Den skremmende økninga av total medieblackout

0

Caitlin Johnstone skriver:

To forskjellige medievaktbikkjer, Media Lens og Fairness & Accuracy In Reporting (FAIR), har publisert artikler om fullstendig blackout i vanlige nyhetsinstitusjoner om avsløringa fra den islandske avisen Stundin om at en USAs tiltale i saka mot Julian Assange var basert på falskt vitnesbyrd fra den diagnostiserte sosiopat og domfelt barnemishandler Sigurdur Thordarson.

FAIRs Alan MacLeod skriver at «fra og med fredag 2. juli har det bokstavelig talt vært null dekning av det i korporasjonsmedier; ikke ett ord i New York Times, Washington Post, CNN, NBC News, Fox News eller NPR.”

«Et søk på nettet etter enten ‘Assange’ eller ‘Thordarson’ vil fremkalle null relevante artikler fra etableringskilder, enten USA eller andre steder i Anglosphere, selv i teknologifokuserte plattformer som Verge, Wired eller Gizmodo,» legger MacLeod til.

Les: Nøkkelvitne for USA i saka mot Assange innrømmer løgn

Rune Ottosen: Hvorfor er ikke utviklingen i Assange-saken en nyhetssak?

«Vi har ikke funnet en eneste artikkel fra noen» seriøs «britisk kringkaster eller avis,» sier rapporten fra Media Lens. “Men i en sunn verden ville Stundins avsløringer om et viktig Assange-vitne – at Thordarson løy i bytte mot immunitet mot tiltale – ha vært overskriftsnyheter overalt, med omfattende mediedekning på BBC News på Six and Ten, ITV News, Channel 4 News , forsidehistorier i Times, Telegraph, The Guardian og mer. ”

«For de som fremdeles tror at media gir oss nyheter, vennligst les dette,» tvitret den australske journalisten John Pilger angående Media Lens-rapporten. “Etter å ha ledet forfølgelsen av Julian Assange, tier den “frie pressen” helt stille når det gjelder sensasjonelle nyheter om at saken mot Assange har kollapset. Skam over mine medjournalister. ”

Som vi diskuterte her om dagen, har denne rare, skumle medie-blackouten paralleller med en annen total blackout på en annen stor nyhetshistorie som også involverte WikiLeaks. I slutten av 2019 publiserte den lekkasjenorganisasjonen Assange grunnla flere dokumenter fra varslere i Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) som avslørte at organisasjonens ledelse aktivt tuklet med etterforskninga av et påstått klorgassangrep i Douma, Syria i 2018 for å støtte den amerikanske regjeringas fortelling om påstanden, men massemediene ville ikke røre den. En Newsweek-reporter trakk seg fra sin stilling under denne skandaløse mørkleggingen og publiserte e-postene til redaktørene som forbød ham å dekke historien med den begrunnelsen at ingen andre store utsalgssteder hadde rapportert om det.

Du må ikke misforstå dette. Dette er absolutt et nytt fenomen. Hvis du ikke tror meg, kan du kontrastere mørkleggingen av disse historiene med massemediedekninga av WikiLeaks-avsløringer noen få år tidligere. Pressa la ivrig opp publikasjonene fra Democratic Party i 2016 og samarbeidet aktivt med WikiLeaks i publiseringa av Chelsea Manning-lekkasjer i 2010. Selv de nyere Vault 7-lekkasjene som ble publisert i 2017, fikk massevis av mediedekning.

Nå blir imidlertid hver WikiLeaks-relaterte historie som er plagsom for det USA-sentraliserte imperiet nøye holdt utenfor den vanlige oppmerksomheten, med en skurrende ensartethet og konsistens vi aldri har opplevd før. Hvis dagens mediemiljø hadde eksistert ti eller femten år tidligere, er det mulig at folk flest ikke en gang ville vite hvem Assange er, og enda mindre viktig informasjon om den kraftige som WikiLeaks har brakt fram i lyset.

Vi fikk også et sterkt inntrykk av denne nye trenden i den nærmest totale mørklegginga av Hunter Biden oktober-overraskelsen i fjor, som bare gikk mainstream forbi fordi den var til fordel for en av Amerikas to vanlige politiske fraksjoner. Etter at New York Post først brakte historien, så vi de vanlige medienissene som offentlig forklarte hverandre hvorfor det var greit å ikke dekke dette utfra resonnement som var over hele alt, fordi det er bortkastet tid til at det er for fryktelig komplisert til at det ikke er vår jobb å undersøke disse tingene til Washington Posts beryktede «Vi må behandle Hunter Biden-lekkasjene som om de var en utenlandsk etterretningsoperasjon – selv om de sannsynligvis ikke er det.»

Alle som våget å offentliggjøre lekkasjene hvor som helst i nærheten av det vanlige liberale ekkokammeret, ble slått inntil underkastelse av flokken, og uten noen legitim grunn ble det i beste fall behandlet som en komplett ikke-historie og i verste fall en uhyggelig russisk operasjon. Og så, se, i april i år erkjente Hunter Biden at lekkasjene veldig godt kunne ha kommet fra den bærbare datamaskinen hans, og ikke fra noen KGB-psyop.

Les resten av Caitlin Johnstones artikkel her: The Horrifying Rise Of Total Mass Media Blackouts On Inconvenient News Stories

Forrige artikkelRegjeringa feilinformerer om arealkonsekvenser av vindkraft
Neste artikkelHvem skal sensurere sensorene?
Caitlin Johnstone
Caitlin Johnstone er en australsk journalist og blogger. Hun skriver på sine nettsider at artikelene hun signerer stort sett er blitt til i dialog og samarbeid med ektemannen Tom Foley. "Det virker ganske åpenbart for meg at arten vår er på vei mot katastrofe hvis vår oppførsel i stor skala forblir diktert av systemer der mennesker og nasjoner konkurrerer med hverandre om makt og profitt i stedet for å samarbeide med hverandre til beste for alle. Jakten på profitt for sin egen skyld dreper biosfæren vår og agendaen for unipolar dominans driver oss stadig nærmere atomkrig, så jeg finner det ingen overdrivelse å si at selve vår overlevelse avhenger av å forlate kapitalismen og imperialismen til fordel for samarbeidsbaserte samfunnsmodeller."