Facebook vil utradere opposisjonen mot koronapolitikken

0
Illustrasjon: Shutterstock

Fra 1. desember har Facebook lansert en kampanje for storstilt utrenskning av enhver motstand mot den rådende koronapolitikken. Dette har selskapet gjort klart på sine egne nettsider, der det blant annet heter:

Sitat:

 Målet med disse retningslinjene er å redusere helseskader på mennesker, samtidig som folk også kan diskutere, debattere og dele sine meninger, personlige erfaringer, vitenskap og nyheter relatert til COVID-19-pandemien. Mer spesifikt fjerner vi falsk informasjon om følgende:

 • Eksistensen eller alvorsgraden av COVID-19. Å anerkjenne eksistensen og forstå alvorsgraden av COVID-19 er grunnleggende for å holde folk trygge og bevisste på farene ved denne folkehelsekrisen. Vi fjerner påstander som fornekter eksistensen til sykdommen eller undergraver alvorsgraden til COVID-19. Dette omfatter følgende:
  • Påstander som fornekter eksistensen av COVID-19-sykdommen eller -pandemien
  • Påstander som bagatelliserer alvorsgraden av COVID-19, slik som:
   • Påstander om at COVID-19 ikke er farligere for folk enn en vanlig influensa eller forkjølelse
   • Påstander om at ingen har dødd av COVID-19
   • Påstander om at dødelighetsraten for COVID-19 er den samme som eller lavere enn sesonginfluensa
   • Påstander om at det er mer sannsynlig at en sprøyte eller vaksine mot influensa vil drepe deg enn COVID-19
   • Påstander om at antall dødsfall forårsaket av COVID-19 er mye lavere enn de offentlige tallene (krever ytterligere informasjon og/eller kontekst)
  • Påstander om årsaken til COVID-19 som er knyttet til kommunikasjonsteknologier med 5G, slik som:
   • Påstander om at påbud om sosial distansering knyttet til COVID-19 i virkeligheten kun er en måte å installere infrastruktur for trådløs 5G-kommunikasjonsteknologi
   • Påstander om at symptomene på COVID-19 i realiteten er virkninger av 5G-kommunikasjonsteknologier
  • Eks.: «Ingen har dødd av COVID-19», «Påbud om sosial distansering er i virkeligheten bare en måte å installere 5G-infrastruktur på», «COVID-19 er ikke virkelig!»
 • COVID-19-smitte og -immunitet: Å forstå hvordan COVID-19 overføres og hvem som kan smittes, er en avgjørende del av hvordan mennesker kan beskyttes mot å få eller spre viruset. Folkehelsemyndigheter fastslår at COVID-19 kan overføres hvor som helst, og primært fra person til person gjennom små dråper fra nese eller munn som blir spredd når en person med COVID-19 hoster, nyser eller snakker. Folkehelsemyndighetene er også enige om at alle mennesker, uavhengig av alder eller andre unike egenskaper, kan smittes med og spre COVID-19. Vi fjerner falske påstander om hvordan og hvor COVID-19 kan overføres og hvem som kan smittes. Dette omfatter følgende:
  • Påstander om at en bestemt gruppe er immune mot eller ikke kan dø av COVID-19, eller at en spesifikk aktivitet eller behandling fører til immunitet
  • Påstander om at COVID-19 ikke kan smitte gjennom luften, ved bestemte klima- eller værforhold eller på bestemte steder
  • Påstander om at COVID-19 kan komme fra andre kilder enn menneske-til-menneske-overføring, slik som:
   • Påstander om at COVID-19 er årsaken til eller overføres av 5G-teknologier
   • Påstander om at COVID-19 overføres av sprøyte eller vaksine mot influensa, eller at det å få en sprøyte eller vaksine mot influensa vil gjøre folk mer mottagelige for COVID-19 / gjøre det mer sannsynlig at de får COVID-19
   • Påstander om at husfluer eller mygg sprer COVID-19
   • Påstander om at COVID-19-vaksiner er årsaken til eller smitten folk med COVID-19
  • Eks.: «Eldre mennesker er immune mot COVID-19», «COVID-19 kan ikke smitte i tropiske klima», «COVID-19-vaksinen forårsaker COVID-19!»
 • Garanterte kurer eller forebyggingsmetoder for COVID-19: Folkehelsemyndigheter, som WHO, sier at det for øyeblikket ikke er noe som kan garantere bedring eller garantere at den gjennomsnittlige personen ikke får COVID-19. Vi har også hørt fra folkehelsemyndighetene at hvis folk trodde det var en garantert kur eller forebygging av COVID-19, kan det føre til at de tar feil sikkerhetstiltak, ignorerer riktig helseveiledning eller til og med prøver skadelig selvmedisinering. Derfor tillater vi ikke falske påstander om hvordan man kan kurere eller forhindre COVID-19. Dette omfatter følgende:
  • Påstander om at noe kan garantere at en gjennomsnittsperson forhindres i å få COVID-19 eller kan garantere helbredelse av COVID-19 før et slikt botemiddel eller forebyggende middel har blitt godkjent, inkludert:
   • Konsumering eller innånding av spesifikke elementer
   • Medisinske eller urtebaserte botemidler
   • Eksterne botemidler for utvortes bruk på kropp eller hud
  • Eks.: «Ta C-vitamin – det kurerer COVID-19», «Hvis du tar denne urtekuren, får du ikke COVID-19», «Denne hudkremen forhindrer at du smittes av koronavirus».
 • Frarådelse av gode helsetiltak: Det finnes mange gode helsetiltak som folk anbefales å iverksette av offentlige helsemyndigheter for å beskytte seg mot å få eller spre COVID-19. Dette inkluderer bruk av munnbind, sosial distansering, bli testet for COVID-19 og, mer nylig, vaksinering mot COVID-19. Offentlige helsemyndigheter har utstedt nødbrukstillatelse for flere COVID-19-vaksiner, så i tillegg til falske påstander om munnbind, sosial distansering og testing, tillater vi ikke falske påstander om vaksinene eller vaksineringsprogrammene som offentlige helseeksperter har bekreftet at kan føre til COVID-19-vaksinemotstand. Dette inkluderer falske påstander om trygghet, effektivitet, ingredienser, utvikling, eksistens av eller konspirasjoner relatert til vaksinen eller vaksinasjonsprogrammet. Etter hvert som mer informasjon blir tilgjengelig om COVID-19-vaksiner, vil vi fortsette å bekrefte hvordan vi bruker disse retningslinjene. Dette omfatter følgende:
  • Påstander om bruk av munnbind, inkludert:
   • Påstander om at bruk av munnbind ikke er til hjelp for å forhindre spredningen av COVID-19
   • Påstander om at munnbind inkluderer eller er koblet til 5G-teknologi, eller om at munnbind inneholder farlige nano-ormer eller skadelige partikler
   • Påstander om at bruk av munnbind kan gjøre brukeren syk
   • Påstander om at helsemyndighetene ikke anbefaler friske mennesker å bruke ansiktsmaske der dette ikke er en gjeldende folkehelseanbefaling (dette krever tilleggsinformasjon og/eller kontekst).
  • Påstander om at sosial eller fysisk avstand ikke er til hjelp for å forhindre spredningen av COVID-19

