Helsingforskomiteen – en bedragersk og skadelig organisasjon

0
The US Helsinki Commission on security and cooperation in Europe @HelsinkiComm has appointed Paul Massaro as Staff Director.

Den norske Helsingforskomité eller «Norwegian Helsinki Committee», som den også kaller seg, antagelig av hensyn til sine utenlandske donorer, blander seg igjen inn i andre staters indre anliggender.

Av Lars Birkelund.

Det gjør de med hjelp av våre, USAs og andre NATO-lands skattepenger, samt med støtte fra oligarker som George Soros, som jeg har vist i tidligere artikler.

I det siste har komiteen protestert mot at Georgia, på demokratisk vis, har innført en type lov som også USA, Norge og andre land har, nemlig en lov som reduserer fremmede makters innflytelse. Innflytelse som NATO/EU-land skaffer seg med hjelp av nettopp organisasjoner eller NGOer som Den norske Helsingforskomité.

Komiteen syns det er greit at USA, Norge med flere har slike lover, men ikke at Georgia omsider skaffer seg en slik lov. I en artikkel av 17. april skriver komiteen:

«Hvis lovforslaget blir vedtatt, vil det føre til at sivilsamfunnsgrupper blir utsatt for mer kontroll, sanksjoner, undersøkelser og bøter når de mottar mer enn 20 % av finansieringen fra utenlandske kilder. De må registrere seg og åpent si at de ‘forfølger interessene til en fremmed makt’. Organisasjoner som ikke gjør det kan risikere store straffer (…) Lokale og internasjonale rettighetsgrupper har fordømt lovutkastet, som har anstrengt forholdet til EU og USA».

Georgia: Withdraw the Russia-style “Foreign Agent” bill

Her ‘gråter’ altså Helsingforskomitéen sammen med USA og EU, rett og slett fordi loven reduserer deres evne til å påvirke Georgia til å bli mer antirussisk, til å søke medlemskap i NATO og EU mm. Og ikke minst fordi de ønsker å påvirke Georgia til å bli med på krigen mot Russland.

Komiteen har tidligere skrytt av at de hjalp USA/NATO/EU med å styrte Ukrainas folkevalgte president Viktor Janukovitsj i 2014. Det førte til at folket i Donbass og på Krim gjorde opprør mot kuppmakerne, som etter et par måneder begynte å bruke flyvåpenet mot befolkningen i Donbass. Men det er Russland komiteen går inn for å sanksjonere.

Helsingforskomiteen har også blitt veldig opptatt av sanksjoner. Mot Russland, vel og merke, ikke mot land som Israel og USA. Ikke mot NATO-land, sjøl om de er de verste når det gjelder å ødelegge andre land og folks menneskerettigheter gjennom kriger. Og med sanksjoner.

Ja, sanksjoner har blitt «et viktig internasjonalt menneskerettighetsinstrument» hevder komiteens Aage Borchgrevink og Berit Lindeman i Aftenposten 25. april.

Men i Syria har Norge/Vestens sanksjoner drept kvinner og barn siden 2011 og drevet mange millioner på flukt grunnet mangel på livsnødvendigheter som mat og medisiner, uten at denne ‘menneskerettighetsorganisasjonen’ eller noen av deres mer enn 20 ansatte protesterer.

Slike hyklere får stadig anledning til å breie seg i norske medier, som om de skulle ha en helt uangripelig integritet og ekspertise, mens de i virkeligheten tjener destruktive og farlige krefter som USA og George Soros. Likevel, eller rettere sagt derfor, får de aldri et kritisk spørsmål fra norske ‘journalister’.

Det finnes Helsingforskomiteer i en rekke land, som USA, som nylig utnevnte en banderist til «staff director». Han heter Paul Massaro og her poserer han stolt med flagget til fascistiske Azov Battalion. 

Helsingforskomiteen er i virkeligheten en bedragersk og skadelig organisasjon som bør bekjempes.

Forrige artikkelFortsatt nedlegging av norske bruk – tre av ti bønder planlegger å gi seg
Neste artikkelKrigsfinansiering i Ukraina og mislykkede sanksjoner mot Russland