Irland vil «begrense friheten for det felles beste»

0

Det irske senatet (Seanad) behandler i disse dager en ny lov mot «hatprat». Kritikerne av loven har pekt på at den vil begrense innbyggernes ytringsfrihet og frihet generelt.

Lederen for Det grønne partiet Pauline O’Reilly innrømmer at så er tilfelle, men hun sier at det skjer «for det felles beste»:

«Når man tenker seg om, handler all lov og all lovgivning om begrensning av frihet. Det er akkurat det vi gjør her. Vi begrenser friheten, men vi gjør det for felles beste,» sa senator O’Reilly.

«Gjennom hele grunnloven vår kan man se at mens man har rettigheter, er de begrenset til felles beste. Alt må balanseres.»

«Hvis en persons syn på andre menneskers identitet gjør livet deres utrygge og utrygge, og forårsaker dem så dypt ubehag at de ikke kan leve i fred, er vår jobb som lovgivere å begrense disse frihetene til felles beste.»

«Sosiale medier har drevet hat, men de har også vist for oss alle det skitne, skitne, underlivet av hat i det irske samfunnet. Det hatet har alltid eksistert.»

Det irske lovforslaget ligger her: Criminal Justice (Incitement to Violence or Hatred and Hate Offences) Bill 2022.

Elon Musk: «Et massiv angrep på ytringsfriheten»

Tech-milliardær og Twitter-sjef Elon Musk sa at forestående lover om hatytringer i Irland er et «massivt angrep mot ytringsfriheten».

George Carlin sa i sin tid: “Political correctness is fascism pretending to be manners.”

Ja, vi kan regne med at vi får liknende lovgivning i Norge og at den vil få støtte av «venstresida». For det er blitt slik at ei venstreside som en gang sang om å bygge «frihetens forpost her nord» slett ikke er så opptatt av frihet når det kommer til stykket. Og de grønne partiene vil vi ikke snakke om, de er antakelig de verste motstanderne av frihet i dagens Europa.

Forrige artikkelTidligere leder av Norges Fredsråd til US State Department
Neste artikkelAmerikanske generaler ny sårbar gruppe som må beskyttes