Facebook stengte gruppa Nei til koronapass med 20.000 medlemmer

0
De små kan bekjempe de mektige. Skaff flere slynger. Illustrasjon: Shutterstock

Facebook har innledet sin utrenskningskampanje mot alle som opponerer mot den herskende koronapolitikken. For et par dager siden slettet de uten varsel gruppa Nei til koronapass som i løpet av kort tid hadde fått 20.000 medlemmer.

Å være uenig i innføring av koronapass er et helt legitimt standpunkt i et demokratisk samfunn.

– Legg forslaget om koronasertifikat i skuffen, skrev ni jurister i vår

Men Facebook har ikke sans for demokrati eller at folk organiserer seg og protesterer mot de herskendes politikk. Derfor legger de ned grupper som protesterer mot denne politikken.

Et medlem av den nedlagte gruppa skriver til oss:

«I korte trekk er gruppen nå i dag på Facebook ett møtested for å holde seg oppdatert, ett samhold for de som er imot korona passet uavhengig av årsak og vaksine status. Framover blir det fredelige demonstrasjoner i Oslo lørdager, Kristiansand søndager, Trondheim lørdager, Tromsø lørdager. Jeg håper og tror at det vil bli klarere plan og strategi på hva vi kan gjøre for å forhindre dette. Det er også advokater og leger som har vært med på demonstrasjon som har uttalt seg kritisk til koronapass. Jeg gleder meg til den dagen militæret og myndighetene står opp imot dette. Det er ekstremt så mange mennesker som nå lever i isolasjon, frykt, fattigdom, fysisk og psykisk sykdom grunnet dette og en dag må hver og en som bidrar til denne pandemien stå til ansvar for sine gjerninger. Men jeg så lenge jeg lever har ikke gitt opp håpet på menneskeheten. Mediene skriver om frykt og håpløshet og fokus på en verre og verre skjebne, Mens faktum fra et spirituelt synspunkt er at vi er i ett skifte der det gamle må gi plass til det nye, og vi får en regjering som «frykter folket» som er innsatt av folket og styrer og leder for vårt beste, i stedet for dette tyranniet der folket frykter regjeringen. Ja til frihet, nei til koronapass er slagordet i demonstrasjonene.»

Panikkaktig trekk

Facebook har avanserte verktøy som følger svært nøye med på hva som trender i sosiale medier. Hvis det er noe opposisjonelt, er sensorene der som gribber.

Og analytikerne i Facebook vet bedre enn oss at når ei gruppe når 20.000 medlemmer er veien til 50.000 svært kort. Har den først nådd dit, blir den lagt merke til politisk og begynner å være med på å sette dagsorden. Derfra kan veien være kort til 200.000, slik det har skjedd med gruppa Vi som krever billigere strøm har nå over 230.000 medlemmer på Facebook (1. desember klokka 06.00). Da blir det plutselig en maktfaktor å regne med.

Facebook ville hindre at bevegelsen mot koronapasset skulle komme dit, fordi det ville kaste tresko inn i maskineriet til BigPharma, som eies av de samme kapitalkreftene som eier Facebook.

Største eiere i Facebook: Vanguard, BlackRock, Fidelity, State Street.

Største eiere i Pfizer: Vanguard, BlackRock, State Street.

Å stenge gruppa avslører kolossens svakhet. Goliat er diger og sterk, men han frykter den lille Davids slynge.

Gruppa har nå omorganisert seg, og så lenge det varer kan man bli med i gruppa Vi samtykker IKKE, (5.100 medlemmer.)

Og sensuren vil bli verre

Fra 1. desember varsler Facebook langt mer drakoniske tiltak mot all opposisjon. I dag gjelder det motstand mot koronapolitikken. Om ikke lenge vil det sannsynligvis også gjelde motstanden mot vindkraft og mot de høye strømprisene, de kan nemlig lett defineres som «klimafornektere» og «motstandere av det grønne skiftet».

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.