Facebooks «krigsrom» – korporasjonene tar kontroll over sensuren

3
"Krigsrommet" til Facebook. Foto: Facebook.

Foran mellomvalget i USA har Facebook opprettet et såkalt «krigsrom», skriver amerikanske medier. Facebook sjøl har tatt mediene med på en befaring i sin nye sensuravdeling der de skal drive korstog mot såkalt «fake news» eller skadelige meninger forut for mellomvalget i USA. Og det er Facebook sjøl som har lansert begrepet «war room» – «krigsrom». «Krigsrommet» samler ledere fra 20 lag som representerer 20.000 ansatte som jobber med sikkerhet og «trygghet». Lagene representerer overvåking, datavitenskap, forskning, jus, politikk, kommunikasjon og representanter for Facebook og deres selskaper WhatsApp og Instagram. Korporasjonene går nå altså direkte inn i den politiske sensuren og innfører Big Brother på steroider.

Operatørene i «krigsrommet» skal forsøke å følge den politiske utviklinga i valgkampen i sann tid og handle øyeblikkelig hvis en sak kommer opp som de ønsker å reagere på. I «krigsrommet» skal sensorene jobbe døgnet rundt for å slå ned på det de mener kan endre forløpet i valgkampen. De skal overvåke adferdsmønstre, «hatprat», «fake News» og eventuell russisk, kinesisk og iransk påvirkning. Det står ingenting om at de skal se etter israelsk eller saudiarabisk påvirkning.

Norske Faktisk,no har søkt om 39 millioner kroner fra staten og Fritt ord for å drive sensur i Norge, unnskyld jakte på «fake news». De er stolte av å ha knyttet seg til Facebooks internasjonale virksomhet og drømmer vel om å skape sitt eget «krigsrom» – på skattebetalernes regning. Senterpartiets Ola Borten Moe skriver på Facebook at han synes det er «problematisk og unaturlig at Faktisk.no skal få støtte over statsbudsjettet.» Han trekker sammenlikninger med Orwells 1984 og beskrivelsen av Sannhetsministeriet.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for Torgeir Torgeir says:

    Den største trusselen mot det etablerte falske skallet av ett styre i vesten, er opplyste innbyggere. For at styret skal klare å beholde den etablerte fantasi om et fungerende styre i vesten og fiender på utsiden, vil det sansynligvis være like viktig å krige mot sannhet til enkeltindivider som å bruke resurser på forsvar/angrep mot yttre fiender. Et lite sannhetens lys på glansbildet gjør veldig vondt, og vil forsøkes unngått.

  2. Avatar for K11 K11 says:

    Israelsk og saudiarabisk påvirkning gavner Trump og resten av GOP. Trump er alliert med Israel og Saudi-Arabia.

    “Migrantkaravanen” som angivelig er på vei mot USA nå (ved å “gå til fots”) gavner også Trump og GOP. Synet av alle migrantene kommer til å skremme mange velgere over på Trumps side.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

3 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.