Hvem skal sensurere sensorene?

0

Det hjelper ikke å være Nobelprisvinner eller for eksempel prisbelønnet kardiolog. Hvis de allvitende sensorene i Facebook, Twitter eller Google ser at du sier eller skriver noe som ikke passer i deres katekisme, så blir du brutalt sensurert. Det fikk Dr Aseem Malhotra erfare da han delte en høyst respektabel vitenskapelig artikkel publisert i JAMA Network 30. juni 2021 som viser at barns bruk av ansiktsmasker gjennom en hel skoledag påfører dem et CO2-nivå som er uakseptabelt høyt og som bryter med tyske miljønormer.

Vi har forresten omtalt studien her: Forskning: Bruk av masker gir barn uakseptable nivåer av CO2

Facebook hevdet at Dr Aseem Malhotras Facebook-melding «kunne volde fysisk skade» og slettet den.

Dr Malhotra er en NHS-utdannet rådgivende kardiolog, og besøkende professor i evidensbasert medisin, Bahiana School of Medicine and Public Health, Salvador, Brasil. Han er en verdenskjent ekspert på forebygging, diagnose og behandling av hjertesykdom. Han er æresrådsmedlem til Metabolic Psychiatry Clinic ved Stanford University School of Medicine California, og er kardiolog MSc-eksaminator ved University of Hertfordshire, UK.

Men det hjalp ikke det minste. «Off with his head,» som den røde dronningen i Alice in Wonderland ville ha sagt. Og Malhotra forsvant i Facebooks minnehull (som George Orwell ville ha kalt det). Det varte riktignok bare 24 timer før han kom tilbake.

Men den vonde lukta etter sensuren henger i, ikke minst fordi dette skjer hele tida ved hjelp av sensurinstanser som Faktisk, Poynter og Facebook.

Det reiser naturligvis spørsmålet: Hvem skal sensurere sensorene? Vokterrådet til Facebook har en makt som med stor margin overgår deres kolleger i den hellige byen Qom i Iran, og de bruker den til daglige digitale autodaféer. Det er ikke vanskelig å kjenne igjen de historiske parallellene.

For å forsvare sensuren sier de at de skal «Follow the science». Men det er ikke slik virkelig forskning foregår. I virkelig forskning skal det rådende paradigmet alltid utsettes for angrep. Hvis det motstår vel gjennomtenkte angrep, har det vist sin berettigelse. Hvis det rådende paradigmet bare kan beskytte seg gjennom å fjerne utfordringer og kritikk har det sjøl bevist at det har framtida bak seg. Uansett hvor mektig inkvisisjonen måtte virke så bygger dens makt på kvikksand, og den dagen leirskredet under den løsner, blir det som så ut som fast g til tyntflytende velling.

Dr Aseem Malhotra har vår fulle sympati, og han kan tillate seg å smile nedlatende over Facebook-sensorenes uutholdelige dumhet.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.