Den daglige utgaven av steigan.no ble stanset av Mailchimp 21. august

0
MailChimp. / Shutterstock

For å sende ut steigan.nos daglige utgaver til våre abonnenter bruker vi en tjeneste fra selskapet Mailchimp. I går 21. august 2021 fikk vi en epost fra Mailchimp med følgende hovedinnhold:

Your Mailchimp account with the username steigan.no  has been suspended for violating our Standard Terms of Use and Acceptable Use Policy.

Uten ytterligere begrunnelse var vi altså suspendert fra eposttjensten og abonnentene fikk ikke avisa si. Dette beklager vi sterkt. Vi fant oss naturligvis ikke i dette, og har skrevet til dem:

«Hi, you have informed us that our account steigan.no has violated your terms of service. I’d like you to be specific about what we’ve supposedly violated. 

I can’t seem to find anything we do that falls under the violations you describe in your terms of service, so you really need to help us out here.»

Foreløpig har vi ikke fått noe svar (22. august klokka 05.50).

Vi vet altså fortsatt ikke hvorfor vi ble suspendert. Men vi jobber med å få Mailchimp til å heve blokaden.

Vi hadde en nøyaktig maken hendelse 12. mars. Da hevet de blokaden etter ett døgn.

Skremmende perspektiver

Det at tjenesteytere kan lage vilkårlige brukerregler som forandres etter leverandørenes forgodtbefinnende og gjennom det drive sensur av for eksempel nettaviser som steigan.no, er naturligvis skremmende. Mailchimp er et privateid amerikansk selskap og har ikke latt seg kjøpe opp av noen av de store nettoperatørene. Men fordi de er «postbud» for millioner av innholdsprodusenter har de makt. Nå har vi fått et forvarsel om hva de kan bruke den makta til.

Forrige artikkelMerkel stod opp mot Washington
Neste artikkelTidligere nestsjef i Pfizer: – Ikke ta disse vaksinene, de er farlige!