Dødstall under tre promille i Storbritannia

0
Illustrasjon: Shutterstock

Av John Enebak.

Britiske myndigheter meldte 21. september 2020 at dødeligheten ved covid-19 vil synke til under tre promille av bekreftet smittede innen midten av november. Gladmeldingen er omtalt i norske medier, som ser med skrekk på den positive utviklingen i Storbritannia. 

Det var den britiske regjeringens nasjonale helserådsgiver Sir Patrick Vallance som i går slapp nyheten om massiv nedgang i dødeligheten ved covid-19. Gladmeldingen ble straks omtalt som Storbritannias verste mareritt av Dagbladet.

Patrick Vallance fortalte at britiske myndigheter venter nær 50.000 bekreftet smittet av viruset Sars-cov-2 hver dag i midten av oktober. Hvor mange av de 50.000 britene venter venter vil bli syke med covid-19 gikk ikke helserådgiveren nærmere inn på. 

Derimot informerte han om at Storbritannia må vente 200 døde med covid-19 per dag i midten av november. Noe som betyr at britene spår en dødelighet i november som er godt under tre promille av bekreftet smittede. Hvis antallet ubekreftet smittede av koronaviruser i Storbritannia er like høyt som antall bekreftet smittede, vil dødeligheten innen midten av november ha falt under 1,5 promille.

Det har ikke lyktes oss å få en kommentar fra norske myndigheter om hvordan de ser på gladmeldingen fra London.

Den britiske statsministeren markerte i dag den forventede nedgangen i dødelighet med å legge fram nye drakoniske innstramminger i det britiske samfunnet. Lederen for opposisjonen i det engelske parlamentet berømmet stasminister Boris Johnson for å vise handlekraft og understreket at hele opposisjonen stiller seg helhjertet bak innstrammingene.

Britene må nå betale 118.000.- kroner i bot hvis de blir tatt for å bryte karantenereglene og vil få navnene sine ført inn i strafferegisteret. Under talen i underhuset sa Boris Johnson at han håper lojale innbyggere vil hjelpe politiet ved å angi karantenebrytere, slik at landet igjen kan få bukt med viruset. Han setter også inn militære styrker for å hjelpe politiet med å slå ned på briter som ikke følger de nye reglene.

Norske medier gir selv uttrykk for skrekk over den positive utviklingen for pandemien i Storbritannia, men har ikke undersøkt hvordan norske myndigheter reagerer på nyheten. Vi har spurt både NRK og Dagbladet hva skrekken de melder om bunner i, men har ikke mottatt noe klart svar. 

Vi har likevel grunn til å tro at marerittvinkelen i norske mainstream-medier er valgt for å følge opp myndighetenes skrekk og gru-strategi for koronapandemi. Skal myndighetene kunne bygge opp under panikk og hysteri i den norske befolkningen, er det viktig at det ikke kommer fram informasjon som antyder at covid-19 ikke fører til brutale dødsfall i massivt omfang.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.