Den daglige utgaven av steigan.no ble stanset av Mailchimp 12. mars

0
MailChimp. / Shutterstock

For å sende ut steigan.nos daglige utgaver til våre abonnenter bruker vi en tjeneste fra selskapet Mailchimp. I går 12. mars 2021 fikk vi en epost fra Mailchimp med følgende hovedinnhold:

Your Mailchimp account with the username steigan.no  has been suspended for violating our Standard Terms of Use and Acceptable Use Policy.

Uten ytterligere begrunnelse var vi altså suspendert fra eposttjensten og abonnentene fikk ikke avisa si. Dette beklager vi sterkt. Vi fant oss naturligvis ikke i dette, og daglig leder i Mot Dag, Ivar Austbø skrev til Mailchimp:

«Hi, you have informed us that our account steigan.no has violated your terms of service. I’d like you to be specific about what we’ve supposedly violated. 

I can’t seem to find anything we do that falls under the violations you describe in your terms of service, so you really need to help us out here.»

Dette førte til at selskapet skrev tilbake:

«Thanks for writing to us. We certainly understand your concern with regard to the recent account suspension.

At this time, your account has been reinstated and is fully active.»

Vi vet altså fortsatt ikke hvorfor vi ble suspendert. Men nå skal vi i hvert fall være tilbake slik at leserne skal kunne få dagsavisa si.

Skremmende perspektiver

Det at tjenesteytere kan lage vilkårlige brukerregler som forandres etter leverandørenes forgodtbefinnende og gjennom det drive sensur av for eksempel nettaviser som steigan.no, er naturligvis skremmende. Mailchimp er et privateid amerikansk selskap og har ikke latt seg kjøpe opp av noen av de store nettoperatørene. Men fordi de er «postbud» for millioner av innholdsprodusenter har de makt. Nå har vi fått et forvarsel om hva de kan bruke den makta til.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.