering, nemlig den britiske.

Les: Penner til salgs. Norske påvirkningsagenter.

Integrity Initiative skriver at de har opprettet noe de kaller Integrity Norway, som vi har omtalt her. De folkene som står på lista benekter naturligvis for at de har noe med dette å gjøre. Men vi har vist at Den Norske Atlanterhavskomiteen snakker usant og vi har avslørt at de tvert om har svært tette forbindelser med Integrity Initiative.

Les: Atlanterhavskomiteen er SVÆRT sparsomme med sannheten

Blant dokumentene som er dumpet på nettet er det som hevdes å være ei liste over såkalte «klyngeledere». Den ser slik ut:

Vi skriver at dette hevdes å være klyngeledere, for det finnes ikke andre kilder enn denne pdf-en fra Integrity Initiative.

Vi har derfor tatt for oss navnene på lista for å se hvem de er og hva de gjør, og det er meget interessant.

Nicolas de Pedro

Førstemann på lista er Nicolas de Pedro. Her er det ingen grunn til å tvile. Han skriver om seg sjøl på Twitter: Senior Fellow, The Institute for Statecraft, Russia, disinformation, hybrid warfare & Central Asia.

Francis Ghilès

Nummer to på lista er Francis GHILÈS. Han jobber ved Barcelona Center for international affairs, CIDOB. Biografien hans utelukker ikke at han er en av folkene til IfS, men det går ikke klart fram. CIDOB er derimot midt i løypa og om en annen som er knyttet til senteret, Alan Riley, heter det at han er Senior Fellow, Institute for Statecraft, London. Så forbindelsen er der. Er Ghilès «klyngeleder»? Kanskje, men det er ikke definitivt bevist.

Anne Marie-Goussard

er nummer tre på lista. Hennes forbindelse med IfS er det ingen grunn til å tvile på. Hun bor i Frankrike og er æreskonsul for Litauen. Hun leder NGOen Aube og på deres nettsider er hun avbildet sammen med Chris Donnelly, sjef for IfS og Integrity Initiative. Hun sier rett ut i et intervju at hun sammen med Donnelly har skapt et slikt nettverk i Frankrike. Definitivt klynge.

Armin Huttenlocher

Nummer fire på lista er Armin Huttenlocher. Han er politisk rådgiver og har spesialisert seg på å «skape forståelse for Ukraina» gjennom noe som kalles Ukraine verstehen. De er sponset av International Renaissance Foundation, som er stiftelsen til George Soros i Ukraina. Beviser dette at han er klyngeleder? Nei, ikke nødvendigvis, men han er en svært sannsynlig kandidat.

Harold Elletson

Nummer fem er Harold Elletson. Han var ifølge The Observer agent for MI6 i Øst-Europa. Han har vært direktør for NATOs organ for økonomi og sikkerhet. Han jobber nå som rådgiver i The New Security Foundation. Han er Senior Fellow i Institute for Statecraft. Ingen tvil.

Da har vi vært gjennom en fjerdedel av lista over «klyngeledere», og hittil ser det ut til at den treffer svært godt. Vi fortsetter i morgen.

Det trengs uavhengige og kritiske medier som avslører elitens makt. Bli med her.

Vær med på å styrke den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916


KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.