Dødstall under tre promille i Storbritannia

29
Illustrasjon: Shutterstock

Av John Enebak.

Britiske myndigheter meldte 21. september 2020 at dødeligheten ved covid-19 vil synke til under tre promille av bekreftet smittede innen midten av november. Gladmeldingen er omtalt i norske medier, som ser med skrekk på den positive utviklingen i Storbritannia. 

Det var den britiske regjeringens nasjonale helserådsgiver Sir Patrick Vallance som i går slapp nyheten om massiv nedgang i dødeligheten ved covid-19. Gladmeldingen ble straks omtalt som Storbritannias verste mareritt av Dagbladet.

Patrick Vallance fortalte at britiske myndigheter venter nær 50.000 bekreftet smittet av viruset Sars-cov-2 hver dag i midten av oktober. Hvor mange av de 50.000 britene venter venter vil bli syke med covid-19 gikk ikke helserådgiveren nærmere inn på. 

Derimot informerte han om at Storbritannia må vente 200 døde med covid-19 per dag i midten av november. Noe som betyr at britene spår en dødelighet i november som er godt under tre promille av bekreftet smittede. Hvis antallet ubekreftet smittede av koronaviruser i Storbritannia er like høyt som antall bekreftet smittede, vil dødeligheten innen midten av november ha falt under 1,5 promille.

Det har ikke lyktes oss å få en kommentar fra norske myndigheter om hvordan de ser på gladmeldingen fra London.

Den britiske statsministeren markerte i dag den forventede nedgangen i dødelighet med å legge fram nye drakoniske innstramminger i det britiske samfunnet. Lederen for opposisjonen i det engelske parlamentet berømmet stasminister Boris Johnson for å vise handlekraft og understreket at hele opposisjonen stiller seg helhjertet bak innstrammingene.

Britene må nå betale 118.000.- kroner i bot hvis de blir tatt for å bryte karantenereglene og vil få navnene sine ført inn i strafferegisteret. Under talen i underhuset sa Boris Johnson at han håper lojale innbyggere vil hjelpe politiet ved å angi karantenebrytere, slik at landet igjen kan få bukt med viruset. Han setter også inn militære styrker for å hjelpe politiet med å slå ned på briter som ikke følger de nye reglene.

Norske medier gir selv uttrykk for skrekk over den positive utviklingen for pandemien i Storbritannia, men har ikke undersøkt hvordan norske myndigheter reagerer på nyheten. Vi har spurt både NRK og Dagbladet hva skrekken de melder om bunner i, men har ikke mottatt noe klart svar. 

Vi har likevel grunn til å tro at marerittvinkelen i norske mainstream-medier er valgt for å følge opp myndighetenes skrekk og gru-strategi for koronapandemi. Skal myndighetene kunne bygge opp under panikk og hysteri i den norske befolkningen, er det viktig at det ikke kommer fram informasjon som antyder at covid-19 ikke fører til brutale dødsfall i massivt omfang.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for Hanbo Hanbo says:

  Panikken og hysteriet i Norge er da tydelig tilstede i den norske befolkning. Og ja, Nakstad fremtrer som en god talsperson for helsemyndighetene, men han og norske medier har en tydelig agenda. Også kalt vaksineprogrammet. Det kan virke nesten absurd at legemiddelindustrien har såpass balletak på lokale politikere. « Jeg tror den måten vi lever livene våre på, vil være nokså normalisert når vi har vaksinert en stor andel av befolkningen. Og det vil vi kunne nå om et års tid, eller drøyt det, sier departementsråd Bjørn-Inge Larsen i Helse- og omsorgsdepartementet til NTB.»

 2. Avatar for Dias Dias says:

  Hvis noen skulle lure på årsaken til den høyere dødligheten rundt oss i forhold til Coronna. Så er dette årsaken og ikke nedstengingen. Norge har selv om den kan forbedres eldreomsorg i verdensklasse.

 3. Avatar for Mari Mari says:

  I Nederland er dødsraten 2 promille. Her blir Rutte satt grundig på plass av Thierry Baudet da han ikke vil svaret på direkte spørsmål om nettopp det. Jeg kan ikke annet enn å smile når jeg ser Rutte opptre som den tosken han er, der han retter på klærne sine og ser ned.
  https://www.facebook.com/groups/765721220857205/permalink/816499685779358/?tn=CH-R

 4. De norske helsemyndighetenes strategi er å bruke løgn og propaganda for å holde den norske befolkningen nervøs, helt inntil de magiske, eksperimentelle, hasteproduserte vaksiner er her for å redde alle.

 5. Avatar for K11 K11 says:

  Jeg skjønner ikke helt hva som skal være absurd med chemtrails. NRK lagde en serie artikler om værmanipulasjon i 2008. Kilden deres var Nature, altså verdens mest anerkjente fagfellevurderte tidsskrift for naturvitenskap. Hvem som helst kan lese disse artiklene; de ligger fortsatt på nettet. Naturligvis vinklet NRK det slik at værmanipulasjon nesten utelukkende foregikk i Sovjet og Kina, og helst i fortiden. Men MSM har også nyere artikler (3-4 år gamle) om hvordan Bill Gates “snart” ønsker å begynne med geoengineering.

  Internett er fortsatt ikke så sensurert at man ikke kan finne artikler av denne typen:

  Dette er altså ett nedgradert program. Toppen av isfjellet. Myndighetene innrømmer ikke sånt før det er gått en del tiår, og de sladder de mest avslørende avsnittene.

 6. Avatar for Enebak Enebak says:

  Dagbladet melder om ekstrem smitteøkning i delstaten Wisconsin i USA:

  “Antall nye daglige tilfeller i delstaten har økt med 950, det vil si 97 prosent, ifølge Johns Hopkins-universitetet.”

  Det Dagbladet ikke nevner, er at dødstallene i Wisconsin er på vei ned og de siste ukene ikke har vært over 10 per døgn.
  Screenshot_20200928_111346

 7. Avatar for K11 K11 says:

  Med den nye og muligens iscenesatte konflikten mellom Johansen og Høie, beredes grunnen for at regjeringen griper inn i Oslo og tvinger gjennom strengere tiltak. Eventuelt kan det tenkes at regjeringen venter med å gripe inn, lar den såkalte smitten spre seg mer, og sier: “Se, hva var det vi sa!”

  Da kan de tvinge gjennom noen ekstremt inngripende nasjonale tiltak, med stor støtte ute i den naive befolkningen, som tydeligvis lar seg skremme hver gang media snakker om “smitte”. Omtrent ingen gidder å se på antallet sykehusinnleggelser, eller snittalderen på de få som dør med viruset.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

21 flere kommentarer

Deltakere