Den som tier samtykker,

0

heter det i et gammelt ordtak. Jeg var derfor relativt trygg da jeg tok sjansen på spå at NRK, TV 2, Aftenposten og andre NATO-medier ville tie om dødsfallet til journalisten Andre Vltchek, født i Leningrad i 1962, statsborger i USA fra og med 80-tallet, men med store deler av verden som arbeidsplass.

22. august, nøyaktig en måned før han døde twitret Vltchek om at en nederlandsk NGO hadde lurt ham til å komme til Venezuela der det ventet dokumentasjon på NATO-trusler mot landet som de siste 20 åra har blitt utsatt for nesten hele USAs arsenal av sabotasje, sanksjoner, statskupp mm. Men det viste seg å være en ren provokasjon. Så der strandet han, uten penger og annet han ble lovet.

Han skal ha blitt utsatt for lignende flere ganger og i juni skal han ha funnet ut at mye av det som sies om Kinas behandling av uigurene er oppspinn for å skade Kina. Så det gir seg sjøl at Vltchek hadde mektige fiender. Tidlig om morgenen 22. september ble han funnet død i bilen sin under det tyrkiske Daily Sabah kaller «mistenkelige omstendigheter».

Andre Vltchek. Foto: Peter Koenig

Vltchek’s World in Words and Images

Artikler av Andre Vltchek her.

Andre Vltchek på steigan.no:

Hvordan Washington ‘frigjør’ frie land

Syriske flyktninger vender hjem, Vesten klar til å angripe

Vestens strategi og taktikk overfor Iran

Indonesia: Islamistene er vokterne av folkemordet

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.