Den daglige utgaven av steigan.no ble stanset av Mailchimp 12. mars

0
MailChimp. / Shutterstock

For å sende ut steigan.nos daglige utgaver til våre abonnenter bruker vi en tjeneste fra selskapet Mailchimp. I går 12. mars 2021 fikk vi en epost fra Mailchimp med følgende hovedinnhold:

Your Mailchimp account with the username steigan.no  has been suspended for violating our Standard Terms of Use and Acceptable Use Policy.

Uten ytterligere begrunnelse var vi altså suspendert fra eposttjensten og abonnentene fikk ikke avisa si. Dette beklager vi sterkt. Vi fant oss naturligvis ikke i dette, og daglig leder i Mot Dag, Ivar Austbø skrev til Mailchimp:

«Hi, you have informed us that our account steigan.no has violated your terms of service. I’d like you to be specific about what we’ve supposedly violated. 

I can’t seem to find anything we do that falls under the violations you describe in your terms of service, so you really need to help us out here.»

Dette førte til at selskapet skrev tilbake:

«Thanks for writing to us. We certainly understand your concern with regard to the recent account suspension.

At this time, your account has been reinstated and is fully active.»

Vi vet altså fortsatt ikke hvorfor vi ble suspendert. Men nå skal vi i hvert fall være tilbake slik at leserne skal kunne få dagsavisa si.

Skremmende perspektiver

Det at tjenesteytere kan lage vilkårlige brukerregler som forandres etter leverandørenes forgodtbefinnende og gjennom det drive sensur av for eksempel nettaviser som steigan.no, er naturligvis skremmende. Mailchimp er et privateid amerikansk selskap og har ikke latt seg kjøpe opp av noen av de store nettoperatørene. Men fordi de er «postbud» for millioner av innholdsprodusenter har de makt. Nå har vi fått et forvarsel om hva de kan bruke den makta til.

Forrige artikkel– Nei til vindkraft på land, i fjæra og til havs!
Neste artikkelAntall smitta ikke viktig, men alvorlig sjuke
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).