Sosialistisk valgseier i Venezuela

0

21. november ble det holdt lokalvalg i Venezuela. Etter år med boikott gikk Venezuelas høyreorienterte opposisjonspartier med på å delta i valget. Dette skjedde etter forhandlinger som ble holdt i Mexico, sponset av Norge og Nederland.

To venstreorienterte og tre høyreorienterte valgallianser som representerte 42 politiske partier deltok i det første regionalvalget på fire år. Over 70.000 kandidater meldte seg til 3.000 kommune- og guvernørstillinger. Resultatet ble en seier for de regjerende sosialistene, som vant i 20 av 23 regioner og i hovedstaden Caracas.

David Watson var til stede som observatør under valget. I denne samtalen snakker vi om valget i Venezuela og beskyldningene fra USA om at resultatet ikke gjenspeiler viljen til det venezuelanske folket. FNs spesialrapportører anslår at 100.000 mennesker har dødd i Venezuela det siste tiåret på grunn av mangelen på medisiner forårsaket av amerikanske sanksjoner.

Teksten og videoen er hentet fra Spartakus.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.