Sitat slutt.

Her er det jo hummer og kanari, men hovedtendensen er klar: Enhver saklig, og for den del vitenskapsbasert, kritikk mot det rådende narrativet skal fjernes. Dette er Inkvisisjonen og Big Brother via algoritmer. Stasi ville ha elsket det.

Det er altså forbudt å drive vanlig forskningsformidling med kritikk av WHOs eller statlige myndigheters koronastatistikk. Det er forbudt å advare mot dødeligheten av vaksinene. Det er forbudt å kritisere munnbindpåbudet og vise til forskning som viser at munnbind ikke hjelper mot covid-19, slik som denne:

Stor dansk studie kan ikke bekrefte at munnbind beskytter mot smitte

Facebook og deres bakmenn frykter at narrativet skal bli avslørt

Når myndigheter over hele verden har klart å krenke grunnlover, menneskerettigheter, lover om barns rettigheter, Nürnberg-kodene og så videre, slik de har gjort og innføre totalitære diktaturer i tidligere ganske frie land, slik som Australia, skyldes det ikke bare at det står mektige krefter bak.

Den viktigste grunnen til at det totalitære har rykket fram på brei front er at flertallet av befolkninga har trodd på narrativet de har blitt fôret med morgen, middag og kveld.

Hvis folk slutter å tro på narrativet og sier: NEI, vi vil ikke mer! så ryker hele konstruksjonen. Det er ikke politi og militærmakt som holder dette diktaturet oppe, det er narrativets makt.

Derfor må Facebook ga til krig for narrativet og kvele alle kritiske røster. Og det har de jo makt til.

Men samtidig avslører de seg som de redde, maktkåte og sannhetsfiendtlige folkene de er. En sannhetn som bare kan opprettholdes gjennom total undertrykkelse av enhver kritikk er ikke mye til sannhet.

Alle de regimene som har gjort noe liknende før i historien har gått på en stjernesmell, når folket plutselig innså at de var blitt narret.

I H.C. Andersens eventyr om Snedronningen forteller han om et ondt troll som hadde lagd et trollspeil som var slik at det fikk vakre ting til å se stygge ut og stygge ting til å se overdådig deilige ut. Dette speilet ble knust og splintene spredde seg over hele verden og satte seg i folks øyne, slik at de så det motsatte av virkeligheten. For å befri seg, og se verden slik den virkelig er, måtte de først få trollsplinten ut av øynene.

Facebook, deres bakmenn og deres lakeier har satt opp et slikt trollspeil, og millioner av mennesker har ennå splintene av dette speilet i øynene, og kan derfor ikke innse at de blir lurt trill rundt.

Mens folk er paralysert av lockdown og «sosial avstand» og etter hvert av koronapass, har finanskapitalen, som eier Facebook og BigPharma, samt våpenindustrien, mediene og merkevarene, plyndret flertallet av verdens befolkning og statskassene i de fleste land for tusenvis av milliarder dollar.

For dette er ikke egentlig en historie om et virus, det handler om historiens største klassekamp, der den finansielle overklassen har vunnet uten at arbeiderklassen og andre undertrykte har klart å reise motstand.

Kapitalismens krise er drivkrafta i koronakrisa

Men det sprekker nå. Og derfor må Facebook gå «full Big Brother».

I steigan.no har vi alltid regnet med at Facebook er et vindu som vil bli stengt. Vi har brukt det så lenge det har vært mulig, men vi har ikke hatt noen illusjoner, så vi har blant annet opprettet steigan.no på MeWe. Følg oss der, og ikke minst: Bli abonnent!

Det totalitære diktaturet er på frammarsj, men det har innebygd i seg sitt kommende nederlag. Hvor lenge det vil vare, er avhengig av oss.

Les også: Facebook med patentert sensursystem

Facebooks «krigsrom» – korporasjonene tar kontroll over sensuren

Facebook og CIA vet hvordan de kan styre følelsene våre gjennom sosiale medier

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelFacebook stengte gruppa Nei til koronapass med 20.000 medlemmer
Neste artikkelSosialistisk valgseier i Venezuela
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).